Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių sporto bendruomenė rinks federacijos vadovus

Šį šeštadienį veiklos dvidešimtmetį mininčios Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) nariai Kaune septintą kartą rinks vadovybę. Į LASF prezidento postą pretenduoja net 3 kandidatai: lenktynininkas Valdas Jonušis, politikas Gintaras Furmanavičius ir dabartinis federacijos prezidentas Romas Austinskas.
Šuoliai nuo tramplino
Šuoliai nuo tramplino / Karolio Kavolėlio/BFL nuotr.

LASF vienija automobilių sportą propaguojančius bei remiančius narius, kurių šiuo metu – pusšimtis, bei dar apie 80 asocijuotų narių. Federacijai nepriklausančių, tačiau aktyviai autosporte dalyvaujančių skaičius siekia maždaug 1000. Tai, kad automobilių sportas sparčiai populiarėja, rodo ir auganti dalyvių gausa įvairių rūšių lenktynėse.

Prieš dvidešimt metų ralio varžybos surinkdavo vos keliolika ekipažų, o dabar dalyvių skaičius siekia ir šimtą, o stebėti besivaržančių lenktynininkų atvyksta apie 40 000 žiūrovų. Antrą kadenciją LASF prezidento pareigas einantis Romas Austinskas įsitikinęs, kad ir tai dar ne riba.

„Potencialas Lietuvoje didžiulis, todėl šiuo metu svarbiausia tęsti pradėtus darbus, susivienyti, tapti dar viešesniais, skaidresniais ir atviresniais. Reikėtų, kad ir patys sportininkai, ir šio sporto entuziastai galėtų drauge formuoti bendrą politiką, kuri būtų priimtina visai autosporto bendruomenei ir patraukli rėmėjams, kurių paramos reikia mūsų lenktynininkams, skinantiems laurus ne tik Lietuvoje, bet ir svetur“, – teigia R.Austinskas.

Lietuvos sportininkai pastaraisiais metais rodo puikius rezultatus Europos automobilių kroso čempionate, jau kelinti metai iš eilės dalyvauja FIA pasaulio ralio, žiedinių lenktynių čempionatų etapuose bei Pasaulio Formulės 2 čempionate. Visai neseniai lietuviai užkariavo ir dykumą, puikiai pasirodydami Pasaulio dykumų ralio čempionate. 

Pastarieji metai buvo sėkmingi lietuviams ir rengiant lenktynes bei čempionatus. Automobilių sporto renginiai organizuojami profesionaliau, tampa patrauklesni ne tik sportininkams, bet ir autosporto gerbėjams. Ypač daug dėmesio skiriama saugumui, o tai, kad lietuviai geba organizuoti profesionalias varžybas, įrodo ir dalyvių iš užsienio gausa. 

Anot LASF prezidento, taip pat stengiamasi, kad automobilių sportas neatrodytų tik išrinktųjų užsiėmimas, o būtų prieinamas kuo didesnei visuomenės daliai. Rengiamos mėgėjiškos lenktynės, studentų slalomo varžybos, plėtojama „sportas visiems“ programa. Federacijos vadovas įsitikinęs, kad artimiausiu metu ši veikla taps ne tik populiariu sportu, bet ir plačiam visuomenės sluoksniui prieinama turininga laisvalaikio praleidimo forma.

Kas bus naujieji LASF vadovai, dirbsiantys autosporto labui, paaiškės balandžio 30 dieną, LASF nariams susirinkus į eilinį rinkiminį suvažiavimą Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius