-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antrojo Žemaitijos kroso taurės etapo dalyviai spręs Džokerio rebusą

Jau artėjantį sekmadienį Telšių rajone, Getautės automobilių kroso trasoje įvyks antrasis Žemaitijos kroso taurės etapas. Paraiškas čia dalyvauti jau pateikė trys dešimtys lenktynininkų, o organizatoriai šįkart numatė ir šiokių tokių naujovių, kurios tikrai įneš dar daugiau intrigos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pirmasis šios varžybų serijos etapas, kuriame dominuoja Žemaitijos regiono autokroso lenktynininkai, įvyko gegužės 29-ą dieną Plungėje. Šįkart antrasis etapas birželio 26-ąją, sekmadienį visus dalyvius suburs Telšių pašonėje esančioje Getautės trasoje, kur varžybas organizuoja automobilių sporto klubas „EM Sport“.

Naujienų apie būsimas varžybas negailintys organizatoriai paskelbė ir vieną labai intriguojančią žinią. Nors ši varžybų serija vyksta pagal autokroso taisykles, organizatoriai nusprendė vieną elementą pasiskolinti iš ralio kroso disciplinos.

Jau paskelbta, kad Getautės trasoje dalyvių lauks „Joker“ ratas. Ką tai reiškia? Džokerio ratą kiekvienas dalyvis turės įveikti vieną sykį savo važiavimo metu. Kada sukti į Džokerio ratą – kiekvieno vairuotojo pasirinkimas ir strategija, tad tokia taisyklė neabejotinai įneš intrigos varžyboms.

Intriguojančiai atrodo ir dalyvių sąrašas, kuris vis dar pildosi, nes registracija kol kas tęsiama. Jau dabar paraiškas lenktyniauti antrame Žemaitijos kroso taurės etape pateikė 30 dalyvių. Jie varžysis septyniose klasėse, tad galima apžvelgti, kokios pavardės puikuojasi sąrašuose.

Lenktyniauti bagiais norą pareiškė trys pilotai – „Buggy RWD“ techniką vairuosiantys Andrius Skabeikis ir Gediminas Kirdeikis bei prie „Buggy 1600“ vairo sėsiantis Vytautas Skabeikis.

1600 klasėje jau registruoti šeši dalyviai – Vitalijus Simutis, Matas Pocius, Vidmantas Šakinis, Vytautas Junevičius, Vytautas Tumasas ir Vismanstas Gricius. Būtent pastarasis sportininkas yra vienas iš favoritų, praėjusį savaitgalį žengęs ant prizininkų podiumo Aukštaitijos kroso taurės pirmame etape Kupiškyje.

Klasėje 2000 registruoti penki dalyviai. Čia pasirodys Andrius Jonušas, Tomas Pupšys, Deividas Kusas, Tomas Balsys ir Vidmantas Voras.

Visai neblogai atrodo ir dalyvių sąrašas 2500 RWD klasėje, kur startuos Dovydas Padgurskis, Alvydas Borusevičius, Martynas Vaškys, Nerijus Taujenis, Erlandas Novogreckis ir Kęstutis Garnelis. Šioje klasėje dominuos BMW automobiliai, tačiau po vieną dalyvį sės į VAZ ir „Ford Sierra“ automobilius.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

OPEN 2500 kategorijoje paraiškas pateikė keturi dalyviai. Čia žiūrovai išvys Darių Liučvaikį, Almontą Grigaliūną, Erlandą Vaitkevičių ir Karolį Motuzą. Pastarajam kovoti dėl pozicijų bus išties nelengva, kadangi visi trys jo oponentai praėjusį sekmadienį jau suko kilometrus Kupiškyje ir yra visai neblogos formos.

Viena gausesnių klasių – 2000SUPER. Čia startuos patys greičiausi dalyviai, kuriuos taip galima išvysti ir aukščiausio lygio varžybose šalyje – Lietuvos automobilių kroso čempionate. Prie starto išsirikiuos Karolis Petreikis, Edvinas Miknius, Salvinas Skrodenis, Mindaugas Kanapackis ir Evaldas Gaudiešius. Prie lietuvių prisijungs ir vienas lenktynininkas iš Latvijos Davis Ūdris.

Varžybų pradžia Getautės trasoje numatyta 11 val., o bilietas žiūrovams kainuos 8 eurus. Taip pat Žemaitijos kroso taurės antrasis etapas bus transliuojamas ir tiesiogiai per videosportas.lt platformą. Daugiau informacijos apie renginį galite rasti paspaudę čia.

Getautės trasos vietą rasite žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius