Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 31 /19:49

F-1 etapas Bahreine: „Ferrari“ padovanojo pergalę „Mercedes“ ekipai

Sekmadienį Bahreine baigėsi antrosios šio F-1 sezono lenktynės. Jas iš pirmosios pozicijos pradėjo „Ferrari“ pilotas C.Leclercas. Lyderiavęs didžiąją laiko dalį pilotas turėjo pripažinti „Mercedes“ pranašumą, nes dingo jo bolido galia ir jaunasis pilotas nusirito iki trečiosios vietos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Finišas

Iš paskos saugos automobilio apvažiavę paskutiniuosius ratus pilotai pasiekė finišą. Pirmą ir antrą vietas iškovojo „Mercedes“ pilotai. Laimėtoju tapo L.Hamiltonas, o antras finišavo V.Bottas. Trečią vietą išsaugojo pergalę varžovams dėl gedimo padovanojęs „Ferrari“ naujokas C.Leclercas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Varžybų akimirka
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Varžybų akimirka

55/57

Trasoje sustojo galią praradęs D.Ricciardo bolidas. Sportininkas likus porai ratų iki finišo priverstas trauktis. Į trasą pajudėjo saugos automobilis. Panašu, kad lenktynės taip ir baigsis be naujų rokiruočių lyderių rikiuotėje. C.Leclercui saugos automobilio fazė netgi naudinga, nes antraip atlaikyti M.Verstappeno spaudimą jam būtų itin sunku.

54/57

C.Leclercas krenta į trečią poziciją. Jį aplenkė antrasis „Mercedes“ pilotas V.Bottas. Prie C.Leclerco artėja M.Verstappenas, kuris galėtų išstumti „Ferrari“ pilotą iš trejetuko.

51/57

C.Leclerco tempas toliau išlieka žemas. Jį vejasi V.Bottas. „Ferrari“ komanda skaičiuoja, kad esamos persvaros, jei C.Leclerco tempas nebeblogės, pakaks išlaikyti antrai pozicijai.

49/57

Techninių problemų su bolidu turi lenktynių lyderis C.Leclercas, kuris pranešė, kad netenka galios. Jo „Ferrari“ tempas gerokai sulėtėjo ir per kelis ratus pilotas išbarstė visą sukauptą persvarą. Jį aplenkė „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas, kuris išsiveržė į lyderio poziciją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

43/57

S.Vettelis sparčiai kyla pozicijomis aukštyn. Jis iš devintosios pozicijos jau pakilo iki 5 vietos.

41/57

C.Leclercas toliau nemažina tempo. Jis užfiksavo naują greičiausią rato laiką.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

40/57

Neplanuotas sustojimas S.Vettelį nubloškė į devintą vietą. Iš paskos lenktynių lyderio C.Leclerco dabar važiuoja du „Mercedes“ – L.Hamiltonas ir V.Bottas. Ketvirtas – Maxas Verstappenas.

38/57

Į antrą poziciją pakilo Lewisas Hamiltonas, kuris užfiksavo naują geriausią rato įveikimo laiką ir aplenkė S.Vettelį. Be to, pastarasis vos aplenktas padarė klaidą ir apsisuko. Tuo S.Vettelio problemos nesibaigė. Po kontakto su G.Russello bolidu lūžo jo „Ferrari“ priekinis sparnas ir pilotas turėjo atlikti neplanuotą sustojimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

32/57

Įpusėjus lenktynėms ir toliau lyderiauja „Ferrari“ pilotas Ch.Leclercas, kuris didina atotrūkį nuo persekiotojų. Be to, jam priklauso ir greičiausias rato įveikimo laikas.

23/57

S.Vettelis lenkia L.Hamiltoną ir susigrąžina antrąją poziciją. Vokietis britą aplenkė DRS zonos pabaigoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

18/57

Lyderių penketuke keturi pilotai jau stojo keisti padangas. Pirmasis kol kas važiuoja Charlesas Leclercas. Į antrą vietą pakilo Lewisas Hamiltonas. Trečias kol kas Sebastianas Vettelis, o jam į nugarą kvėpuoja Valtteri Bottas.

13/57

Posūkyje susidūrė vidine dalimi važiavęs Antonio Giovinazzi ir išorine judėjęs Danilas Kvyatas. Pastarasis apsisuko ir prarado nemažai laiko, tačiau abu bolidai nebuvo pažeisti. Sportininkai tęsia lenktynes. Šį incidentą tiria teisėjai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

5/57

„Pole“ pozicijoje lenktynes pradėjęs, tačiau po starto pirmąją vietą praradęs C.Leclercas sugrįžo į lyderio vaidmenį. Jis aplenkė komandos draugą S.Vettelį.

2/57

Valtteri Bottas padarė klaidą ir tuo pasinaudojo Charlesas Leclercas, kuris pakilo į antrą vietą. Į trečią poziciją šoktelėjo Lewisas Hamiltonas, aplenkęs komandos draugą Valtteri Bottą.

Startas

Lenktynės prasidėjo ir iš pirmosios pozicijos startavęs Charlesas Leclercas iškart smuktelėjo dviem pozicijomis žemyn. Į priekį išsiveržė „Ferrari“ pilotas Sebastianas Vettelis, o į antrąją poziciją pakilo „Mercedes“ atstovas Valtteri Bottas.

Kvalifikacija

Šeštadienį įvykusiuose kvalifikaciniuose važiavimuose greičiausias buvo naujasis „Ferrari“ ekipos pirkinys Charlesas Leclercas. Jaunasis lenktynininkas „pole“ poziciją iškovojo pirmą kartą savo karjeroje.

Iš antrosios pozicijos startuos lyderio ekipos draugas Sebastianas Vettelis. Trečioje ir ketvirtoje vietoje rikiuosis du „Mercedes“ bolidai. Juose – trečią laiką kvalifikacijoje parodęs Lewisas Hamiltonas ir ketvirtas finišavęs Valtteri Bottas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius