Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Gelažninkas po dešimtojo ruožo: „Šiandien reabilitavausi prieš save ir prieš kitus“

Preliminariai „Zigmas Dakar team“ lenktynininkas dešimtajame greičio ruože „vienišių“ klasėje atvažiavo pirmas. Po 10 greičio ruožų „Original by motul“ klasėje lietuvis yra pirmas, o artimiausias varžovas atsilieka daugiau nei valanda. Bendroje motociklų įskaitoje A.Gelažninkas yra 23 vietoje, rašoma pranešime.

„Šiandien reabilitavausi prieš save ir prieš kitus. Nebloga diena. Per daug nepavargau. Kur galėjau, spaudžiau normaliai. Pro pavojingas vietas labai atsargiai važiavau. Minimaliai sumažinau kritimų riziką ir saugojau techniką. Neturėjau nė vienos pavojingos situacijos, kad galėčiau sakyti, kad nedaug trūko iki kritimo ar panašiai.

Labai tvarkingai važiavau. Kiek žinau, kiti klydo naviguodami. Nors neklydau, buvo pora vietų, kai pasisukiojom keliese, ieškodami kelio taško. Greičio ruožas labai geras. Akmenų buvo, bet jau ne tiek kiek vakar. Palyginus su vakar, šiandien pasivaikščiojimas parke. Ką vakar buvau praradęs, šiandien susigrąžinau“, – apžvelgė sportininkas.

Viršijant greitį Dakare, irgi galima gauti bauda. Tik baudžiama ne pinigais, o laiku.

„Tik grįžęs į bivuaką, sužinojau, kad gavau baudą, nes viršijau greitį. Viršijau keturis kilometrus per valandą, tai neturėtų būti baisi bauda“, – sakė Arūnas.

Likus vos dviem greičio ruožams, motociklininkas atskleidė savo taktiką ir tikslą.

„Tikslas – visada finišas. Jeigu būsiu finiše ir neatsiras papildomų klaidų, tai turėtų būti rekordinis finišas su laimėjimais. Tačiau neužbėgam įvykiams už akių, nes reikia pabaigti Dakarą. Taktika likusiuose greičio ruožuose paprasta – kur galėsiu, paspausiu, kur reikės, važiuosiu atsargiau ir saugosiu techniką“, – pasakoja Arūnas Gelažninkas.

Ketvirtadienį, panašu, bus sudėtingiau. Sportininko laukia ilgiausias 511 km greičio ruožas. Dalis jo drieksis vandenyno pakrante. Taip pat, grįžta daugiau kopų, o organizatoriai žada, kad šis greičio ruožas bus puiki proga padidinti laiko atotrūkį arba kaip tik prisiartinti prie lyderių.

„Einam maudytis, valgyti ir ruošti motociklo priešpaskutiniam, ilgiausiam ir sunkiausiam, greičio ruožui“, – gerai nusiteikęs sakė lenktynininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius