Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autoplius.lt Fast Lap“ naujiena – „drifto“ automobilių lenktynės

Kiekvienam „Autoplius.lt Fast Lap“ etapui organizatoriai sugalvoja po naujieną. Buvo „Rally Fast“, buvo elektrinių „Nissan Leaf“ varžybos, o rugpjūčio 26 bus kažkas visai naujo – pirmą kartą rengiamos „Drift Race“ lenktynės.
Šoninio slydimo pasirodymai „Autoplius.lt Fast Lap“ metu
Šoninio slydimo pasirodymai „Autoplius.lt Fast Lap“ metu

Drifterių lenktynės – Lietuvoje dar nematyta pramoga žiūrovų akims. Naujas formatas papildys ir taip pilną varžybų tvarkaraštį, kur vyks „Time Attack“ greičiausio rato sezono nugalėtojų paieškos ir „Wolf Race“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato aršios kovos.

Nei vienų lenktynių be naujienos

„Neįsivaizduojam nei vieno lenktynių etapo be kokios naujienos. Praėjusiais etapais darėme „Rally Fast“ su greičiausiais Lietuvos ralio lenktynininkais ir, reikia pripažinti, renginys buvo puikus. Bet pakartoti tokioje aukštoje kokybėje buvo sunku, tai šiam etapui nusprendėm nieko nekartoti, o sugalvoti kažką kardinaliai naujo“, – sako „Autoplius.lt Fast Lap“ organizatorius Giedrius Čenkus.

Taip tvarkaraštyje atsirado vietos „Drift Race“ lenktynėms. Žiūrovai yra įpratę matyti drifterius įveikiant atskiras „Nemuno žiedo“ trasos vietas - dažniausiai prie Ąžuolo posūkio. Bet dar niekada nematė veiksmo visoje trasoje. Taisyklės, su keliomis išimtimis, labai paprastos.

Visų pirma, dalyviai turės dvi trasos vietas „driftinti“ – Ąžuolo posūkį ir starto/finišo zoną. Ir tai ne pabaiga - po dviejų ratų visi suks į techninio aptarnavimo zoną, kur mechanikai jiems pakeis galinius ratus

„Drift Race“ instrukcija

Starte išsirikiuos aštuoni profesionalūs drifto bolidai. Pozicijas, kaip ir „Rally Fast“ dalyviai, jie dalinsis traukdami burtus. Užsidegus žaliam šviesoforo signalui, visi turės įveikti keturis trasos ratus.

„Bet ne viskas taip paprasta. Visų pirma, dalyviai turės dvi trasos vietas „driftinti“ – Ąžuolo posūkį ir starto/finišo zoną. Ir tai ne pabaiga - po dviejų ratų visi suks į techninio aptarnavimo zoną, kur mechanikai jiems pakeis galinius ratus, beveik kaip „Formulės-1“ lenktynėse“, – sako Giedrius Čenkus.

Nugalėtoju skelbiamas, savaime suprantama, pirmas kirtęs finišo liniją. Rugpjūčio 26 dieną kažkas taps pirmuoju „Drift Race“ nugalėtoju „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynių istorijoje.

Iššūkį jau priėmė

Prie starto linijos stoti jau nori šiemetinis Lietuvos Autoplius.lt Drifto čempionato lyderis Mantas Kulvinskas, „Drifto karaliai“ Andrius Čibirka, Evaldas Kovalenko bei Gediminas Levickas, o taip pat – Ronaldas Ramoška.

Paskutinio „Autoplius.lt Fast Lap“ etapo startas – rugpjūčio 26 dieną „Nemuno žiedo“ trasoje. Vyks „Time Attack“ greičiausio rato lenktynės, „Wolf Race“ kovos dėl Lietuvos čempiono titulo, naktinis driftas „Šėrykloje“ ir – kaip jau žinote – pirmą kartą organizuotamos „Drift Race“ lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius