Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Balys Bardauskas ruošiasi į Lietuvą: „Jaučiuosi lyg įveikęs Dakarą“

Limos ligoninėje laiką leidžiantis motociklininkas Balys Bardauskas sunkiai susižeidė paskutinę Dakaro ralio dieną, mėgindamas įveikti dešimtąjį greičio ruožą. „Paskutinę dieną aš virtau ir virtau gan smarkiai“, – po kelių ligoninėje praleistų dienų 15min sakė motociklininkas. Tačiau geros nuotaikos lietuvis nepraranda ir sako besijaučiąs taip, lyg Dakarą vis dėlto būtų įveikęs.
Balys Bardauskas sveiksta Limos ligoninėje
Balys Bardauskas sveiksta Limos ligoninėje / Žilvino Pekarsko/15min nuotr.

B.Bardauskas susižeidė sunkiai: nesėkmingai nušokęs į organizatorių nepažymėtą pavojingą duobę, jis susilaužė abi rankas.

„Dešinėje rankoje lūžo keturi kaulai, o kairėje – šeši. Bet palyginus tai nėra tokios didelės bėdos, kokias patyrė kiti motociklininkai toje pačioje duobėje kaip ir aš“, – ligoninės palatoje pasakojo Balys.

VIDEO: Balys Bardauskas ruošiasi į Lietuvą: jaučiuosi, kad esu įveikęs Dakarą

Jis ruošiasi namo. Jau pirmadienį Balys paliks Peru ir skris į Europą, o Lietuvą turėtų pasiekti sausio 22 d. 23.59 val. Jis parskris Rygos reisu.

Kartu ligoninę paliks ir kiti susižeidę motociklininkai, anot B.Bardausko, gydytojai lydės juos visus namo.

„Nuotaikos nėra tokios blogos ar piktos. Aš asmeniškai nekirtau finišo linijos, bet morališkai jaučiuosi, lyg toje „Motul“ klasėje įveikęs Dakarą. Kiekvienam jis yra savo, aš manau, kad savo tikslą esu pasiekęs“, – su šypsena kalbėjo motociklininkas.

Tiesa, iki visiško pasveikimo jo dar laukia ilgas kelias – reabilitacija užtruks apie pusmetį, tuo metu Balys žada dėmesį skirti kai kam kitam: „Stengsiuosi daugiau dėmesio skirti šeimai, nei galvoti apie Dakarą.“

Balys Bardauskas šįmet Dakaro ralyje Peru dalyvavo itin didelės ištvermės reikalaujančioje vienišių klasėje „Original by Motul“. Paskutinę ralio dieną, sausio 17-ąją, likus vos 50 km iki finišo, Balys nesėkmingai nušoko į organizatorių nepažymėtą pavojingą duobę. Sraigtasparniu nuskraidintas į Limą motociklininkas buvo operuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius