Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azijos Le Mano serija: ar pavyks Gustui Grinbergui nugalėti tris kartus iš eilės?

Azijos Le Mano lenktynių serijoje sekmadienį Tailande, Buriram trasoje, startuoja paskutinis, ketvirtasis etapas. Vilnietis šešiolikmetis Gustas Grinbergas su komandos bičiuliu Cody Ware LMP2 AM klasėje tapo nugalėtoju prieš savaitę Sepango F1 trasoje (Malaizija) vykusiose lenktynėse. Tad savo komandai „Rick Ware Racing“ kelialapį į išsvajotas "Le Mans 24 h" padėjo iškovoti dar praėjusį savaitgalį.
Gustas Grinbergas Azijos le Mano serijoje
Gustas Grinbergas Azijos le Mano serijoje / Asm. albumo nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip vyksta Azijos Le Mano serijos lenktynės

Taigi didelio psichologinio spaudimo nejaučia. Tačiau koks lenktynininkas nenori pergalės ir dar trečios iš eilės?

„Treniruotėse nuvažiavome gana nedaug. Pirmojoje turėjome šiokių tokių problemų su varikliu, o antrojoje viskas vyko jau normaliai. Mes šiek tiek nusileidžiame mūsų komandos antram automobiliui, jie greitesni buvo ir kvalifikacijoje. Tačiau čia svarbiausia lenktynės ir kaip pavyks susidoroti su lėtesnių automobilių lenkimu ir greitesnių praleidimu. Trasa gana trumpa (4,5 km) ir greita.

Vidutinis greitis siekia beveik 190 km/val. Lenkimams vietų nėra labai daug, todėl turėsime išnaudoti kiekvieną galimybę, bet tuo pačiu ir labai saugoti automobilį. Treniruotės metu lenkiau lėtesnį LMP3 ir pajutau, kad jis manęs tiesiog nemato. Teko staigiai stabdyti, bet vis tiek dalį vieno aerodinaminio elemento jis man nulaužė. Nieko baisaus neatsitiko, bet varžybų metu reikia vengti tokių situacijų“, - po kvalifikacijos sakė Gustas Grinbergas.

Sepange prieš pat startą trasą užgriuvo tropinė audra, bet Tailande tokių netikėtumų nenumatoma. Sekmadienį 6.45 val Lietuvos laiku startuosiančiose Buriram 4H lenktynėse bus labai karšta – laukiama 33 laipsnių temperatūra. Karšta bus ir trasoje, o tiesioginę transliaciją galima stebėti Azijos Le Mans Serijos Youtube kanale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius