Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Zuokas: „Kartodromas gyvuoja nuo 1967 m., tie, kas statėsi namus, turėjo į tai atsižvelgti“

Vilniaus meras Artūras Zuokas susitiko su kartodromo Plytinės gatvėje valdytojais, kur buvo aptariama šiandieninė situacija – atsižvelgiant į triukšmo valdymo įstatymą ir į Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos akustinio triukšmo matavimus, Savivaldybės Administracijos direktoriaus įsakymu buvo apribotas treniruočių sportiniais kartingais laikas ir uždraustos treniruotės savaitgaliais.
Artūras Zuokas susitikime su kartodromo šeimininkais
Artūras Zuokas susitikime su kartodromo šeimininkais / Organizatorių nuotr.

Įsakyme pažymėta, kad sprendimas galioja laikinai, kol viešoji įstaiga „Plytinės kartodromas“ įgyvendins Vilniaus visuomenės sveikatos centro nurodytas efektyvias triukšmo mažinimo priemones.

Visuomenės sveikatos centro atstovų teigimu, triukšmo ir taršos daugkartinius matavimus atliko akredituota laboratorija, kuri nustatė, kad teritorijoje šalia gyvenamųjų namų Plytinės g. 19a, 19e, 19h  triukšmas viršija leistinas normas.

Susitikime buvo ieškota techninių sprendimų, kurie leistų įsiliepsnojusį ginčą tarp gyventojų ir sporto atstovų išspręsti taikiai ir abi puses tenkinančiais rezultatais.

Statybos leidimus išduodantys pareigūnai turėjo įvertinti situaciją prieš išduodant leidimus statyti namus

„Vilniaus kartodromas gyvuoja nuo 1967 metų. Ir tie, kas išdavė leidimus statytis namus, ir tie, kas juos statė, be jokių abejonių privalėjo atsižvelgti ir įvertinti šalia esantį tokį specifinį objektą“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pasak mero, ir statybos leidimus išduodantys pareigūnai, ir Higienos centras turėjo įvertinti situaciją prieš išduodant leidimus statyti namus.

Nutarta, kad Savivaldybės pareigūnai artimiausiu metu atliks šalia kartodromo esančių namų patikrinimą, statybos leidimų išdavimo sąlygas ir kaip buvo laikomasi reikalavimų. Kartodromo vadovų teigimu, daugeliui namų buvo išduoti leidimai su specialiomis sąlygomis – langų, durų  papildoma izoliacija, taip pat papildomomis vėdinimo sistemomis, bet, pasak jų, visa tai nebuvo įgyvendinta.

Pažymėta, kad Savivaldybės specialistai taip pat patikrins, kur yra didžiausi triukšmo pralaidumo  koridoriai, kad planuoti akustinių sienelių įrengimo darbus.

Artimiausiu metu kartodromo atstovai parengs savo kompromisinius siūlymus,  o Savivaldybės  tarnybos su numatomomis triukšmą mažinančiomis priemonėmis supažindins gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius