Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Baigėsi „Dream 2 Drive“ čempionato atranka: 16 greičiausių dalyvių laukia nauji išbandymai

Greičiausias „Dream 2 Drive“ atrankoje buvo praėjusių metų finalininkas Edvinas Žadeikis. Kartu su kitais 15 greičiausių atrankos dalyvių jis akis į akį susitiks pirmuose pusfinalio išbandymuose jau gegužės 25-26 dienomis.
Edvinas Žadeikis (L.Žentalio nuotr.)
Edvinas Žadeikis (L.Žentalio nuotr.)

Klaipėdiečio 3 greičiausių iš eilės ratų vidurkis Rygos Bikerniekų trasoje yra 1:22.330. Tokiam rezultatui jam užteko 2 bandymų iš 4 galimų. Antroje vietoje įsitaisė kitas klaipėdietis, praėjusių metų atrankos nugalėtojas Matas Mendelis. Jo geriausias užfiksuotas vidurkis 1:22.428. Tik akimirka lėčiau nei pirmoji vieta.

Tai jau trečiasis sezonas, kai M. Mendelis patenka tarp 3 greičiausių atrankos dalyvių. Lukas Drungilas, kuris taip pat yra iš pajūrio, atrankoje šiemet yra trečias. Jo vidurkis – 1:22.611.

Greičiausias teniso treneris Lietuvoje

Jau pernai į finalą patekęs E. Žadeikis buvo tikra staigmena. Tada tik prieš kelis mėnesius į virtualias lenktynes jis „įsivėlė“ gavęs dovanų kuponą apsilankyti „Simuliatorių akademijoje“. Šiandien jis yra greičiausias „Dream 2 Drive“ čempionato atrankos dalyvis. Labai įspūdingas šuolis. Kai nelenktyniauja, E. Žadeikis moko greičio ir tikslumo teniso aikštelėje. Jis toli gražu neskuba užmigti ant laurų.

„Labai smagu atranką baigti pirmoje vietoje. Jaučiu šiokį tokį palengvėjimą, bet labai mažą. Žinau, kad kiti dalyviai dar neparodė savo geriausio tempo, todėl per anksti džiaugtis nenoriu“, – užuolaidą į „Dream 2 Drive“ atrankos užkulisius atidengia E. Žadeikis.

Pusfinaliuose – vienas estas

Šių metų „Dream 2 Drive“ atranka nesulaukė didesnio dalyvių skaičiaus nei anksčiau. Tačiau visi vairuotojai labai patobulėję, o atranka pagal rezultatus buvo labai įtempta. 16 greičiausių dalyvių beveik „sutelpa“ į pusę sekundės. Jei šios atrankos vyktų tikroje trasoje, akimi tokie skirtumai būtų nematomi. Tuo tarpu daugiau nei trečdalis dalyvių Bikerniekų trasoje atvažiuotų 2 sekundžių intervale.

Šiemet pirmąkart „Dream 2 Drive“ čempionate galėjo dalyvauti latviai ir estai. Kaimynai jau pirmosiomis atrankos savaitėmis labai rimtai pretendavo į TOP16. Vienu metų tarp kandidatų į pusfinalius buvo 2 latviai ir du estai. Vis dėlto paskutinėmis valandomis vykusiose sekundžių paieškose dominavo lietuviai. Į kitą etapą kartu su jais pateko estas Urmas Riis.

Neužtenka būti greitam

„Dream 2 Drive“ čempionatas turės naujovę, kurios iki šiol neturėjo nei vienas panašus renginys visame pasaulyje. Gegužės 25-26 dienomis greičiausiųjų šešioliktukas turės atlikti specialius fizinio pasirengimo ir psichologinius testus. Po psichologinių ir fizinio pasirengimo testų TOP 16 dalyviai galės trumpam „pasimatuoti“ savo svajonę – lenktyninį „Dream 2 Drive“ komandos „VW Scirocco GT24“. Specialiai paruoštoje trasoje dalyviai turės įrodyti, kad važiuoti greitai ir tiksliai sugeba ne tik lenktynių simuliatoriuje.

Po savaitės birželio 1-2 dienomis jie pirmąkart virtualioje trasoje susitiks akis į akį. Dėl svarbių taškų jie važiuos kontaktinėse lenktynėse. Suskaičiavus visus lenktynių ir testų rezultatus į finalą pateks 8 greičiausi ir labiausiai tikroms lenktynėms pasiruošę dalyviai.

Greičiausiųjų aštuntukas susirungs birželio 8-9 dienomis.. Daugiausiai laimėjimų surinkęs lenktynininkas oficialiai taps naujuoju Baltijos šalių virtualių žiedinių lenktynių „Dream 2 Drive“ čempionu. Kartu su prizu jis gaus lenktynininko licenciją, visą lenktynėms reikalingą aprangą, asmenines automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus pamokas ir vietą profesionalioje lenktynių komandoje „Dream 2 Drive Junior“. Su ja ir greitu „Volkswagen Scirocco GT24“ automobiliu naujasis virtualių lenktynių čempionas dalyvaus svarbiausiose šių metų Baltijos šalių lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius