Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aurimas „Odi“ Bakchis laimėjo antrą iš eilės „Formula Drift“ etapą JAV

Praėjusį savaitgalį šonaslydžio (drifto) gerbėjai Lietuvoje ir JAV Lietuvoje praleido stebėdami „Fromula Drift“ 2019 metų čempionato antrą etapą. Šiame čempionate dalyvauja Lietuvos atstovas Aurimas „Odi“ Bakchis. Jau aštuntus metus sportininkas dalyvauja šiame čempionate. Šiais metais Aurimas nusiteikęs siekti pačios aukščiausios vietos.
Aurimas Bakchis antrajame „Formula Drift“ etape
Aurimas Bakchis antrajame „Formula Drift“ etape / Asm. albumo nuotr.

Antrasis čempionato etapas vyko Floridos valstijoje, Orlando mieste, „Speed world“ trasoje. Dėl laiko juostos skirtumo lietuviai turėjo galimybę stebėti varžybų eigą penktadienio ir šeštadienio vakarą. Varžybos baigėsi jau sekmadienį Lietuvos laiku.

Penktadienį vykusioje varžybų dalyje drifto pilotai suvažiavo savo kvalifikacinius važiavimus kurie nulėmė jų poziciją poriniuose važiavimuose. Aurimas sugebėjo parodyti puikų rezultatą ir iš 34 dalyvių finalinėje lentelėje buvo penktas su 97 taškais iš 100 galimų.

Kvalifikacijoje surinkti taškai nulėmė, kad Aurimas šeštadienio varžybose TOP 32 porinių važiavimų lentelėje gavo oponentą Austiną Meeksą. Tai – 26 metų amerikietis drifto pilotas, kuris „Formula Drift“ dalyvauja jau septintus metus. Tačiau tai tik antri jo metai aukštesnėje PRO lygoje. Ši poros dvikova neatnešė didelių netikėtumų ir abiem vairuotojams atidavus visas jėgas, Aurimas išplėšė pergalę ir pateko į TOP 16.

Čia Aurimui buvo lemta susitikti su Kenu Gushi. Šis sportininkas turi sukaupęs milžinišką drifto patirtį. Jis dalyvavo pačiame pirmame „Formula Drift“ etape dar 2004 metais ir ten kvalifikavosi pirmoje vietoje. Ši kova su sportininku kilusiu iš Japonijos – drifto gimtinės – pareikalavo nemažai pastangų, tačiau ir vėl Aurimas sugebėjo įrodyti savo pranašumą.

Aštuntuko kovoje Aurimas susitiko su Justinu T. Pawlaku – dar vienu amerikiečiu sportininku. Justinui tai jau 11 sezonas besivaržant šiame čempionate, todėl jis turi sukaupęs šiek tiek daugiau patirties nei Aurimas. Abu vairuotojai važiuoja visiškai skirtingais automobiliais – Odis vairuoja „Nissan S14“, Justinas varžosi „Ford Mustang“. Šiems sportiniams bolidams stojus prie starto linijos Aurimas parodė aukšto lygio meistriškumą ir nugalėjo oponentą.

TOP 4 – dar sunkesnė kova

Kas Aurimo laukė toliau sunku aprašyti. TOP 4 kovoje jis susitiko su Vaughnu Gittinu Jr. – amerikiečiu pilotu, kuris garsėja savo agresyviu vairavimu ir išskirtiniu stiliumi, kai oponentas yra priverstas tiesiog pasimesti jo automobilio padangų sukeltuose dūmuose.

Ši kova pareikalavo nemažai prakaito. Po pirmųjų porinių važiavimų teisėjai negalėjo nuspręsti laimėtojo, todėl vairuotojai buvo priversti važiuoti keistis padangų ir varžytis dar kartą. Po antrųjų porinių važiavimų iš teisėjų lūpų buvo išgirstas toks pats sprendimas – važiuojame dar kartą. Abu vairuotojai darė tokias pat klaidas ir paskelbti nugalėtojo buvo tiesiog neįmanoma.

Keičiant ratus Aurimą pakalbino „Formula Drift“ reporterė Laurette Nicoll. Lietuvis skundėsi besijaučiantis išsekęs ir kad automobilyje velniškai karšta. Vis dėlto tai nesutrukdė Aurimui važiuojant trečią kartą prieš savo oponentą išlaikyti tolygų ir agresyvų vairavimą bei laimėti dvikovą.

Finalinė kova su geležiniu žmogumi

Paskutinis išbandymas – finalinė kova prieš daugkartinį „Formula Drift“ čempioną – amerikietį Chrisą Forsbergą. Šis vairuotojas yra pramintas „geležiniu žmogumi“ vien todėl, kad nuo pat čempionato pradžios 2004 metais nėra praleidęs nei vienų varžybų.

Finalinė kova neatnešė daug dramos, priešininkui pirmojo važiavimo metu sprogo padanga ir Aurimui atiteko dar viena sezono pergalė. Po pirmų dviejų laimėtų etapų Aurimas yra lyderis sezono įskaitoje.

Kitas „Formula Drift“ etapas jau po dviejų savaičių, Džordžijos valstijoje, „Road Atlanta“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius