-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Netikėta: Arūnas Gelažninkas su žmona Emilija paaiškino savo Dakaro planus

Iki Dakaro ralio liekant vos mėnesiui laikui du kartus šio ralio „Original by Motul“ (OBM) nugalėtojas, Arūnas Gelažninkas pasidalino savo planais su gerbėjais. Vienas pajėgiausių Lietuvos motociklų sporto atstovų kaip ir kiekvienas metais treniruojasi Dubajaus smėlynuose. Tačiau šį kartą lentynininko planai visai kitokie, nei pernai.
Arūnas Gelažninkas ir Emilija Gelažninkienė
Emilija Gelažninkienė ir Arūnas Gelažninkas / 15min koliažas

Specialus projektas: sužinokite daugiau apie kitus lietuvius, startuojančius Dakare

Treniruotės Dubajuje

„Smagu ir vėl būti kopose, kiekvieną kartą čia atvažiavęs jaučiuosi kaip namie, šis kartas nei kiek neišskirtinis. Na gal tiek, kad mūsų mokyklos mokinių čia išvysime dar daugiau, žinote tikrai smagu, kai sezonas niekada nesibaigia, o „AG DAKAR SCHOOL“ mokiniai važiuoja
kartu. Šį kartą su savo komanda turėsime net dvi varžybas, o mūsų ruošiamas būsimas Dakaro ralio Dalyvis Modestas Siliūnas, jau Gruodžio 1-ąją startuoja „Dubai Baja“ pasaulio taurės paskutiniame etape“, – pasakojo Arūnas Gelažninkas.

„Original by Motul“ klasė Dakaro ralyje – pati sudėtingiausia, būtent čia dalyviai negali sulaukti pagalbos iš absoliučiai jokių pašalinių, tuomet kai po sunkios dienos visų kitų klasių dalyviai eina ilsėtis, šios kategorijos atstovai keliauja tvarkyti motociklo, kartais motociklo remontas užtrunka ir daugiau nei pusę nakties. Visų dalyvių labai vertinama kategorija – ne be reikalo, kadangi būtent nuo to prasidėjo pirmieji Dakaro raliai, tai ne tik sunkiai protu suvokiami fiziniai išbandymai, bet ir milžiniškas psichologinis darbas.

„Neturiu ko įrodinėti, pirmais metais girdėjau kalbas, kad tai tik sėkmė, antrais metais pergalė buvo pakartota ir man tai kainavo itin daug. Niekada nesu tas, kuris skundžiasi, todėl apie tai buvo kalbėta mažai, bet būtent šių metų Dakaro ralis sudėliojo visus taškus ir 2023 m.
Dakaro starte ant motociklo manęs neišvysite.

Dakaro starte ant motociklo manęs neišvysite...

Važiuoti, kad tik važiuočiau – ne man, sportuoju jau beveik 30 metų, paskutinės dvi pergalės, ne tik svarbiausios mano gyvenime, bet ir sudėtingiausios, man reikalinga pertrauka.

Šis ralis yra pats pavojingiausias, mano nuomone, būti ten nepasiruošus yra mažų mažiausiai kvaila. Bet jūs negalvokite, kad aš atsisakau Dakaro ralio, tikrai ne, o ir motociklu startuosiu jau Gruodžio 10 dieną“, – pasakojo Arūnas Gelažninkas.

VIDEO: Dakaras 2023 m. Arūnas Gelažninkas paaiškino, kodėl nestartuos Dakaro ralyje

Birželio mėnesį Arūną Gelažninką buvo galima išvysti kitame amplua, kartu su žmona Emilija Gelažninkiene. Jie startavo bendrame ekipaže motobagiu, kuriame Arūnas sėdėjo šturmano kėdėje. Dar tada aplinkiniai pradėjo kalbėti apie jų bendrą startą Dakaro ralyje.

„Mes niekada niekur garsiai nesakėme, kad šiais metais važiuojame į Dakaro ralį, buvo gal net šiek tiek keista, kaip greitai šis gandas pradėjo sklisti, nes iš mūsų pačių tokios informacijos nebuvo galima išgirsti niekur. Taip, minčių apie Dakaro ralį tikrai buvo ir yra, esame
laimingi, kad absoliučiai visi mūsų partneriai palaikė, tačiau dėl tam tikrų priežasčių, likus nedaug laiko iki registracijos uždarymo, situacija pasikeitė, todėl priėmėme tai kaip ženklą, kad skubėti nėra kur. O dabar turime dar daugiau laiko pasiruošimui, Emilijos mąstymas apie
Dakaro ralį toks pats“, – kalbėjo daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas A.Gelažninkas.

Treniruotės su Nasseru Al-Attiyah

„Dakaro ralis yra mano svajonė nuo 12 klasės, visą šį kelią turėjome susikurti absoliučiai nuo nulio, vos per keturis važiavimu moto bagiu mėnesius, turėjau net keturis rimtus ralių finišus, vienas iš jų pasaulio Baja taurės etapas Ispanijoje „Baja Aragon“, kuriame atstovavome
„Nasser Racing“ komandai. Visa tai man kaip naujokei yra didžiulis įvertinimas, esu be galo dėkinga visiems, kurie prisidėjo. Mes galėjome išvažiuoti į Dakaro ralį ir šiais metais, tačiau tai būtų daugiau biudžetinis variantas, o tiek aš, tiek Arūnas turime vieningą nuomonę: arba pilnai pasiruošę, arba išvis nevažiuojame.

Per pirmuosius metus turėjau daug treniruočių pas geriausius trenerius, apie kuriuos galėjau tik pasvajoti, nuolat ruošiuosi fiziškai, sustoti
neketinu, tęsiu savo treniruotes ir Dubajuje. Būti tiesiog finišavusia, bet silpną rezultatą parodžiusia, pirmąja moterimi lietuve – nėra mano tikslas, daug kas klausė, gal geriau vien tik moteriškas ekipažas?

Nematau tame nei privalumų, nei trūkumų, nei išskirtinumo, Dakaro
ralyje yra ne vienas toks ekipažas, man svarbiausia profesionalumas, aš noriu lenktyniauti, o geresnio ir profesionalesnio žmogaus nei du kartus Dakaro ralio nugalėtojas, tiesiog nematau, tikslai yra tikrai kitokie. Atstovauju projektui „Moterys Gali“, kurio esmė – viskas yra
įmanoma, nepriklausomai nuo lyties, esu šioje stereotipų apipintoje srityje jau ketverius metus, ir aiškiai žinau, tiek moterims, tiek vyrams vietos čia turi užtekti“, – kalbėjo Emilija.

Komanda jau dabar kalba apie 2024 metų Dakaro ralį, kuriame planuoja startuoti bent 3-4 lenktynininkų sudėtyje, o šį Dakaro ralį Arūnas Gelažninkas visiems jo ir Dakaro ralio gerbėjams žada visiškai naują ir dar nematytą projektą čia Lietuvoje. Lentynininkas užsiminė,
kad jį bus galima išvysti gerokai dažniau.

Dakaro ralio maratonas prasideda jau gruodžio 31 dieną, šį kartą jis bus pats ilgiausias per pastaruosius devynerius metus , truksiantis net 16 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius