-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apmirusią „Versmės“ autokroso trasą vėl žadins „Subaru Klubas“

Rugsėjo pirmąją, šeštadienį Ukmergės rajone įvyks antrasis „Subaru Gravel 2018“ etapas. Tai jau dešimtą sezoną organizuojamas renginys, kurį čia rengia „Subaru Klubas“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Andriaus Tubiaus nuotr.

Tai jau antrasis „Subaru Gravel 2018“ etapas šiemet. Pirmasis įvyko dar birželio 2-ą dieną, o dabar „Subaru“ vairuotojai ir kitų gamintojų automobilius vairuojantys autosporto gerbėjai trasoje susitiks rugsėjo 1-ą dieną.

Galima sakyti, kad „Subaru Klubas“ yra vieninteliai organizatoriai, neleidžiantys autosporto publikai pamiršti legendinės „Versmės“ trasos. Nors rugpjūtį čia turėjo vykti Lietuvos autokroso čempionato etapas, tačiau varžybos buvo atšauktos.

Čia dalyviai varžysis skirtingose klasėse pagal tai, kokią techniką vairuoja. „Subaru“ vairuotojai bus padalinti į dvi įskaitas – iki 2,5 litro varikliais ir virš šios ribos. Kitus automobilius vairuojantys dalyviai galės lenktyniauti svečių arba SPORT klasėje.

Atskirą įskaitą turės ir užsiregistravusios moterys. Taip pat bus organizuojami ir laisvosios klasės važiavimai. Šioje įskaitoje dalyvių automobiliams jokie aprobojimai netaikomi.

VIDEO: „Subaru Gravel 2018“ pirmasis etapas

Kiekvienas dalyvis trasą galės įveikti tris kartus, apvažiuodamas tris ratus. Siekianti išaiškinti nugalėtojus ir prizininkus, bus sumuojami dviejų geriausių važiavimų rezultatai.

Prieš varžybas dalyviai galės susipažinti su trasa įveikdami du ratus, o tie, kurie nori trasą pažinti dar geriau, kviečiami jau šį ketvirtadienį, 19 val. į Vilniuje, Šeimyniškių 5A esančią „Simuliatorių akademiją“. Čia vyks virtuali treniruotė „Versmės“ trasoje. Treniruotė vyks varžybų principu – trys važiavimai po tris ratus.

Andriaus Tubiaus nuotr./Renginio akimirka
Andriaus Tubiaus nuotr./Renginio akimirka

„Subaru Klubo“ organizuojamose varžybose dalyvių sąrašas jau pilnas. A2500 klasėje užsiregistravo 6 dalyviai, A2500+ įskaitoje varžytis norą pareiškė 12 dalyvių. Pati gausiausia – SPORT klasė. Čia startuos 17 dalyvių. Jų gretose galima rasti ir keletą autokroso, ralio ar žiedinių lenktynių dalyvių pavardžių.

„Versmėje“ pasirodys Paulius Novakas, Laurynas Černeckas, Andrejus Savčenko, Paulius Baltrukėnas, Deividas Gezevičius, Mantas Kutka, Giedrius Druteika ir kiti, profesionalaus sporto matę lenktynininkai.

Andriaus Tubiaus nuotr./Renginio akimirka
Andriaus Tubiaus nuotr./Renginio akimirka

Moterų įskaitoje savo jėgas išmėgins keturios damos, o svečių įskaitoje registruoti 7 dalyviai. Laisvos klasės važiavimuose norą dalyvauti pareiškė 14 dalyvių.

Renginio pradžia ir pirmojo automobilio startas numatytas 9 valandą. Žiūrovams renginys nemokamas. Trasos vietą galite rasti žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius