Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Antanas Juknevičius Kazachstane: „Turime potencialo prasibrauti iki 5-uko“

Antradienio rytą, Kendirli įlankoje Kaspijos jūros pakrantėje startavo trečiasis, ilgiausias FIA pasaulio „Cross-Country“ ralio taurės Kazachstane greičio ruožas. 436 km kopomis, smėlynais ir šimtus kilometrų besitęsiančiomis dykynėmis – tiek Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio „CRAFT Bearings“ ekipažas įveikė iki finišo, kuriame užfiksavo 8 rezultatą ir bendrojoje įskaitoje šiuo metu yra 7.
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis / Gedmanto Kropio nuotr.

Laukiniai kupranugariai ir arkliai plynuose laukuose – toks vaizdas pakerėtų turbūt kiekvieną pirmą kartą atvykusį aplankyti natūralių iškasenų ir įspūdingos gamtos praturtinto Magystau regiono Kazachstane. Tačiau ne gamta čia atvykę mėgautis sportininkai, dalyvaujantys „FIA“ pasaulio taurės etape, vienbalsiai sutaria, kad tai – viena sudėtingiausių trasų, kuria joms yra tekę lenktyniauti taurės istorijoje.

Ilgiausiame šių metų Kazachstano etapo greičio ruože lenktynininkai vėl kovėsi su kopomis, kurios itin apsunkino gyvenimą standartinių, T2 klasės automobilių, gyvenimą. Nepaisant to, lyderių penketukas, su lietuviškuoju „CRAFT Bearings“ ekipažu įkandin šios dienos trasą įveikė per beveik 5 valandas. Po finišo Antanas Juknevičius teigė, kad trasos kasdien darosi vis įdomesnės, o ekipažas įgauna vis daugiau pasitikėjimo jėgomis.

„Šiandien trasa buvo apgaulinga – labai daug keliukų, visi klaidžiojo kaip tikri kazachai stepėse“, - geros nuotaikos įveikęs pusę ralio nestokojo Antanas Juknevičius. „Kopos šiandien buvo mažesnės, ne tiek daug spėjome atsižaisti nuo varžovų, bet džiaugiamės, kad nebuvo šlapia – buvo mažiau purvo. Per smulkų smėlį tokiu oru važiuoji kaip per asfaltą. Mes buvome porą kartų nuklydę, bet bendrai džiaugiuosi – klydom ir vis tiek neblogai suvažiavom, tai reiškia dar turim potencialo prasibrauti iki penketuko. Ar mums pavyks – parodys laikas.“

Kazachstane vykstančiame „FIA“ pasaulio „Cross-Country“ ralio taurės etape jau įveikta virš 1 200 km. Lenktynių lyderiu išlieka katarietis, Dakaro nugalėtojas Nasseras Al-Attiyah, antras – dukart taurės antrą vietą užėmęs lenkas Jakubas „Kuba“ Przygonskis, trečias – „FIA“ „Cross-Country“ ralio taurės nugalėtojas T3 kategorijoje Aronas Domzala, ketvirtoje vietoje – Čekijos ralio reido žvaigždė Miroslavas Zapletalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius