Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštasis greičio ruožas: B.Vanago automobilio lūžęs pusašis ir V.Žala 11-oje vietoje

Dakaras įpusėjo ir lenktynininkai iš Arekipos pradėjo judėti atgal į Limą, kur bus skelbiamas Dakaro finišas. Pilotų dar laukia penki greičio ruožai, o sekmadienį buvo numatytas ilgiausias etapas per visą Dakarą – 810 kilometrų, iš kurių 291 kilometras sudarė greičio ruožą. Pirmieji iš Arekipos į San Chuan de Markoną pajudėjo motociklai, o kiek po 18 val. Lietuvos laiku starto liniją kirto ir automobilių ekipažai.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Žilvino Pekarsko nuotr.

Daugiau naujienų apie Dakarą rasite čia.

Ekrano nuotr./Šeštojo greičio ruožo rezultatai
Ekrano nuotr./Šeštojo greičio ruožo rezultatai

Ekrano nuotr./Bendra įskaita automobilių klasėje po šešių greičio ruožų
Ekrano nuotr./Bendra įskaita automobilių klasėje po šešių greičio ruožų
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

02:18

Finišą pasiekė ir Antano Juknevičiaus ekipažas. Rezultatų lentelėje nematyti, kad komanda būtų paėmusi septintąjį kelio punktą, o finišavęs tai patvirtino ir D.Vaičiulis. Navigatorius teigė, kad sutemus tiesiog nebebandė iš naujo įvažiuoti į didžiulę kopą. Ekipažas trasoje sugaišo 6 val. 8 min. 20 sek. ir preliminariai yra 30-oje vietoje.

„Mes turėjome laikytis aukščiau kopos, tačiau nuslydome į apačią ir niekaip nebegalėjome užkilti atgal, o jau temo, tai nusprendėme nebebandyti“, - apie praleistą paskutinį kelio punktą kalbėjo D.Vaičiulis.

A.Juknevičius pasakojo, jog pirmoje dalyje nutarė padėti kolegai užstrigusiam smėlyje, tačiau sustojus situacija pasikeitė ir iš smėlio vaduotis teko patiems.

VIDEO: Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis apie šeštąjį etapą: „Ištraukėme olandą ir sėdome patys“

01:37

Finišą pasiekė ir Benediktas Vanagas. Komanda trasoje užtruko 6 val. 29 min. 53 sek. ir yra 25-oje vietoje.

B.Vanagas pasakojo, jog pirmoje dalyje nusimontavo automobilio ratai. Tam, kad galėtų pakeisti ratus, pirmiausia reikėjo nukasti smėlį, o tai atėmė daug laiko.

„Antroje dalyje negražiai nusileidus ant „nosies“ teko keisti pusašį. Trečioje dalyje mus sustabdė teisėjai, nes kanjone buvo avarija ir buvo užtvertas pravažiavimas. Ten stovėjome apie pusvalandį, tačiau tikimės, kad tas laikas bus išminusuotas“, – pasakojo B.Vanagas.

Dar viena priežastis, kodėl komanda užtruko – „nepaėmė“ ant aukščiausios kopos buvusio kelio punkto. Pilotas pasakojo, kad teko mažinti oro slėgį padangose ir kelis kartus bandyti ant minėtos kopos užvažiuoti.

VIDEO: Tokio finišo nesitikėjusiam B.Vanagui teko nusileidinėti ratus: „Tai buvo vienas pavojingiausių dalykų mano gyvenime“

 

01:08

Septintąjį kelio punktą pasiekė ir B.Vanagas. Preliminariai, komanda – 19-oje vietoje.

00:32

Finišą pasiekė Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas. Iš viso komanda trasoje užtruko 4 val. 50 min. 38 sek. ir yra 11-oje vietoje.

Komanda pasakojo, jog pirma dalis buvo itin sunki, tad teko kapstytis ir iš smėlio.

„Buvo du nuotykiai: Sauliui koją pervažiavau, nes durys neužsidarė, bandėme išsikapstyti iš smėlio, aš važiavau, o Saulius laikė duris, tai taip ir pervažiavau, tačiau jis sakė, akd nieko tokio, buvo minkšta. O kitas – automobilis buvo pavirtęs, galvojom, kad jau virsim, tačiau pavyko išvažiuoti be didesnių nesklandumų“, – juokėsi V.Žala.

Komandos navigatorius Saulius Jurgelėnas džiaugėsi, akd šis greičio ruožas buvo toks, koks ir turi būti Dakaras.

„Buvo kopų aukštų, vidutinio sunkumo, visiškai lengvų, minkšto smėlio, fešfešo, truputį akmenų, truputį greitesnių ruožų, truputį sudėtingesnių. Tikrai visko buvo – idealus Dakarinis ruožas. Aišku, gal ilgesnis ir sunkesnis, bet jei nedarai klaidų, jis net ir neprailgsta“, – džiaugėsi S.Jurgelėnas.

00:23

Šeštąjį kelio punktą pasiekė A.Juknevičius ir D.Vaičiulis. Preliminariai, jie čia – 30-oje vietoje.

00:17

Ispanų komandai ši diena nebuvo itin sėkminga. Pilotas Jesus Calleja pranešė, jog komandos bolidas apvirto, o šis įvykis buvo lemtingas.

„Šiandien dykuma mus nugalėjo ir mes pasitraukiame“, – rašė jis.

00:03

V.Žala pasiekė septintąjį kelio punktą. Komanda čia – 11-oje vietoje.

23:53

„CRAFT bearings“ komanda užfiksuota prie penktojo kelio punkto. Čia ji – 32-oje vietoje.

23:30

Antanas Juknevičius „paėmė“ ketvirtąjį kelio punktą. Čia komanda – 30-oje vietoje.

23:15

Dalis šeštojo greičio ruožo iš arti.

VIDEO: Akimirkos iš šeštojo Dakaro greičio ruožo

23:11

Benediktas Vanagas taip pat prie šeštojo kelio punkto. Komanda pažymėta prie šeštosios vietos rezultatų lentelėje, tačiau spėjama, kad tai gali būti organizatorių įrangos klaida.

23:07

Antanas Juknevičius pasiekė trečiąjį kelio punktą. Komanda – 29-oje vietoje.

23:02

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas „paėmė“ ir šeštąjį kelio punktą. Čia komanda užfiksuota 3-oje vietoje. Visgi įtariama, kad tai gali būti organizatorių įrangos klaida.

22:55

„CRAFT bearings“ komandos atstovai pranešė, jog automobilio variklis pagaliau nebekaista ir jokių techninių problemų nekyla.

22:52

Automobilių įskaitoje šeštojo greičio ruožo nugalėtoju tapo S.Loebas, antrasis – N.Al-Attiyah, trečioje vietoje – Carlosas Sainzas.

22:43

Penktąjį kelio punktą „paėmė“ „General Financing team Pitlane“ ir „Agrorodeo“ komandos. Atitinkamai, preliminariais duomenimis, komandos užima 15-tą ir 13-tą vietas.

22:42

Finišą pasiekęs N. Al-Attiyah nebuvo itin laimingas, mat pirminiais duomenimis, komanda nepaėmė vieno kelio taško, kuris buvo ant itin aukštos kopos. Dėl to komanda ne tik prarado nemažai laiko, bet ir gaus baudos minučių.

22:29

Ketvirtąjį kelio punktą pasiekė ir B.Vanagas. Preliminariais duomenimis, komanda – 15-oje vietoje.

22:22

Ketvirtąjį kelio punktą pasiekė V.Žala ir S.Jurgelėnas. Komanda išlaiko 14-ąją vietą.

22:17

A.Juknevičius pranešė, jog komanda buvo užstrigusi kopose, o dėl to apsilamdė automobilio galiniai sparnai. Kad netrukdytų, komanda juos nuėmė.

22:06

Trečiąjį kelio punktą pasiekė ir B.Vanagas. Čia komanda – 17-oje vietoje. Visgi rezultatai dar gali keistis.

22:01

Trečiąjį kelio punktą pasiekė „Agrorodeo“ komanda. Pirminiais duomenimis V.Žala ir S.Jurgelėnas – 13-oje vietoje.

21:55

272 kilometre Sebastienas Loebas ir Nasseras Al-Attiyah prarado laiko ieškodami kelio punkto, tačiau pirmasis jį surado prancūzas. Pagal septintojo kelio punkto duomenis, katarietis nuo S.Loebo atsilieka 1 min. 26 sek.

21:46

A.Juknevičius pasiekė antrąjį kelio punktą ir neutralizacijos zoną. Preliminariai komanda – 30-oje vietoje.

21:40

Vietoje dirbantis 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas pranešė, jog trasoje itin prastas matomumas, todėl tai gali daryti įtaką pilotų važiavimo tempui.

21:37

Po daugiau nei 200 kilometrų lyderio poziciją išlaiko N. Al-Attiyah.

21:26

A.Juknevičius pasiekė pirmąjį kelio punktą. Komanda užtruko 1 val. 44 min. 23 sek. ir preliminariai yra 39-oje vietoje.

21:06

Benedikto Vanago komanda pranešė, jog prieš pirmąjį kelio punktą buvo nusimontavęs automobilio ratas, o dar daugiau laiko atėmė ir bandymas išsivaduoti iš smėlio.

20:52

B.Vanagas taip pat pasiekė tarpinį finišą. Čia komanda – 27-oje vietoje, tačiau ji gali keistis.

20:51

„Agrorodeo“ komandos pilotai tarpiniame finiše pasidalino pirmaisiais įspūdžiais.

„Žiaurios kopos. Daug automobilių strigę rimtai. Pralėkėm sunkiausią dalį, bet strigom gale porą kartų. Teko mažinti slėgį net du kartus. Vėl streikavo akceleratorius. Varom į antrą dalį. Linkėjimai!!! V&S“, – komanda rašė socialinio tinklo paskyroje.

20:38

„Agrorodeo“ komanda užfiksuota antrame kelio punkte. Jis šiame greičio ruože laikomas tarpiniu finišu – neutralizacijos zona. Preliminariais duomenimis V.Žala ir S.Jurgelėnas išlaiko poziciją 14-oje vietoje.

20:32

„General Financing team Pitlane“ komanda išplatino žinutę, pranešdama, jog taip pat nežino, kas nutiko B.Vanago ekipažui.

20:25

33 automobiliai, motobagiai ir sunkvežimiai šeštajame greičio ruože startavo pasinaudoję pusmaratonio taisykle. Tai galimybė pilotams, kurie pirmoje Dakaro pusėje dėl gedimų buvo priversti pasitraukti.

20:18

Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis pasiekė pirmąjį kelio punktą. Komanda iki jo sugaišo 1 val. 40 min. 50 sek. Kas lėmė tokį rezultatą – nežinia, tačiau preliminariais duomenimis komanda nukrito į 21-ąją vietą.

20:05

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas pasiekė pirmąjį kelio punktą. Iki jo komanda sugaišo 51 min. 14 sek. Preliminariais duomenimis, ekipažas – 13-oje vietoje.

19:56

Nerimas kyla dėl B.Vanago ekipažo. Praėjus 1 val. 23 min. pilotų vis dar nematyti prie pirmojo kelio punkto.

19:52

Tanakos kopos gali panaikinti visas Stephane Peterhanselio viltis priartėti prie lyderio. Pasiekęs antrąjį kelio punktą prancūzas nuo pirmoje vietoje esančio N. Al-Attiyah atsilieka 22 min. 11 sek.

19:35

Startavo ir trečiasis lietuvių ekipažas – Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis.

19:07

Į šeštąjį greičio ruožą įvažiavo ir Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu.

18:52

Pasiekęs antrąjį kelio punktą, lyderio poziciją išlaiko N. Al-Attiyah. S.Loebas nuo jo atsilieka 1 min. 17 sek.

18:40

Pirmasis automobilių įskaitoje startavo Sebastienas Loebas. Jis  jau pasiekė ir pirmąjį kelio punktą, tačiau antrasis starto liniją kirtęs Nasseras Al-Attiyah tai pat jau čia. Katarietis minėtąjį punktą pasiekė 45 sekundėmis greičiau ir sugaišo 39 min. 36 sek.

18:33

Starto liniją kirto Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas.

Paskutinis atnaujinimas 2019-01-13 18:33
Ekrano nuotr./Sunkvežinių klasės rezultatai šeštajame greičio ruože
Ekrano nuotr./Sunkvežinių klasės rezultatai šeštajame greičio ruože
Ekrano nuotr./Sunkvežinių įskaitos bendri rezultatai po šešių greičio ruožų
Ekrano nuotr./Sunkvežinių įskaitos bendri rezultatai po šešių greičio ruožų

Lenktynininkai jau prieš startą nuvažiavo 443 km iki greičio ruožo, o įvažiavę į jį pirmiausia pilotai turės įveikti 57 kilometrus, po kurių laukia 19-os kilometrų pervažiavimas arba dar vadinama neutralizacijos zona. Iškart po jos, lenktynininkai grįš į greičio ruožą ir turės įveikti dar 233 kilometrus. Pasibaigus lenktynėms komandų lauks dar 57 km iki bivako.

Iki šiol geriausius rezultatus pademonstravo Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis. Judviejų duetas bendroje įskaitoje užima 11-ąją vietą. Šeštajame greičio ruože komanda startuos 18:33 val.

Kiek labiau atsilieka Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas. Komanda atviravo, jog šis Dakaras nėra pats sėkmingiausias ir sunkumų bei išbandymų nepašykšti. V.Žalos ir S.Jurgelėno ekipažas sekmadienį prie starto linijos stos 19:07 val.

Dar daugiau išbandymų šiame Dakare teko Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio komandai. Nesėkmė antrajame greičio ruože ir vis gendanti technika iš pilotų pareikalavo itin daug jėgų, tačiau lietuviai tikisi, kad antroji Dakaro dalis bus sėkmingesnė ir leis atsigriebti. Poilsio dienos metu komandos mechanikai perrinko variklį bei pašalino aušinimo sistemoje atsiradusius gedimus. Sekmadienį komanda startuos 19:35 val.

Apie tai, kas laukia šeštajame greičio ruože, A.Juknevičius rašė socialinio tinklo paskyroje.

„Šeštas etapas, grįžtame atgal link smėlio. Šiandien planuojamos trys kopų sekcijos, kiekviena atskirta neutralizacija. Pirmos kopos – gan didelės ir rimtos (apie 50 km). Prie jūros – dar keli mažesni kopų masyvai. Vėl bus šiek tiek fesh-fesh, bet, tikėtina, jis bus ne toks žiaurus kaip turėjome. Tada vėl neutralizacija ir už jos – dar vienas kopų masyvas, kuriame – didžiuliai, pavojingi nusileidimai. Šiandien teoriškai viena trumpesnių dienų, tikimės, kad mums taip pat“, – rašė „CRAFT bearings“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius