Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 30 /18:09

Bahreine pirmąją savo karjeroje „pole“ poziciją iškovojo „Ferrari“ naujokas C.Leclercas

Šeštadienį Bahreine įvyko antrojo šių metų F-1 sezono etapo kvalifikacija. Joje dalyviai kovojo dėl pirmosios starto pozicijos. Sekmadienį įvyksiančiose lenktynėse pilotai turės įveiki 57 Sakhiro trasos ratus, o „pole“ pozicijoje startuos „Ferrari“ naujokas Charlesas Leclercas.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečioji kvalifikacijos dalis

Lemiamoje kvalifikacijos dalyje triumfavo ir sekmadienio lenktynėse „pole“ poziciją iškovojo „Ferrari“ naujokas Charlesas Leclercas. Savo karjeroje pirmą kartą „pole“ poziciją iškovojęs pilotas greičiausią trasos ratą įveikė per 1 min. 27,866 sek. Greta jo sekmadienį startuos komandos draugas Sebastianas Vettelis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Trečią ir ketvirtą vietas pasidalijo du „Mercedes“ pilotai – atitinkamai Lewisas Hamiltonas ir Valtteri Bottas. Penktoje pozicijoje lenktynes pradės Maxas Verstappenas iš „Red Bull“.

Šeštas – Kevinas Magnussenas. Septintą laiką parodė Carlosas Sainzas. Aštuntoje pozicijoje įsitvirtino Romainas Grosjeanas. Devintą ir dešimtą vietas pasidalijo Kimi Raikkonenas ir Lando Norisas.

Antroji kvalifikacijos dalis

1 min. 28,046 sek. rato įveikimo laiką pademonstravęs Charlesas Leclercas buvo greičiausias ir antroje kvalifikacijos dalyje. Lyderiui 0,3 sek. nusileido kitas „Ferrari“ pilotas S.Vettelis. Trečias ir vėl Lewisas Hamiltonas.

Po šios kvalifikacijos dalies liko dešimt pilotų, kurie varžysis dėl galutinės dešimtuko starto rikiuotės. Toliau dėl pozicijų jau nebekovos penki lenktynininkai – Danielis Ricciardo, Alexanderis Albonas, Piere`as Gasly, Sergio Perezas ir Danilas Kvyatas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Pirmoji kvalifikacijos dalis

Pirmoje kvalifikacijos dalyje greičiausi buvo abu „Ferrari“ pilotai. Kol kas geriausią rato įveikimo laiką parodė naujasis ekipos pirkinys Charlesas Leclercas.

Antro rezultato autoriumi tapo Sebastianas Vettelis. Trečią laiką užfiksavo Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes“.

Po pirmosios kvalifikacijos dalies iš tolimesnės kovos dėl starto pozicijų pasitraukė penki dalyviai – Antonio Giovinazzi, Nico Hulkenbergas, Lance`as Strollas, George`as Russellas ir Robertas Kubica.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Praėjusių metų kvalifikacija

Praėjusiais metais šio etapo kvalifikaciją laimėjo vokietis Sebastianas Vettelis su „Ferrari“ bolidu. Jis vieną trasos ratą apsuko per 1 min. 27,958 sek.

Nuolat pildoma

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius