-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antroji diena Ladogoje dar sėkmingesnė – lietuviai tapo lyderiais TR1 klasėje

Sekmadienį 10 valandą vietos laiku startavo antrasis tarptautinio visureigių maratono „Ladoga Trophy 2010“ specialusis ruožas. Jame ypač gerai pasirodė Lietuvos komandos „MEZON Offroad Team LT“ atstovai: Benediktas Vanagas ir Šarūnas Paliokas, kurie startavę iš aštuntosios pozicijos aplenkė visus prieš juos startavusius varžovus ir finišą pasiekė pirmi, rašoma pranešime spaudai.
Benedikto Vanago ir Šarūno Palioko ekipažas
Benedikto Vanago ir Šarūno Palioko ekipažas / Dalyvių nuotr.

Tai garantavo jiems pakilimą iš antrosios vietos į TR1 klasės lyderius. Sekmadienio specialusis ruožas, anot B.Vanago, priminė šeštadienį: „pasitaikė ir pelkių, ir upių brastų. Pasak lenktynininko, vietomis tekdavo įveikti tokius stačius šlaitus, jog kylant į juos per priekinį „Suzuki Jimny“ stiklą matydavosi tik dangus. Nepaisant to, kad vienoje iš pelkių kliudžius kelmą buvo sulenkta vairo traukė, ekipažo technika atlaikė puikiai.“

Nors sekmadienį startuota iš aštuntosios pozicijos, ilgainiui pralenkti visi varžovai, o ruože užtrukta 1 valanda, 12 minučių ir 18 sekundžių. Antri finišavo vakar dienos TR1 klasės lyderiai – „Lukoil“ komandai atstovaujantys ilgamečiai varžybų dalyviai bei favoritai: Aleksejus Sergejevas ir Aleksejus Korotajevas su „Toyota Land Cruiser“ automobiliu.

Tačiau rusai nuo lietuvių atsiliko net pusvalandžiu, užfiksavę 1 valandos 42 minučių ir 53 sekundžių laiką. Trečiąją vietą užėmė Aleksandras Javtusenko bei Konstantinas Deksnys su „Land Rover Defender“ – jų laikas buvo 1 valanda 43 min. ir 7 sekundės.

Pergalė didele persvara lėmė tai, kad „MEZON Offroad team LT“ komandos nariai B.Vanagas ir Š.Paliokas pirmauja Ladogos visureigių maratono TR1 klasėje. Artimiausi varžovai: A.Sergejevas su A.Korotajevu atsilieka maždaug 25 minutėmis. Iš viso klasėje dalyvauja 15 sportininkų ekipažų.

Pirmadienį sportininkų laukia akmeningas specialusis ruožas, kuriame bus gausu juodžemio. Anot B.Vanago, tai bus sudėtingas išbandymas, iš ekipažų pareikalausiantis didelio meistriškumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius