Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BaTCC lenktynių serijoje – avarijos ir netikėti posūkiai podiumo link

Lyginant antrąją „DeWalt Grand Prix“ dieną su šeštadieniu, lenktynėse dalyvavo kur kas įvairesnė technika: mažiau taktikos, mažiau mono klasių, bet lygiai tiek pat daug greičio, lenkimų, incidentų trasoje ir kovų dėl pozicijų iki pat paskutinės lenktynių sekundės, rašoma pranešime.
„VW Golf GTI TCR“  ir „Nissan“ avarija – Moke Motorov nuotraukose
„VW Golf GTI TCR“ ir „Nissan“ avarija – Moke Motorov nuotraukose

Sekmadienio rytas „DeWalt Grand Prix“ Rygoje prasidėjo ankstyvomis treniruotėmis: Jau aštuntą ryto ratus trasoje suko „Volga“ automobiliai, kuriuos keitė „BaTCC“ (Baltic Touring Cars) dalyviai, kurių daugiau nei pusė – iš Lietuvos. Po jų trasa vėl buvo grąžinta istoriniams automobiliams „VAZ“, „Formula“ įskaitai ir Latvijos čempionatui, kuris šį sezoną slepiasi po „Hankook Trophy“ vardu.

Skausminga kvalifikacija

Dar iki pietų visų įskaitų dalyviai spėjo išsiaiškinti savo starto pozicijas lenktynėse kvalifikacinių važiavimų būdu. Jau kvalifikacijoje trasoje kilo incidentas tarp dviejų Lietuvos sportininkų. Rokas Kvedaras, lenktyniavęs jau išvakarėse ištvermės lenktynėse matytu „VW Golf GTI TCR“ ir Kąstytis Volbekas su „Nissan GTR“ patyrė sportinį incidentą starto tiesiojoje, kuomet „Nissan“ atsidūrė žolėje už trasos ribų. Po susidūrimo sportininkai dar sugebėjo į dalyvių parką grįžti patys, bet į lenktynes nebegrįžo. „VW“ trūko greičio dėžės blokas ir amortizatorius, o „Nissan“ buvo stipriai pažeista važiuoklė.

„BaTCC“ serijoje šio, pirmojo, etapo metu startavo 26 automobiliai: kitiems užsiregistravusiems dalyviams koją pakišo technikos gedimas. Tačiau kovų lenktynėse netrūko: nors ir absoliučioje įskaitoje automobiliai nekovojo, adrenalinas darė savo ir kovos tiek greičiausiųjų tarpe, tiek klasėse dalyviai kovojo iki paskutinių kiekvieno važiavimo sekundžių.

VIDEO: DEWALT Grand Prix 2018 BEC4H Race

BaTCC – A.Gečiausko puikus pasirodymas ir moterų triumfas

Kvalifikacijos metu, geriausią rezultatą parodė „Lamborghini Gallardo“ su suomiu Marko Rantanen už vairo. Antroji starto vietą kvalifikacijoje užsitikrino Raivo Tamm su „Porsche GT3“, o trečiąją – lietuvis Arūnas Gečiauskas ir šiam sezonui papildomai ruoštas „Mitsubishi Evo“.

Šis tandemas laikomas vienu pavojingiausių ir savaitgalį įvyksiančiame pirmajame Lietuvos „Race“ žiedinių lenktynių čempionato etape. Net ir po kvalifikacijos, pirmojo važiavimo metu A.Gečiauskas su šiais dviem automobiliais kovojo iki paskutinio rato, vienas po kito gerindami rato įveikimo laiką. „Porsche“ nuleistas ratas, o „Lambroghini“ problemos su greičio dėže padėjo lietuviui užsitikrinti pirmąją vietą „BGT“ klasėje.

Antrojo važiavimo metu, „Lamborghini Gallardo“ dar mėgino pasirodyti lenktynių trasoje, tačiau priverstas gedimo M.Rantanen savo akį traukiantį monstrą po apšilimo rato parvairavo tiesiai į uždarą parką. Susumavus gautus taškus, A.Gečiauskas – pirmas, Marijus Dijokas ir „BMW e36 ti“ antras, o suomis R.Tamm su „Porsche“ liko trečias „BGT“ įskaitoje.

„BTC1“ abiejų važiavimų metu lyderio poziciją užsitikrino Peeter Peek ir „Honda Civic“, jam ant kulnų lipo serijos naujokas Karolis Gedgaudas su „Honda Civic Type-R“; trečias – Andrey Ermolow ir „BMW e46 WTCC“.

„BTC2 / TCR“ klasėje nuo pat pradžių lydere tapo Ernesta Globytė su „VW Golf GTI TCR“, puikius laikus parodžiusi Indrė Senkutė ir „VW Golf GTI“ tapo antra, o šalia Lietuvos sportininkių ant podiumo atsidūrė Agris Petrovskis su „BMW M3 GTI“.

Kitas lenktynių etapas – birželio 8-10 dienomis toje pačioje Rygos „Bikernieki“ trasoje, o daugelį galingos technikos, matytos lenktynėse, galima sutikti šį savaitgalį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato pirmojo etapo metu.

Visi Baltijos lenktynių rezultatai – www.batcc.eu.

VIDEO: Dewalt Grand Prix 2018 13/05

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius