Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baja Poland“ paskutinę dieną – R.Baciuškos šuolis ir B.Vanago pastovumas

Paskutinę „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etape – „Baja Poland“ lenktynėse Lenkijoje – lietuviai pasirodė solidžiai. Jie turėjo du kartus įveikti po du greičio ruožus, kurių ilgis – 9,59 (SS4 ir SS6) ir 17,33 km (SS5 ir SS7). Startavęs iš paskutinės vietos R.Baciuška demontravo puikius rezultatus, o B.Vanagas išlaikė pastovų ritmą.
Benediktas Vanagas ir Rokas Baciuška „Baja Poland“
Benediktas Vanagas ir Rokas Baciuška „Baja Poland“ / Pitlane Media nuotr.

Po šeštadienio nesėkmių, kai labai smarkiai apgadino motobagį atsitrenkęs į betono kliūtį, sekmadienį Rokas Baciuška stengėsi važiuoti didele sparta, bet išvengti klaidų. Didele dalimi jam tai pavyko. Net trijuose greičio ruožuose (SS4,5,7) Rokas finišavo antroje pozicijoje bendroje įskaitoje, tarsi patvirtindamas savo aukštą klasę. SS6 R.Baciuška su Armandu Monleonu finišą pasiekė septintas. O bendroje įskaitoje po vakarykštės avarijos liko 24-as.

Tiesa, SS6 Rokas važiavo blogai prisuktu ratu, todėl turėjo stoti. Galimai ratas nebuvo priveržtas prieš startą jį keičiant.

Benediktas Vanagas važiavo gana stabiliai. SS4 – vienuoliktas, SS5 – penkioliktas, SS6 – antras, SS7 – penktas ir bendroje įskaitoje su šturmanu Felipe Palmeiro užėmė trečią vietą.

Rezultatus rasite čia, žemiau pateikiame tik SS7 lentelės fragmentą ir bendrą įskaitą po SS7.

Baja Poland rezultatai
Baja Poland rezultatai

B.Vanagas gali džiaugtis rezultatu

„Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos ekipažas sėkmingai pasiekė kaimyninėje Lenkijoje vykusio Pasaulio bajų taurės etapo finišą. Stabiliu tempu keturis paskutiniuosius greičio ruožus įveikę Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro bendroje automobilių įskaitoje užėmė trečiąją vietą.

VIDEO: Benedikto Vanago komentaras po finišo Baja Poland

Atkakli kova su vienu Pasaulio bajų taurės lyderių, „Mini“ visureigį vairuojančiu Saudo Arabijos lenktynininku Yasiru Seaidanu vyko iki pat finišo. Šeštadienį gerbėjams duotą pažadą patikrinti, kuris iš judviejų greitesnis įgyvendinęs B. Vanagas bendroje įskaitoje varžovą aplenkė 1 minute ir 5 sekundėmis.

„Pirmąjį greičio ruožą Yasirui Seaidanui pralaimėjome, antrajame jau jis pats pridarė klaidų ir mes įgijome tolimesnę konkurenciją garantuojančią 20 sekundžių persvarą. Prieš paskutiniuosius du greičio ruožus grįžę į serviso zoną drastiškai pakeitėme automobilio nustatymus, nusiteikėme ir jau kovojom iki galo“, – komentavo lenktynininkas.

Slidinėjo lyg ant ištirpusio sniego

Paskutinės varžybų dienos išvakarėse vietovėje, kurioje buvo paskutinieji greičio ruoža, pradėjo stipriai lyti, todėl sukibimas su trasos paviršiumi buvo itin prastas. Anot B. Vanago, po kone parą trukusio lietaus sportinio „Toyota Hilux“ vairavimas sekmadienį priminė pasivažinėjimą su vasarinėmis padangomis ant ištirpusio sniego.

„Aišku, sąlygos buvo tokios pačios visiems lenktynių dalyviams. Apie lenktyniavimą dideliu tempu nebuvo nė kalbos – svarbiausia buvo išlikti ant kelio. Reikėjo kažkokiu būdu prasiveržti pro tą slidžią masę. Vieniems tai sekėsi geriau, kitiems – prasčiau“, – dar pirmoje dienos pusėje kalbėjo lenktynininkas.

B. Vanagas pažymėjo, kad nors sekmadienį teko gerokai paslidinėti skrodžiant kelią per purvynus, dieną prieš tai netrūko ir su ilgiausiais ralio reidais įprastai siejamo smėlio. Itin daug jo buvo Pamario Dvarsko regione įkurtame kariniame poligone.

„Gerai, kad tai nebuvo Dakaro ilgio greičio ruožai, nes kūnas dar neveikia taip, kaip norėčiau. Iki svarbiausio starto dar turime šiek tiek laiko tolimesnei reabilitacijai, todėl esu tikras, kad pasiruošiu tinkamai“, – optimizmo nestokojo sportininkas.

„Baja Poland“ etapą automobilių įskaitoje laimė nuo pirmosios dienos varžovams nepavejamas vietos žiūrovų favoritas, lenkas Krzysztofas Holowczycas su „Mini“. Antrojoje vietoje likęs Saudo Arabijos lenktynininkas Yazeedas Al Rajhi su „Toyota Hilux“ nuo nugalėtojo atsiliko daugiau nei 10 minučių. B. Vanagui iki antrosios vietos pritrūko 4 minučių.

B.Vanagas ir F.Palmeiro Baja Poland varžybose, V.Pilkausko nuotr.
B.Vanagas ir F.Palmeiro Baja Poland varžybose, V.Pilkausko nuotr.

Lietuvių komandos užimta trečioji vieta yra svarbi ir vertinant bendrąją Pasaulio bajų taurės įskaitą. Likus dviem etapams tai leido Y. Al Rajhi sumažinti atsilikimą nuo pirmojoje vietoje vis dar esančio tautiečio. „Toyota Hilux“ vairuojantis lenktynininkas tikisi sulaukti B. Vanago ir po dviejų savaičių Italijoje vyksiančiame etape.

„Po finišo prie manęs priėjęs Yazeedas Al Rajhi vylėsi, kad aš startuosiu ir Italijoje, nes jam daug lengviau, kuomet aš prisijungiu prie „Toyota Gazoo Racing“ pajėgų. Jis netgi pasiryžęs apmokėti dalyvavimo išlaidas“, – netikėtą pokalbį po varžybų prisiminė Lietuvos sportininkas.

Po dviejų savaičių Elektrėnų ralyje besiruošiantis dalyvauti B. Vanagas tokį bendros komandinės strategijos plano pasiūlymą vertino atsargiai, tačiau galimybės dalyvauti dar viename Pasaulio bajų taurės etape visiškai neatmetė.

Smulkiau apie Roko Baciuškos startą

VIDEO: Roko Baciuškos komentaras po finišo Baja Poland

Rokui Baciuškai, kuris lenktyniauja „South Racing“ komandos sudėtyje su šturmanu iš Ispanijos Armand Monleon, dienos pradžia buvo puiki.

Pirmą greičio ruožą lietuvis bendroje įskaitoje pralaimėjo greičio ruožo nugalėtojui vos vieną sekundę ir užėmė antrą vietą.

Antrajame greičio ruože Rokas ir vėl buvo antras, tačiau nugalėtojui šįkart pralaimėjo daugiau – 40 sekundžių.

„Galėjome ir laimėti šitą greičio ruožą – dalis jo sutapo su kvalifikaciniu greičio ruožu, tik važiuoti reikėjo į kitą pusę. Man jis labai patiko ir tiko. Tačiau per 17 km greičio ruožą pasivijom net du sportininkus ir kol juos aplenkėm sugaišom labai daug laiko. Tiesiog pasivijom miške siaurame kelyje kur jiems paprasčiausiai nebuvo kur trauktis. Tai ir tempėmės kone kilometrą paskui,“ – po finišo sakė R. Baciuška.

Likusius du greičio ruožus lietus vėl įsismarkavo, tad sąlygos lenktyniauti buvo itin sudėtingos.

„Nesu niekada gyvenime dalyvavęs tokiose bekelės varžybose. Ralio-krose viskas švaru net ir per lietų, o čia – esu purvinas ir šlapias iki paskutinio siūlo. Bet ši diena buvo gera,“ – po finišo geros nuotaikos neslėpė Rokas Baciuška.

Paskutinius du greičio ruožus jie ir vėl pralėkė puikiai – viename užėmė 7 vietą, kitame buvo antras, nusileidęs tik ralio nugalėtojui K. Holowczyc su „Mini“.

Deja, po itin nesėkmingos vakarykštės dienos gavęs net aštuonias valandas baudos Rokas Baciuška bendroje įskaitoje liko paskutinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius