-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurum 1006 km“ lenktynių paradas Palangoje buvo kitoks: kartais „mažiau yra daugiau“

Palangos lenktynių organizatorius Darius Jonušis nusprendė laikytis būtiniausių apsaugos nuo COVID-19 priemonių. Todėl pats dėvi medicininę kaukę, o lenktynių metu stengiasi sumažinti masinių žiūrovų susibūrimų galimybę.

Dėl šios priežasties bus pertvarkytos drago tribūnos. Didžiosios tribūnos ties pirmuoju posūkiu nebeliks.

O paradas Palangos miesto gatvėmis taip pat vyko kitaip – be gatvės drago prie miesto bibliotekos.

Todėl paradas tapo dar labiau panašus į originalų Le Mano, kuriame nėra traukos lenktynių, bet dalyviai stengiasi miesto gatvėse pademonstruoti ir savo, ir fanklubų automobilius.

Visos lenktynėse dalyvaujančios komandos lėtai suko ratus kurorto gatvėmis, tarsi leisdamos geriau įsižiūrėti į varžybose dalyvaujančius galingus automobilius ir kviesdamos stabtelėjusius žiūrovus į laikinąjį lenktynių miestelį, kur jau šiandien prasideda atkakliausios batalijos.

Dovilas Čiutelė, daugelio įžanginių Palangos gatvės dragų nugalėtojas, 15min paaiškino, kad važiuoti miesto gatvėmis lenktyniniais automobiliais yra sunku, nes jie nepritaikyti mažiems greičiams. Todėl tenka „pjauti“ daugiadiskę sankabą.

Neliko nuošalyje ir ne tik automobilių sporto gerbėjams gerai pažįstamas Rimgaudas Statnickas, dalyvavęs net 15-oje čia surengtų maratoninių lenktynių. Devynis kartus kaip lenktynininkas ir šešis – kaip komandos vadovas.

Tad Rimgaudui šios lenktynės ir visos jų peripetijos žinomos ne iš nuogirdų.

„Visiškai palaikau organizatorius ir jų sumanymą, o šis sportininkų paradas miesto gatvėmis pasiteisino. Nekantraujantiems žiūrovams tai tarsi gilesnė pažintis ir savotiška žvalgyba, kuri ekipa nusipelno daugiausia simpatijų, į kurią verta dėti daugiausia vilčių, prognozuoti favoritus“, – sakė R. Statnickas.

Žemaitis iš Skuodo Julius Verbauskis buvo žemaitiškai lakoniškas ir konkretus:

„Renginio organizatoriai nusipelno didžiausių pagyrų ne tik už mainus vietoje parado Vytauto gatvėje, bet ir už tai, kad lenktynės šiuo sunkmečiu išvis vyksta, o dar labiau, kad jos rengiamos jau 21 metus, kasmet mus praturtindamos vis naujais įspūdžiais“.

Varikliai ėmė gausti ir lenktynių miestelyje. Prieš vidurdienį atrankos varžytuves pradėjo drag‘o arba traukos lenktynių dalyviai, įkandin jų savo važiavimui akį traukiančius „Porsche“ išrikiavo „Porsche klubo Lietuva“ nariai, 13 val. duotas startas žiūrovų slalomui, kuriame gali dalyvauti visi norintys – tiek žiūrovai, tiek ir slalomo varžybų dalyviai.

14 val. prasideda pirmoji „Aurum 1006 km lenktynių“ repeticija – maratoninėse varžybose dalyvaujančių komandų treniruotės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius