Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Juknevičius – savas Dakaro žvaigždžių kompanijoje

Kol kiti lietuviai pažindinasi su Dakaro ralio žvaigždėmis, Antanas Juknevičius sveikinasi su jomis apsikabindamas. Toks ryšys neatsiranda po pirmo susitikimo, tam reikia kartu išsikrapštyti nemažai smėlio iš tarpdančių.
Antanas Juknevičius su 2006 m. Dakaro ralio laimėtoju Luku Alfanu
Antanas Juknevičius su 2006 m. Dakaro ralio laimėtoju Luku Alfanu / Asmeninio archyvo nuotr.

„Man šie žmonės ne žvaigždės, o įgūdžių ir žinių saugyklos, – sako Antanas, – bendraudamas su jais stengiuosi nepraleisti nei vieno vertingo žodžio. Automobilių sporte niekas patarimų nedalina, kaip per paskaitą. Gaudau kiekvieną žodį. Dažnai naudingos informacijos gali išgirsti tiesiog juokaudamas, aptarinėdamas situacijas, į kurias buvai patekęs, o kai įgauni pasitikėjimą, jie gali tau pasakyti tiesiai, bet labai atsargiai, kaip nuomonę“, – atskleidžia „Žalvaris-Dakar“ komandos pilotas. 

A.Juknevičius taip pat pastebėjo, kad sužinoti gali daugiau iš vyresnių sportininkų, kurie jau baigė ar ruošiasi baigti karjerą. Jie nebelaiko tavęs tiesioginiu konkurentu ir bendrauja daug atviriau. Žinoma, priklauso ir nuo kiekvieno asmeninio charakterio. 

Antanas prisiminė, kaip smagiai bendraudavo su Luku Alfanu. Šis Prancūzijos sportininkas 1997 m. laimėjo pasaulio kalnų slidinėjimo taurę, o 2006 m. automobiliu – Dakarą. L.Alfanas turėjo dovaną gerai „skaityti“ kelio dangą. Toks įgūdis natūraliai susiformavo nuo mažens slidinėjant ir mokantis pažinti sniego paviršių. Vėliau tai labai pravertė, kai reikėdavo „skaityti“ kopas dykumoje. Daug naudingų patarimų Antanas yra gavęs ir iš kitų Dakaro nugalėtojų.

Primename, kad A.Juknevičius su šturmanu Vytautu Obolevičiumi šiandien prasidedančiose lenktynėse startuoja iš 110 pozicijos automobilių klasėje. „Astana“ komandos, kurios vadovu yra A.Juknevičius, ekipažai startuoja iš 43 bei 69 vietų automobilių klasėje ir 43 vietos sunkvežimių klasėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius