Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar drifto karaliui „Antanukui“ pavyks apginti namų teritoriją?

Iki „Autoplius“ Lietuvos drifto čempionato „UpHill Pro“ etapo likus vienai savaitei dalyviai ir fanai pradeda spėlioti, ar kam nors pavyks pasipriešinti Lietuvos drifto karaliui Andriui Čibirkai? Sudėtingą sezono pradžią pergyvenęs Andrius pagaliau išsprendė transmisijos problemas, kurios, anot drifto žinovų, buvo vienintelis dalykas, galėjęs sustabdyti „Antanuku“ švelniai pravardžiuojamą kaunietį.
Andrius Čibirka
Andrius Čibirka / Organizatorių nuotr.

Septyni – lietuvių mitologijoje magiškas skaičius, „Arena Motor Show“ metu virto magišku ir Andriui – būtent tiek pusašių jis „suvartojo“ vienų varžybų metu.

Patirtos nesėkmės vertė griebtis už galvos, tačiau Andrius ėmėsi įrankių. Jau jau legendiniu tapęs jo BMW auksinių rankų pagalba buvo praturtintas važiuoklės elementais, būdingais penktos serijos modeliams.

Šis atnaujinimas ne tik leido naudoti stipresnius transmisijos komponentus, bet ir suteikė iki tol taip trūkstamą sukibimą su danga. Apie septynis šimtus arklio galių generuojantis Andriaus bolido variklis iki šiol leido jam lengvai buksuoti, tačiau tinkamą stūmimą į priekį čempionas pajautė tik po pastarųjų modifikacijų. 

Organizatorių nuotr./Andrius Čibirka
Organizatorių nuotr./Andrius Čibirka

Pastarąjį postūmį pajautė ne jis vienas – Rygoje vykusiame pirmąjame čempionato etape būtent greitis ir neklystanti technika leido „Čipui“ namo išsiųsti kitą Lietuvos drifto karalių Andrių Vasiliauską. Itin įspūdingai paruoštas naujasis Vasiliausko bolidas liko stovėti dalyvių zonoje, o tuo tarpu Čipas keliavo toliau.

Jei tiksliau – iki pat finalo, kur po įnirtingos kovos ir pakartojimo, jau pasišviečiant tik automobilių žibintais, jis užtikrintai atsistojo ant aukščiosiojo podiumo laiptelio.

„Jei nesubyrės – laimės“. – taip savo kolegos šansus „UpHill Pro“ etape vertina nemaža dalis Lietuvos drifto meistrų, tačiau tai toli gražu nereiškia pasidavimą be kovos.

„DriftWalls“ nuotr./Andrius Čibirka
„DriftWalls“ nuotr./Andrius Čibirka

Pastarąją savaitę Kačerginės „Nemuno žiede“ vis dažniau pastebimas Timas Simniška, kuris, panašu, jog treniruotėms pradėjo skirti net ir pietų pertraukas darbe.

Ant laurų nesnaudžia ir „Drift Devils“ ekipos pilotai, dalyvaujantys kone visose varžybose, kurios šiemet vyksta Lietuvoje. Visas šis sujudimas reiškia tik vieną – šių metų čempionatas bus nepamatuotai sudėtingas ir tik itin kruopštus pasiruošimas leis pretenduoti į podiumo vietas. 

Organizatorių nuotr./Andrius Čibirka
Organizatorių nuotr./Andrius Čibirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius