Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi“ Le Mano lenktynėse patyrė kraupią avariją

Pirmoji Le Mano 24 valandų ištvermės lenktynių kvalifikacinių važiavimų diena buvo kupina incidentų ir raudonų vėliavų. Po dėl objektyvių priežasčių sutrumpintos kvalifikacinių važiavimų sesijos „Audi Sport Team Joest“ komanda priversta laikinai tenkintis penktąja ir šeštąja startinėmis pozicijomis. Trečiasis komandos „Audi R18 e-tron quattro“ buvo visiškai sudaužytas per treniruotę, tad kvalifikaciniuose važiavimuose nedalyvavo.
„Audi R18 e-tron quattro“
„Audi R18 e-tron quattro“ / Stop kadras

Pernykščių Le Mano lenktynių laimėtojas Loicas Duvalis, skriedamas „Porsche“ posūkiu 270 km/val. greičiu, nesuvaldė savojo „Audi R18 e-tron quattro“ ir rėžėsi į apsauginę sienelę. Lenktyninis bolidas virto metalo laužu, o lenktynininkas atsipirko tik lengvais nubrozdinimais.
 
„Audi Sport“ padalinio, LMP lenktynių poskyrio vadovas Chrisas Reinkė komentuodamas šį nelaimingą atsitikimą pažymėjo, kad „Audi“ savo LMP prototipuose taiko teisingą saugos koncepciją, kuri pasiteisino ir tokiu drastišku būdu, tačiau leido išvengti lenktynininkui didesnės nelaimės.

VIDEO: „Audi” avarija Le Mano lenktynėse


 
Kraupi avarija „Audi Sport Team Joest“ komandos technikams kainavo bemiegę naktį – vėlų trečiadienio vakarą komandos boksuose varžyboms pradėtas ruošti atsarginis „Audi“ automobilis. Teko pasispausti, kad bolidas būtų parengtas startuoti ketvirtadienį vykstančiame antrąjame kvalifikaciniame važiavime.

Taigi, prancūzas L.Duvalis buvo priverstas nakvoti vietinės ligoninės stebėjimo palatoje, o ketvirtadienio kvalifikaciniame važiavime jį pakeitė ispanas Marcas Gene. Jis „Audi“ komandai per Le Mano lenktynes talkina nuo 2011 metų, yra atlikęs kai kuriuos treniruočių važiavimus su paskutinio modelio „Audi R18 e-tron quattro“, o šiais metais čia ketino važiuoti „JOTA“ komandai priklausančiu LMP2 klasės automobiliu.
 
Dėl ypač nesėkmingo, avarijomis ir raudonomis vėliavomis paženklinto pirmojo kvalifikacinio važiavimo šiuo metu dar nėra žinomos daugelio komandų, įskaitant ir „Audi“ automobilio Nr. 1, startinės pozicijos.

Dėl nuolatinių trukdžių iš numatytų 2 valandų kvalifikacinių lenktynių buvo lenktyniauta tik 50 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius