Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bačiūnų kartodrome duotas startas Šiaulių slalomo čempionatui

Kartu su prasidėjusiais pavasariškais orais startavo ir Šiaulių slalomo čempionatas. Organizatoriai žada, kad šį sezoną varžybų maratoną sudarys šeši arba septyni etapai, o pirmojo etapo dalyviai prizus išsidalijo jau praėjusį sekmadienį.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Nerijaus Jankausko nuotr.

Pirmajame etape prie starto stojo daugiau nei 50 dalyvių, kurie pagal automobilių varančiąją ašį buvo suskirstyti į klases. Gausiausia buvo laisvoji klasė, kurioje galėjo varžytis visi norintys, nepriklausomai nuo to, kokį automobilį vairuoja ar kokiomis padangomis važiuoja.

Kiekvienas vairuotojas Bačiūnų kartodromo trasą įveikti galėjo tris kartus. Visi važiavimai buvo įskaitiniai, tad kiekviena klaida galėjo kainuoti ne tik brangias sekundes, bet ir prizinę vietą.

Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka
Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka

Priekine ašimi varomų automobilių gretose geriausią rezultatą užfiksavo ir pirmąją vietą iškovojo Darius Vrubliauskas. Jis viena sekunde aplenkė antroje vietoje likusį Marių Kuiziną su „Honda CRX“. Trečią laiką pademonstravo Kęstutis Špokauskas su „Mitsubishi Colt“.

Gana gausi buvo ir galine ašimi varomų automobilių klasė. Čia startavo net  11 dalyvių.  Greičiausias čia buvo Valdas Laurinkevičius. Antroji vieta atiteko Dariui Vasiliauskui, o trečia – Juozui Paliukui.

AWD klasės dalyvių gretose nepralenkiamas buvo be klaidų važiavęs panevėžietis Andrius Antanaitis su „Subaru Impreza WRX STI“. Jis trasą įveikė per 5 min. 48,24 sek. Antroje vietoje liko Mindaugas Liatukas. Trečią vietą užėmė taip pat „Subaru“ vairavęs Gediminas Lukševičius.

Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka
Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka

Laisvojoje klasėje savo jėgas išbandė net 22 vairuotojai. Čia nugalėtoju tapo Mantas Neverdauskas su „Honda“. Antroje vietoje liko dar vienas „Honda“ vairuotojas Mantas Malčiauskas. Trečiąją vietą išplėšė ir dar vieną trofėjų į savo kolekciją laimėjo Andrius Antanaitis.

Trys dalyviai varžėsi ir FWD-X, svečių klasėje. Rikiuotės viršuje įsitvirtino Remigijus Dzvankauskas su „Honda Civic“. Dainius Pranys užėmė antrą vietą, o Aurelijus Kareckas liko trečias.

Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka
Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka

Bačiūnų kartodrome jau suplanuotas ir antrasis Šiaulių slalomo čempionato etapas. Varžybas numatyta rengti kovo 30-ą dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius