-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arminas Jasikonis Olandijos motokroso čempionato etape užėmė aštuntą vietą

Šį savaitgalį Emmene prasidėjo Olandijos motokroso čempionatas, kuriame startavo tiek lietuviai, tiek mūsų kaimynai latviai ir estai. Lietuvos sportininkams tai buvo pirmos oficialios motokroso varžybos šiemet, tad tai buvo puiki proga pamatyti, kas per žiemą atliko puikų darbą ruošdamiesi šiam sezonui, o kam sekėsi ne taip gerai.
Arminas Jasikonis
Arminas Jasikonis / Komandos nuotr.

Emene startavo visos pagrindinės klasės – 85 kub. cm (vaikai nuo 11 iki 14 metų), 125 kub. cm. (vaikai nuo 14 iki 16 metų), MX2 (250 kub. cm. nuo 16 iki 24 metų), MX1 (450 kub. cm. motociklai, nuo 16 metų). 

Varžybos pasižymėjo dalyvių gausa visose klasėse išskyrus MX1. MX2 klasėje susirinko nemažai Pasaulio čempionate važiuojančių sportininkų kaip Glenas Coldenhoffas, Petaras Petrovas, Romainas Febvre, Aleksandras Tonkovas, Harri Kullas ir kiti. Šioje klasėje startavo ir perspektyviausias mūsų motokroso sportininkas Arminas Jasikonis. Šiemet tiek motociklą, tiek komandą pakeitęs 16-metis anykštėnas visą žiemą praleido Ispanijoje bei Belgijoje besiruošdamas šiam sezonui su savo naująją komanda „Steel Mustang Racing Team“.

Arminas su savo naujuoju KTM 250 SX-F motociklu pasirodė neblogai – pirmajame važiavime finišavo 11-as, antrajame – 10-as ir bendroje įskaitoje užėmė 8-ąją vietą iš 47-ių startavusių sportininkų. Sportininkas teigė, kad pirmomis varžybomis liko patenkintas.

Geriau pasirodyti sutrukdė prasti startai. Pirmajame važiavime startavau 27-as, antrajame 24-as, tad abu važiavimus teko „suvalgyti daug smėlio“

„Rezultatas nėra blogas, patekau į dešimtuką. Geriau pasirodyti sutrukdė prasti startai. Pirmajame važiavime startavau 27-as, antrajame 24-as, tad abu važiavimus teko „suvalgyti daug smėlio“ bei skintis kelią pro daug lėtesnių sportininkų, kas kainavo nemažai jėgų. Visgi tempas labai nekrito, nes fiziškai jaučiuosi tikrai neblogai pasiruošęs, už ką esu dėkingas treneriui Linui Šiaučiūnui. Aišku, man tai buvo tik pirmos varžybos naujai ruoštu varžybiniu KTM motociklu, iki tol važiavau tik treniruotėms skirtais motociklais, tad dar reikia truputį ir prie motociklo priprasti. Tikiuosi, ilgainiui pavyks pagerinti startus, tuomet ir finišuoti galima aukščiau“, - įspūdžiais dalinosi A.Jasikonis.

Armino klasėje nugalėjo G.Coldenhoffas, antras liko R.Febvre, trečias – A.Tonkov. Latvis Robertsas Justsas finišavo 10-as, o estas Karelis Kutsaras – 21-as.

85 kub. cm. klasė taip pat pasižymėjo dalyvių gausa – viso į varžybas susirinko 50 sportininkų. Arnas Milevičius šioje klasėje pirmajame važiavime liko 26-as, antrajame 30-as ir bendroje įskaitoje liko liko 33-ias. Nojus Gasiūnas, tik praeitais metais pirmą kartą sėdęs ant 85 kub. cm. motociklo, neatitiko kvalifikacinių reikalavimų pirmame važiavime, o antrajame finišavo iškart po Arno – 31-as. Bendroje įskaitoje Nojus liko 41-as. Šioje klasėje nugalėjo Sanderis Agardas-Michelsenas, antras liko Rickas Elzinga, o trečias Roanas Van de Moosdijkas.

125 kub. cm. klasėje sau lygių neturėjo jaunasis olandas Davy Poojtesas, atstovaujantis KTM gamyklinę komandą. Davy įtikinamai nugalėjo abiejuose važiavimuose ir dar kartą įrodė, kad šiuo metu yra talentingiausias jaunasis europietis motokrose. Antras liko Basas Vaessenas, o trečią vietą užėmė Ivanas Baranovas.

MX1 klasė nebuvo tokia gausi ir nesulaukė daug žymių sportininkų. Dauguma buvo vietiniai olandai, o nugalėjo Marcas de Reuveris, antras liko Mike‘as Krasas, trečias – Cerielis Kleinas Kromhofas. Aukštą ketvirtą vietą užėmė latvis A.Justsas.

VIDEO: Olandijos motokroso čempionato etapas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius