Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bahreinas: F-1 lenktynės – nacionalinės vienybės simbolis

Reaguodami į vėl pasigirdusius raginimus atšaukti Bahreino GP „Formulės-1“ lenktynes, vietos varžybų organizatoriai suskubo užtikrinti, kad padėtis šalyje gerėjo, o etapas yra nacionalinės vienybės simbolis.
Bandymai Bahreine atšaukti, lenktynių tikimybė – 10 proc.
Bandymai Bahreine atšaukti, lenktynių tikimybė – 10 proc.

Sakhiro trasos šeimininkai atkreipė dėmesį į Bahreino karaliaus užsakymų atliktą nepriklausomą praėjusių metų įvykių šalyje turimą ir jame pateiktas išvadas bei rekomendacijas.

„Ataskaitoje buvo įvardinti žmogaus teisių pažeidimai bei pateiktos bendrosios ir konkrečios rekomendacijos. Vyriausybėje visiškai pripažino ataskaitos išvadas ir, vadovaudamasi rekomendacijomis, ėmėsi skubių veiksmų“, - užtikrino lenktynių organizatoriai.

„Bahreino GP sudaro fundamentalią vietos ekonomikos dalį. Lenktynes palaiko daugelis žmonių iš visų Bahreino visuomenės sluoksnių ir yra nacionalinės vienybės simbolis“, - pažymėjo trasos atstovai.

„Nepriklausoma ataskaita buvo svarbus taškas Bahreino istorijoje ir dabar dirbame, kad lenktynės būtų labai sėkmingos.“

Politinė situacija Bahreine – nestabili ir priešiška

Tarptautinės nevyriausybinės organizacija „Human Rights Watch“, tuo tarpu, išreiškė palaikymą pozicijai, kad „Formulės-1“ lenktynėms yra ne vieta žmogaus teises pažeidžiančioje šalyje.

„Reikia atsižvelgti į Bahreine daromus rimtus žmogaus teisių pažeidimus ir faktą, kad institucijos iki pat šios dienos malšina demokratinių permainų reikalaujančių protestuotojų akcijas“, - pastebėjo šios atstovas spaudai.

„Abejoju, ar „Formulė-1“ gali pasiekti sėkmę šalyje, kur daromi rimti žmogaus teisių pažeidimai.“

„Politinė situacija Bahreine – nestabili ir priešiška. Vyriausybės ryžtas įvykdyti prasmingas reformas kelia didelių abejonių“, - pridūrė jis.

Nors situacija Bahreine yra ramesnė nei buvo praėjusių metų pradžioje, neramumai šioje šalyje vis dar tęsiasi. Praėjusį penktadienį saugumo pajėgoms išvaikant demonstraciją, buvo sumušti keli žinomi žmogaus teisių aktyvistai.

„Formulės-1“ lenktynės Bahreine numatytos balandžio 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius