-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Autosportas skatina Lietuvos studentus tobulėti ne tik teoriškai, bet ir praktiškai

Panašu, kad automobilių sportas, esantis trečia populiariausia sporto šaka Lietuvoje, ne tik vis labiau įsismelkia tautiečių širdyse, tačiau ir rado savo vietą švietimo sistemoje bei padeda jauniesiems studentams, būsimiems mechanikams, o galbūt ir lenktynininkams, tobulinti įgūdžius ruošiant automobilius ir juos išbandant trasose.
KTK kamandos vairuotojas
KTK kamandos vairuotojas / Komandos nuotr.

Niekam ne paslaptis, kad Kauno technikos kolegija (KTK) ruošia plataus profilio automobilių mechanikus, diagnostikos meistrus, kurie vėliau remontuoja jūsų automobilius.

Tačiau, pasak kolegijos direktoriaus Nerijaus Varno, bendraudamas su studentais, jis suprato, kad jų ambicijos yra kur kas didesnės, o kai kurie net pasvajoja, jog ateityje priklausys komandoms, dalyvausiančioms Lietuvos ar net Dakaro lenktynėse.

Neseniai mūsų komanda „Nemunring Winter Games“ lenktynėse priekiniais ratais varomų automobilių klasėje laimėjo trečią vietą.

„Matydami studentų entuziazmą, tvarkant ir ruošiant automobilius, nusprendėme jiems suteikti šansą savo kūrinius išmėginti ir lenktynių trasose, todėl dar praėjusiais metais įkūrėme KTK autofanų klubą, kuriame studentai mokosi techninio sportinių automobilių konstravimo ir, žinoma, vairavimo metodikos. Jie patys paruošė kolegijos nupirktą Honda „Civic“, su kuriuo dalyvauja slalomo bei greitojo slalomo varžybose. Neseniai mūsų komanda „Nemunring Winter Games“ lenktynėse priekiniais ratais varomų automobilių klasėje laimėjo trečią vietą. Šiame sezone KTK komanda turės jau du automobilius. Mūsų autoparką papildys galiniais ratais varomas BMW. Kol kas prie sportinio bolido pluša automobilių techninės eksploatacijos ir elektronikos studijų programas pasirinkę studentai“, – džiaugiasi kolegijos direktorius.

Luko Misiūno nuotr./„Nemunring Winter Games“
Luko Misiūno nuotr./„Nemunring Winter Games“

N.Varno teigimu, automobilių sportas Lietuvoje vis dar kylanti sporto šaka, todėl natūralu, kad ja itin domisi techninių specialybių studentai, o jų entuziazmą palaiko ir skatina kolegija.

Natūralu, kad mūsų studentai, kurie myli automobilius, labai domisi ir šiuo sportu.

„Šiuo metu automobilių sportas pradėjo smarkiai populiarėti, Lietuvoje turėjome Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapą, Benediktas Vanagas važiavo tarp Dakaro lyderių, kalbama net apie Formulės 2 trasos statybas Lietuvoje. Natūralu, kad mūsų studentai, kurie myli automobilius, labai domisi ir šiuo sportu. Žinoma, mes pradėjome į jį įsitraukti palengva – nuo slalomo, kuriame savo karjeras pradėjo beveik visi garsiausi Lietuvos lenktynininkai. Beje, juos ten kartais vis dar galima išvysti, o tai jauniems sportininkams labai svarbu. Juk visi nori pasigalynėti su legendomis. Taip pat šis mūsų projektas leidžia išbandyti savo darbo rezultatus, o ne tik likti teoriniame lygyje ir žiūrėti, ar galvoti, kaip tavo automobilis atrodytų trasoje“, – autoklubo idėją atskleidžia N. Varnas.

KTK klubo pilotas, 1-o kurso studentas, P.Bonkevičius teigia, kad jų rezultatai yra neblogi, tačiau šiemet komanda sieks aukštesnių tikslų.

„Atsižvelgiant į tai, jog esame neseniai įsikūrę, manau, kad mums sekasi tikrai labai gerai. Žinoma, kartais norėtųsi geresnių rezultatų, bet mes džiaugiamės tuo, ko jau pasiekėme. 2015 m. sezone stengsimės siekti dar aukštesnių rezultatų ir esu įsitikinęs – mums pavyks“, – sako jis.

Organizatorių nuotr./„NemunRing Winter Games“
Organizatorių nuotr./„NemunRing Winter Games“

Kolegai antrina ir R.Zarauskas bei D.Pinkus, kurie džiaugiasi kolegijos suteikta galimybe išmėginti jėgas tarp profesionalų.

„Nors mūsų klubas yra jaunas, tačiau mes nesame visiškai „žali“ autosporte. Analizuojame patyrusių kolegų veiklą, bandome perimti iš jų geriausius dalykus ir su pagarba žiūrime į profesionalias komandas, o ypač į lenktynininko Benedikto Vanago pasiekimus 2015 m. Dakaro ralyje. Žinoma, esame labai dėkingi ir kolegijai už suteiktą galimybę dalyvauti varžybose. Mums didžiulė garbė atstovauti Kauno technikos kolegiją“, – suteiktomis galimybėmis džiaugiasi studentai.

Tik slalomu kolegija neketina apsiriboti, KTK direktoriaus N.Varno teigimu, artimiausi kolegijos planai yra tobulinti studentų vairavimo technikos žinias, rengiant vairavimo mokymus bei konferencijas, kur studentai galėtų daug sužinoti iš profesionalių sportininkų. Taip pat profesionaliai paruošti automobilius žiedinėms varžyboms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius