Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigėsi pirma projekto „Atletas“ dalis: išrinktas geriausiųjų dešimtukas

Baigėsi pirmoji projekto „Atletas“ dalis: išrinktas geriausiųjų dešimtukas. Tai projektas, kurio nugalėtojas gaus finansavimą 2017-ųjų automobilių sporto sezonui, o iki tol turės atlikti daug ne tik su lenktyniavimu, bet ir su kitomis neatsiejamomis šios srities dalimis susijusių užduotis.
„Subaru Versmė 2014“ „Liqui Moly“ taurei laimėti
Asociatyvi nuotr.: apdovanojimai / Justo Lengvino nuotr.

Gegužę visi daugiau nei 500 anketas šiam projektui atsiuntusių dalyvių turėjo atlikti pirmąją kūrybinę užduotį: susukti trumpą vaizdo siužetą apie save. Projekto „Atletas“ komisija, sudaryta iš automobilių sporte žinomų žmonių, per pirmas birželio savaites išrinko dešimt geriausiųjų, remdamiesi mėgėjiškai sumontuoto video idėja, lenktynininko kūrybiškumu ir komunikacijos sugebėjimais.

Dešimtukas, su kuriuo vėliau dirbs įvairių sričių specialistai, siekdami išrinkti patį geriausią, yra toks (abėcėlės tvarka): Eitvydas Bajorūnas, Augustinas Baltramiejūnas, Edvinas Bieliauskas, Evaldas Dzialtuvas, Gediminas Jankus, Matas Kiznis, Kasparas Navickas, Tauras Tunyla, Erikas Vaštakas ir Karolis Vilkaitis.

Dauguma dalyvių net nesugebėjo suprasti paprastos užduoties: „Nusifilmuokite save pristatantį 1 minutės filmuką ir įdėkite jį į „Youtube“

Komisiją, kuri vertino visų dalyvių prisistatymų video ir išrinko dešimtuką, sudaro šie žmonės: „Autoplius Fast Lap“ organizatorius Giedrius Čenkus, „drifteris“ ir video kūrėjas Norbertas Daunoravičius, lenktynininkas Dainius Matijošaitis, renginių organizatorius Linas Ramoška, „Liqui Moly“ komandos vadovas Ronaldas Smaidrys, 15min žurnalistas Paulius Sviklas.

Keli komisijos nariai pasidalijo komentarais apie „Atleto“ dalyvius ir kriterijais, kuriais remiantis buvo išrinkti geriausieji.

Dainius Matijošaitis:

„Nesiplėsiu į diskusiją apie individualias asmenybes, tad surašysiu tik apibendrintą savo nuomonę. Dauguma dalyvių net nesugebėjo suprasti paprastos užduoties: „Nusifilmuokite save pristatantį 1 minutės filmuką ir įdėkite jį į „Youtube“.

Kai kurie dalyviai net to „Youtube“ nesugebėjo surasti, nekalbu jau apie tuos, kurie savo filmukuose rodė ne save, o kompiuterinių žaidimų vaizdus ar kaip jie „piešia saulutes“ kokioje nors aikštelėje ar žvyrkelyje.

Labai didelė dalis dalyvių nesusitvarkė su garso kokybe. Ar jie ten pirštus ant mikrofonų užspaudę laikė, nežinau. Kiti filmavosi stipriai pučiant vėjui. Tačiau buvo tokių, kad net ir maksimaliu garsu žiūrėdamas filmuką nesupratau, ką žmogus ten veblena.

Visiems mano išrinktiems „favoritams“ dar yra daug ko pasimokyti, tačiau niekas juk ir negimė visko mokėdamas, tiesa?

Šnekėjimo maniera pas daugelį irgi tragiška. Turint omenyje, kad bet kokios sporto šakos sportininkas laikas nuo laiko turi bendrauti su žiniasklaida, tai patampa didele problema, kadangi niekas su vos kelis sakinius išveblenančiu sportininku nenorės bendrauti. Nemaža dalis tokių, kurie nemoka šnekėti ekspromtu, galėjo tiesiog elementariai pasiruošti trumpą kelių sakinių kalbą apie save ir ją išmokti mintinai, tačiau to nebuvimas, matyt, parodo norą įdėti pastangų.

Mano pasirinkimo kriterijai buvo paprasti: užduoties supratimas, jos pateikimas, garso ir vaizdo kokybė, personažo charizma bei šnekėjimo maniera. Visiems mano išrinktiems „favoritams“ dar yra daug ko pasimokyti, tačiau niekas juk ir negimė visko mokėdamas, tiesa?“

Giedrius Čenkus:

„Šiame projekte mes ieškome visapusiškai talentingų pretendentų. Kriterijų yra ne vienas ir ne du, todėl su dideliu liūdesiu turėjau „iškituoti“ kelis tikrai stiprius lenktynininkus vien dėl to, kad jų savęs pateikimas nebuvo toks užtikrintas kaip sugebėjimai prie vairo. Sėkmės papuolusiems į kitą turą! Žadame būti dar labiau negailestingi.“

Norbertas Daunoravičius:

„Trumpai gal bendri patarimai ir pastabos visiems, kuriuos atrinkau ir ne. Pirmas dalykas, kurį pastebiu, tai teigiamumas ir optimistiškumas. Yra renkamas lenktynininko veidas: vertinama ne tik kiek daug yra pasiekęs ir patyręs vairuotojas, bet kaip jis gali sudominti žiūrovus ir tapti įdomiu ne tik savo rezultatais. Šaunu, kad tokių buvo.

Patarimas kitiems – per daug nesiplėsti kalbant apie neigiamą pusę, dažniau ji lieka žinoma tik lenktynininkams. Žinoma, pranašumas akivaizdus tų atletų, kurie nusifilmavo ne tik „one take“, bet padirbėjo prie scenarijaus originalumo, neapsiėjo tik ties pasakojimu ir taurių rodymu. Kai kurių video peržiūros tą ir pasako: buvo tokių, kurie jau dabar turi nuo 1500 iki 7000 peržiūrų – o tai puiki pradžia, kuriant lenktynininko įvaizdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius