-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Arenacross Baltic Cup“ dalyvių sąraše – dar du Latvijos motokroso elito atstovai

Iki šio sezono „Arenacross Baltic Cup“ finišo likus vos mėnesiui apie savo planus dalyvauti varžybose paskelbia vis daugiau motokroso meistrų. Prie pajėgiausių Baltijos šalių motokrosininkų, kurie lapkričio pabaigoje susikaus Rygoje ir Kaune, prisijungė ir latviai Davis Ivanovsas bei Ivo Šteinbergsas.
Davis Ivanovs
Davis Ivanovs / Organizatorių nuotr.

Abu lenktynininkai, mėgiamam sportui atidavę po keliolika metų ir šventę ne vieną pergalę įvairiose varžybose, yra atstovavę Latviją motokroso olimpiada vadinamoje „Nacijų taurėje“ ir ne kartą tapę Latvijos motokroso čempionais. Tačiau juos sieja ir tai, jog nors abu puikiai žino, koks yra skirtumas tarp motokroso lenktynių lauko trasose ir arenoje, „Arenacross Baltic Cup“ varžybų serijoje abu dalyvaus pirmą kartą.

Davis Ivanovsas, kuriam šis sezonas motokrose jau šešioliktas, kiekvieną žiemą daug laiko praleidžia Estijoje, kur treniruojasi „Adrenalino“ arenoje – vienintelėje nuolat veikiančioje uždaroje motokroso trasoje Baltijos šalyse.

Motociklininko teigimu „Arenacross Baltic Cup“ trasa panašesnė į mažesnį motokroso trasos variantą nei superkroso trasą, bet jam tai patinka.

Organizatorių nuotr./Davis Ivanovs
Organizatorių nuotr./Davis Ivanovs

„Manau startas bus itin svarbus – nors trasoje ir bus galimybių lenkti, bet lenkti varžovus bus sunku. Tikiuosi minia mus palaikys ir kels daug triukšmo! Nors mintis, kad arena bus pilna žiūrovų, kurie stebės kiekvieną trasos tašką, sukelia šiek tiek papildomo streso,“ – sako šių metų Latvijos motokroso vicečempionas ir „Superkauss“ nugalėtojas.

Tikiuosi minia mus palaikys ir kels daug triukšmo.

„Arenacross Baltic Cup“ trasoje jam teks susidurti ir su savo didžiausiais nuolatiniais konkurentais – Mačiu Karro ir Priitu Ratsepu, kurie kaip ir Davis lenktyniaus „OpenPro“ klasėje.

„Tos 7 minutės trasoje nebus lengvos, yra daug svarbių dalykų, nuo kurių priklausys rezultatas – tinkamai paruoštas motociklas, geras startas, geriausios trajektorijos ir puikus nusiteikimas. Bet esu tikras, kad žiūrovams tai patiks!“

Pasaulio jaunimo ir Europos motokroso bei daugkartinis motokroso čempionas Ivo Šteinbergsas – bene daugiausiai patirties „Arenacross“ tipo varžybose turintis lenktynininkas visose Baltijos šalyse. 2008-aisiais Ivo visą sezoną lenktyniavo JAV „Arenacross“ varžybų serijoje, kur atstovavo „Bad Boy/Tuf/Honda“ komandą. Sportininkas sako, kad jis labai džiaugiasi pagaliau galėdamas startuoti „Arenacross Baltic Cup“.

Organizatorių nuotr./Ivo Steinbergs
Organizatorių nuotr./Ivo Steinbergs

„Tarp motokroso ir „Arenacross“ – labai didelis skirtumas. Baltijos šalyse daugybė gerų motokroso lenktynininkų, bet ne visi gali sėkmingai dalyvauti „Arenacross“. Įveikti 20 ratų arenoje yra tas pats, kaip 25 minutes važiuoti lauko motokroso trasoje. Be to, Baltijos šalyse nėra kur treniruotis superkrosui ar „Arenacross“.

Tikiuosi, kad „Arenacross Baltic Cup“ augs ir kitais metais vyks dar daugiau varžybų etapų. O kuo daugiau bus žiūrovų – tuo įdomesnės bus varžybos.“ Septyniolika metų motokrose lenktyniaujančio Ivo teigimu, „Arenacross Baltic Cup“ varžybose sunkiausia bus išvengti klaidų: „Tarka bus sunki. Bus labai svarbu būti greitam šioje trasos dalyje ir nedaryti klaidų!“

Organizatorių nuotr./Davis Ivanovs
Organizatorių nuotr./Davis Ivanovs

„Arenacross Baltic Cup” žiūrovai Rygoje ir Kaune taip pat galės išvysti Arūną Gelažninką, Augustą Justsą, Davį Livsą, Andero Lusbo, Thomą Shileiką, Karlį Sabulį, Domantą Jazdauską, Nerimantą Jucių, suomį Eetu Virtaneną ir dar daugiau pajėgių sportininkų, kurių sąrašas vis ilgėja. Varžytis į Kauną atvyks ir prancūzų superkroso lenktynininkas Adrienas Lopesas.

Lapkričio 21 d. Rygoje ir lapkričio 28 d. Kaune susikaus po 30 sportininkų, įveikusių kvalifikacinius važiavimus. Varžybos vyks trijose klasėse: vaikų (50 cc), „MX 2“ ir „Open Pro“, aštuoni greičiausi motociklininkai vienas prieš vieną susikaus superfinale. Žiūrovų laukia ir ekstremalus akrobatinio motokroso (FMX) šou. Bilietus platina BILIETAI LT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius