-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antanas Juknevičius su Vytautu Obolevičiumi išskrido į Dakaro ralio startą

Artėjant Naujųjų metų išvakarėms daugelis Dakaro ralio lenktynininkų iš viso pasaulio pakuoja lagaminus ir ruošiasi skristi į Argentiną, kur sausio 4 dieną išsirikiuos ant Dakaro starto pakylos bei dvi savaites kovos dėl nugalėtojų vardo.
„Žalvaris-Dakar“ komanda išskrido į Dakaro ralį
„Žalvaris-Dakar“ komanda išskrido į Dakaro ralį / Fotodiena.lt nuotr.

Prieš skrydį į Buenos Aires mintimis pasidalino ir „Žalvaris – Dakar“ komandos lenktynininkas Antanas Juknevičius su šturmanu Vytautu Obolevičiumi.

Anot A.Juknevičiaus, pirmoji užduotis bus paimti automobilį iš uosto, kruopščiai patikrinti jo būklę, mat per 3 savaites vandenyne galėjo „užpulti“ rūdys. Tuomet laukia nemažai veiklos  tvarkant dokumentus administracinėje komisijoje ir sausio 3 d. laukia techninė komisija, kuri duos leidimą startuoti „Toyota FJ Cruiser“ automobiliu. Paklaustas apie tenkinančia vietą, Antanas nebuvo linkęs prognozuoti rezultato ir pirmiausia linkėjo pasiekti finišą bei vylėsi, kad fortūna lydės „Žalvaris – Dakar“ komandą šiame išbandyme ir juokaudamas įvardijo vieną privalumą prieš kitus lenktynininkus – bendras ekipažo svoris tik 135 kg (70 kg vairuotojas ir 65 šturmanas).

Vytautui Obolevičiui tai bus 9-asis Dakaras, tačiau pirmasis šturmano kėdėje. Prieš tai jis 8 Dakarus buvo atsakingas už lenktynių lyderių automobilių techninę priežiūrą. Paklaustas apie pojūčius, Vytas atviravo, kad tikrai jaudinasi ir su nekantrumu laukia pirmųjų dienų, kurių metu pajaus tikrąjį šturmano darbo skonį. Jis taip pat buvo tikras, kad ir Antanas pasidalins savo šturmano patirtimi ir žadėjo padaryti viską, kad komanda pasiektų finišą kuo greičiau ir užimtų kuo aukštesnę vietą.

Dakaro ralio greičio ruožai laukia jau sausio 5 dieną Argentinoje, o finišo liniją dalyviai kirs daugiau nei po 8 tūkst kilometrų, sausio 18 dieną, Čilėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius