Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ARTkart“ lenktynių sezonas įsibėgėja

Marijampolėje įvyko antrasis „ARTkart“ varžybų serijos etapas. Po atkaklios kovos pirmose sezono lenktynėse Vilniuje pradėję aiškėti favoritai turėjo įrodyti, kad jų pergalės (ar bent jau pirmavimas) nebuvo atsitiktinės. Tačiau tai padaryti pavyko ne visiems.
Akimirka iš „ARTKart“ taurės 2 etapo
Akimirka iš „ARTKart“ taurės 2 etapo. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kartingai

„Honda 160“ klasėje ir vėl labai greitas buvo Stanislavas Turianskis. Pirmose sezono lenktynėse jis laimėjo kvalifikaciją, tačiau incidentai varžybų metu neleido sportininkui užkopti ant garbės pakylos.

Užtat Marijampolėje jam pavyko atsigriebti. Pergalės abiejuose važiavimuose leido pelnyti 50 taškų ir tapti užtikrintu antrojo etapo nugalėtoju. Kova dėl kitų vietų ant garbės pakylos buvo labai atkakli.

Organizatorių nuotr./Akimirka iš „ARTKart“ taurės 2 etapo
Organizatorių nuotr./Akimirka iš „ARTKart“ taurės 2 etapo

Ernestas Petrovičius ir Julius Gudelis surinko po lygiai taškų, tačiau sėkmingesnis finišas antrame finale antrąją vietą etape lėmė Ernestui. Pirmojo etapo nugalėtojas Kristupas Žukauskas šį kartą liko tik aštuntas, o iš viso šioje klasėje startavo 13 jaunų lenktynininkų.

Tarp 6 „ART 120 Light“ klasės sportininkų ir vėl ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio užkopė Lukas Grebliauskas. Tačiau jei Vilniuje jam buvo pavykę laimėti abu finalus, tai šį sykį jis nugalėjo pirmajame, o antrame finišavo antras, praleidęs į priekį Evaldą Dzialtuvą. Pastarajam atiteko antroji etapo vieta, o trečiu prizininku tapo Arminas Tomaševičius.

„ART 120 Heavy“ ir šį kartą kova vyko dėl tūkstantųjų sekundės dalių. Kvalifikacijoje pirmą vietą nuo aštuntos skyrė mažiau nei 0,7 sek. Patyręs lenktynių meistras Robertas Kupčikas dar sykį įrodė, kad sugeba puikiai valdyti bet kokią techniką. Jis laimėjo ir kvalifikacinį važiavimą, ir abu finalus. Tiesa, pergalės buvo labai sunkios. Antrą vietą etape užėmė Rytis Reinys, kuris abiejuose važiavimuose buvo antras, o trečias šį kartą liko Titas Bučelis. Šioje klasėje varžėsi 11 lenktynininkų.

Dar mažesnis skirtumas – vos 0,615 sek. – skyrė „Championkart“ klasės kvalifikacijos nugalėtoją Vilių Blechertą nuo 13 vietą užėmusio Michele Meneghetti (iš viso startavo 14 sportininkų). Tačiau lenktynės sėkmingiausiai susiklostė Justui Pangoniui, kuris kvalifikacijoje buvo septintas (tiesa, nuo „pole position“ iškovojusio V. Blecherto jis buvo atsilikęs vos 0,182 sek.). Justas laimėjo abu finalinius važiavimus. Antrą vietą etape užėmė Karolis Kisielis, trečias liko Gintautas Matulevičius.

Organizatorių nuotr./Akimirka iš „ARTKart“ taurės 2 etapo
Organizatorių nuotr./Akimirka iš „ARTKart“ taurės 2 etapo

Pergalę komandinėje įskaitoje iškovojo LMITKC atstovai, antri liko ARTkart komandos, treti – „KSC

Rotena racing“ lenktynininkai.

„ARTkart“ čempionatas bus pratęstas birželio 11 dieną Smalininkuose, iš viso šį sezoną sportininkai bandys jėgas 7 etapų lenktynėse.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius