-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštuonios priežastys, kodėl „Mercedes GP“ pasirinko Valtterį Bottą

Sausio 16 d. „Mercedes“ oficialiai patvirtino sutartį su Valtteri Bottu. Suomio kandidatūra visą laiką buvo tarp pirmaujančiųjų ir buvo svarstoma nuo pirmos dienos, kai tik Nico Rosbegas paskelbė apie išėjimą iš „Formulės-1“. Bet kodėl čempionų komanda pasirinko būtent V.Bottą?
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
  1. Kai Rosbergas paskelbė apie atsistatydinimą, dauguma pilotų jau turėjo naujas sutartis. Botto atveju „Mercedes“ susitarė su „Williams“ be juridinių pažeidimų ir be būtinybės mokėti milžiniškus pinigus už sutarties sulaužymą.
  2. Toto Wolffas yra buvęs V.Botto vadybininkas, jis puikiai žino Valtteri potencialą ir jo gebėjimą susitvarkyti su spaudimu sudėtingose situacijose ir pasitiki juo. 2017 m. „Mercedes“ komandai svarbiausia bus stabiliai uždirbti po daug taškų dviem mašinomis jau nuo pat sezono pradžios ir Botto sugebėjimas greitai adaptuotis bus labai svarbus.
  3. V.Bottas yra labai stabilus ir retai pakliūva į avarijas. Vidutinė jo pozicija lenktynėse per praėjusių metų sezoną buvo 8,53 – tai sako apie tai, kad jis visiškai išnaudoja bolido potencialą.
  4. Valtteri turi didelę darbo su „Mercedes“ jėgainėmis patirtį, jis puikiai įsisavinęs jos valdymo ypatumus, o tai jam leis greitai priprasti prie kitokių perjungimo mygtukų ant vairo ir optimaliai išnaudoti jėgos agregato galimybes – pačios stipriausios „Mercedes“ pusės.
  5. Rosbergas ir Bottas praleido „Williams“ po 4 sezonus, kol perėjo į „Mercedes“. Abu buvo labai patikimi ir greiti, turi pakankamai lengvus charakterius, kuris yra priešingas Lewiso Hamiltono būdui, tuo papildydami vienas kitą. Iš Botto nėra laukiama konfliktų su Hamiltonu, o tai komandai suteikia užtikrintumo.
  6. V.Bottas yra konkurencingas. Anksčiau jis visada aplenkdavo savo komandos draugus pagal sezono rezultatus, nors dvikovų su Pastoru Maldonado ir Felipe Massa negalima lyginti su būsimomis kovomis su Hamiltonu. Nuo 2014 metų, kai su Felipe jie kartu pradėjo lenktyniauti „Williams“, Bottas 9 kartus pakilo ant pakylos, o Massa – 5.
  7. Prie pergalių pripratusio Hamiltono fone, „Mercedes“ atsirado patyręs, bet labai alkanas pergalių pilotas, norintis pademonstruoti viską, ką sugeba. Valtteri dar yra pakankamai jaunas, kad galėtų pasaulio čempionate dar lenktyniauti apie 10 metų – tokios sąjungos potencialas yra labai didelis.
  8. Vienerių metų sutatis labai tinka „Mercedes“, iš vienos pusės – leidžiantis užgesinti atsiradusią krizę pasitraukus Rosbergui, o iš kitos, jei Valtteri rezultatai nepatenkins lūkesčių, komanda pasiliks sau galimybę rinkis kitą pilotą 2018 metais, kai baigsis dabartinės Sebastiano Vettelio ir Fernando Alonso sutartys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius