Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Antrąją FIA pasaulio taurės etapo dieną Antanas Juknevičius finišavo 6-as

„Dakarinis etapas“ – taip po finišo antrame „FIA“ pasaulio „Cross-Country“ ralio taurės greičio ruože Kazachstane trasą apibūdino labiausiai patyręs Dakaro lietuvis Antanas Juknevičius. Jis kartu su šturmanu Dariumi Vaičiuliu beveik 370 km trasą įveikė per 4 val. 38 min. ir finišavo visai šalia geriausiųjų penketuko.

Pirmadienį Kazachstane FIA pasaulio taurės etapo dalyviai susipažino su visais galimais regiono paviršiais – trasoje buvo kopų segmentų, purvo ir klampių sekcijų, netrūko ir akmenų bei smėlio. Vienintelis varžybose dalyvaujantis Baltijos šalių ekipažas „CRAFT Bearings“ startavo iš 9-osios pozicijos, greičio ruože aplenkė keletą varžovų ir fiziškai finišo liniją kirto 7-oje vietoje, tačiau išmatavus laiką, praleistą trasoje, lietuviai džiaugėsi užimta 6-a pozicija.

„Ilga, sunki diena – neveltui Kazachstane vykstantis pasaulio taurės etapas yra ilgiausias ir bene sunkiausias. Šiandien turėjome visko – ir purvo, ir smėlio, ir netgi kopų. Būtent jose pavyko aplenkti vieną iš varžovų – katarietį Mohammedą Abu Issą su MINI. Juokavome – jei jau dykumose užaugusį lenkiame kopose, tai netrukus ir Nasserą pasivysim“, – juokėsi rekordinę Baltijos šalims, 21-ą vietą šių metų Dakaro ralyje pasiekęs Antanas Juknevičius. „Gal tik nesitikėjome tiek purvo – teko net sustoti papildyti langų plovimo skysčio bakelį geriamu vandeniu, kad nuplautume susidariusią purvo plutą. Džiaugiuosi, jog jau pagavome savo tempą, laikome gerą greitį ir gerai susikalbam – bus tik geriau.“

Priekyje lietuvio penketuke išsidėstę FIA lenktynininkai, dalyvaujantys beveik visuose pasaulio taurės etapuose. Antrojo greičio ruožo nugalėtoju tapo Saudo Arabijos pilotas Yazeedas Al-Rajhi, penkiomis minutėmis aplenkęs praėjusių metų taurės laimėtoją Nasserą Al-Attiyah.

Antradienį Kazachstane vykstančiose FIA varžybose dalyvių laukia ilgiausia diena – iš viso teks įveikti 436 km, iš jų – 421 km greičio ruožais. Iš viso per 6 greičio ruožus lenktynininkai įveiks apie 2500 km, daugiausiai visoje FIA pasaulio „Cross-Country“ ralio taurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius