Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atvykę į Argentiną lietuviai rado išsikrovusius automobilių akumuliatorius

Po beveik parą trukusio skrydžio į Buenos Aires „General Financing – Autopaslauga“ komandos nariai susidūrė su pirmomis Dakaro ralio „dovanomis“. Atsiimant techniką iš uosto, du Lietuvos ekipažo automobiliai iš keturių: „OSCarO3“ ir serviso sunkvežimis, nepajudėjo iš vietos.
„General Financing-Autopaslauga“ komanda Argentinoje
„General Financing-Autopaslauga“ komanda Argentinoje / Gedmanto Kropio nuotr.

„Automobiliai gana ilgai plaukė iš Europos į Pietų Ameriką. Tokiu atveju dažnai išsikrauna jų akumuliatoriai, patenka į juos vandens. Praktiškai nebuvo problemų tik su vienu mūsų automobiliu. Visus kitus reikėjo užvedinėti“, – pasakojo „General Financing – Autopaslauga“ media komandos vadovas Vitoldas Milius.

Lenktynininkas Benediktas Vanagas spėja, kad organizatoriai automobiliuose paprasčiausiai neišjungė degimo, todėl jų akumuliatoriai išsikrovė.

„Mums tai nėra naujiena. Iš anksto buvome numatę, kad taip gali atsitikti, todėl buvome tam pasirengę. Nenorėdami rizikuoti technika, įsidėjome naujus akumuliatorius. Didžiosioms Dakaro komandoms taip nenutinka, nes jos specialiai anksčiau siunčia savo žmones. Mes to kol kas negalime sau leisti, tai problemas sprendžiame įsidėję naujus akumuliatorius“, – kalbėjo sportininkas.

Lietuvos komanda nuvyko apie 600 kilometrų į Rosarijų, antrą pagal dydį miestą Argentinoje. 

„Smagu, vėl būti gimtinėje. Tikiuosi, mano žinios ir mokėjimas vietinės kalbos pravers Lietuvos ekipažui. Galiu degalineje argentinietiškai pasisveikinti ir įpilti į „OSCarO3“ automobilį per du kartus 600 litrų“, – juokavo lietuviškai mokantis argentinietis Carlos Brebbia. 
Mūsų šalies ekipažui diena prasidėjo 7 valandą vietos laiku. Lietuvoje tuo metu bus vidurdienis. Nuo pat ankstaus ryto technikai plušės prie „OSCar“ bolido, siekdami jį visiškai paruošti Dakaro ralio startui.

„Prieš išsiunčiant automobilį, mus pavedė tiekėjai. Reikia pakeisti šturmano kompiuterio daviklį, sutvarkyti gertuves. Turime dvidešimties smulkmenų sąrašą. Visą tai padarę, turėsime visišką komfortą ir būsime pasiruošę startui“, – sakė B. Vanagas.

Dakaro lenktynės prasidės jau šį savaitgalį. Sausio 5 dieną Dakaro startas bus duotas Argentinoje, Rosarijuje, o sausio 18 dieną dalyviai finišuos Čilėje Valparaiso mieste.

VIDEO: Lietuvių atvykimas į Argentiną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius