Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bekelės filmų festivalio išvakarėse – dalyvių kūrinių anonsų pristatymas

Jau rytoj Vilniuje, kino teatre „Multikino“ bus surengtas analogų pasaulyje neturintis Bekelės filmų festivalis. Jo metu savo darbus trijose temose pristatys Lietuvos ir užsienio autoriai. Renginio išvakarėse organizatoriai kviečia susipažinti su kai kurių kūrinių anonsais.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Tema „Bekelės Sportas“

1. „PELKĖ“

Autorius: Mareks Ivans (Ryga, Latvija). 7 metus dirbo Latvijos televizijoje, kūrė TV laidą automobilių lenktynių tematika, pastaruosius 2 metus vykdo individualius projektus lenktynių komandų rėmėjams

Istorija yra apie prizines lenktynes „Ladoga’13“. Beveik kasmet šių lenktynių dalyviai važiuoja per pelkę, kuri yra vadinama „Neįveikiamąja“. Šiemet tik viena komandą ją įveikė laiku. Ją sudarė Vilnis Zeiza ir Aigars Zeiza. Šiame filme pasakojama, kaip jiems tai pavyko.

VIDEO: „Pelkė“

2.„Mazajus ir kiškiai Trophy varžybose“

Autorius: Igor Emeljanenko (Samara, Rusija).

„2011 m. atsitiktinai pasiėmiau su savimi kamerą į savo pirmąsias lenktynes, kuriose dalyvavau kaip šturmanas ir ši įvykių visuma iš esmės pakeitė visą likusį mano gyvenimą. Tai filmas apie pradedančiuosius visureigių vairuotojus, o būtent apie mus pačius. Daugelį metų filmuojant prizines varžybas tapo įdomu vėl pačiam pasinerti į šį sportą. Nusipirkau sau patinkantį automobilį, vieno žinomo tėvynės gamintojo. Ir prasidėjo jo perdarymas, ką su juo daryti tuo metu dar nebuvo visiškai aišku. Po kiekvienų lenktynių pažymėdavome silpnas vietas techninių ir taktinių sprendimų vietas.

Šturmanais paprastai būdavo mano draugai arba žmona. Šis filmas kaip tik ir yra apie mūsų pirmąjį lenktynių sezoną, tiksliau, apie vienas iš šio sezono lenktynių. Tačiau bendri mūsų planai yra kosminiai, artimiausiu metu norėtume sudalyvauti didžiausiose šalies prizinėse varžybose ant Ladogos ežero, kur aš kol kas dalyvavau tik kaip operatorius“, – sakė autorius.

3. „1,8 baro. Dakaras 2016“

Autorė: Eglė Šilinskaitė-Puškorė (Vilnius, Lietuva). Ilgametė dienraščio „Lietuvos rytas“ ir „Lietuvos ryto TV“ žurnalistė, 2014 m. redakcijos premijos laureatė, apdovanota „Don Kichoto“ statulėle. 2009 m., Lietuvos sporto žurnalistų federacijos sprendimu, už ryškiausius metų darbus apdovanota R.Grinbergienės premija. Albumo „Vienas vardas – Lietuva“ tekstų autorė (2009 m.), dokumentinio serialo „Tremtinių ir nuotykių ieškotojų keliais – iki Mongolijos“ autorė (2011 m.).

Jos filme – 2016 metų Dakaro ralis Pietų Amerikoje ten dalyvavusių Antano Juknevičiaus ir Mindaugo Slapšio bei jų komandos akimis.​

VIDEO: „1,8 baro. Dakaras 2016“

4. Enduro „Ant ribos 2015“

Autorius: Oleg Kabalik (Vladivostokas, Rusija). Pagal išsilavinimą – žurnalistas. „Nuo 2000 metų susidomėjau automobilių sporto tematika. Kaip operatorius filmavau visus auto-moto įvykius Tolimuosiuose rytuose. Kartingas, klasikinis ralis, traukos lenktynės, šonaslydis, motokrosas ir kt. Nuo 2011 iki 2014 metų dirbau prodiuseriu autosporto laidoje „Primring Tv“. Nuo 2009 iki 2015 metų dalyvavau „Atogrąžų miškų iššūkis“, kaip filmų apie Malaizijos lenktynes operatorius ir režisierius. Šiuo metu esu laisvai samdomas“, – prisitatė autorius.

Parodomasis filmas apie enduro lenktynes „Ant ribos 2015“, kurios vyko Vladivostoko apylinkėse 2015 m. rudenį.

VIDEO: „Ant ribos 2015“

5. „ŠILKO KELIAS“

Autorius: Sergej Belostockij (Sankt Peterburgas, Rusija)

„Gimiau paprastoje darbininkų, kirpėjos ir darbininko, šeimoje. Vaikystė buvo sunki, ją leisdavau pusiau apgriuvusiame praėjusio amžiaus Peterburgo lūšnynų rajone. Žaislų beveik nebuvo, todėl nuolat būdavau lauke. O kiemas buvo ypatingas: iš vienos pusės – moterų pirties langai, iš kitos – ritualinių reikmenų sandėlis, t. y. karstai ir vainikai, o visas kiemas buvo apstatytas krovininiais automobiliais. Žinoma, tai paliko pėdsaką mažo vaiko psichikoje, tai ir atsispindi jūsų nuolankaus tarno klipuose“, – sakė autorius.

VIDEO: "Šilko kelias"

Tema „Bekelės vaizdo klipas“​

6. „LIBIJOS RALIS 2016“ SUKURTA „XREPO“​

Autorius: Bartek Kosiorek (Poznanė, Lenkija). Buvęs Lenkijos televizijos laidų vedėjas, dabar filmų apie ralį ir „Xrepo“ kūrėjas.

„Esu filmavęs daugumą Sacharos ralių. Dakaro ralį ir Malaizijos atogrąžų miškų iššūkį. Pristatau filmą apie epinį vienos savaitės trukmės vakarų Sacharos ralį. Šaltos ir trumpos naktys, mūsų komandai vidutiniškai miegant po 3 valandas. Ilgos dienos filmuojant specialiuosius etapus dykumų audrose. Dulkių debesys ir Afrikos saulė“, – sakė autorius.

7. „Savarankiškas šokis JAMALAS 2016“

Autorius: Krišs Ozols (Garkalnė, Latvija). Režisierius, scenaristas ir kinematografas.„Šiaurės pašvaistės beieškant“ 2014 m., „Ar tokia vieta egzistuoja, ar ne?“ 2014 m., „Islandija“ 2013 m., „Moab“ 2012 m., „Vaira Smile“ 2007 m., „Latvijos Bomberosi“ 2006 m. „Miestas“ 2002 m., „Iš rytų į vakarus“ 2000 m.

Glausta kasdienė ekspedicijos apžvalga. Automobilių ekspedicija „Jamalas 2016“.

8. „Kitos kartos bekelė“

Autorius: Tomas Bujauskas (Vilnius, Lietuva)

„Filmuoti pradėjau maždaug nuo 15-16 metų. Dabar man yra 19. Esu studentas, su auto/moto sporto filmavimu esu susidūręs ne kartą. Taip pat jau teko būti operatoriumi ir televizinių laidų. 16 metų buvau vienas iš iniciatorių jaunimo tv laidos regioninėje televizijoje. Atsirado proga su draugu keliaut į varžybas „Hunt the wolf“, Rumunijoje. Kadangi esu filmuojantis, pasiėmiau savo įrangą ir padariau medžiagos, tačiau taip nieko ir nesumontavau. Pamatęs Jūsų konkursą sugalvojau sumontuoti apžvalginį vaizdo klipą iš šių varžybų ir sudalyvauti. Vaizdo klipe bus pateikiami geriausi kadrai iš varžybų“, – tvirtino autorius.

VIDEO: „Kitos kartos bekelė“

9. „Motive gear iššūkis 2016“

Autorius: Igor Emeljanenko (Samara, Rusija).

„2011 m. atsitiktinai pasiėmiau su savimi kamerą į savo pirmąsias lenktynes, kuriose dalyvavau kaip šturmanas ir ši įvykių visuma iš esmės pakeitė visą likusį mano gyvenimą. Lenktynės vyko 2016 m. rugpjūtį, pamaskvės mieste Bronicuose. Lenktynėse dalyvavo apie 90 ekipažų, ТР-0, ТР-1, ТР-2, ТР-3 kategorijose. Pačios lenktynės įsiminė savo vandens kliūtimis, masiniu startu priešais stačius šlaitus ir siaurą trasos koridorių“, – teigė autorius.

VIDEO: „Motive gear iššūkis 2016“

10. „BRONICAI 4x4“

Autorius: Ivan Čistiakov (Maskva, Rusija).

„Gimiau turistų šeimoje, keliauju nuo dviejų metų. Autoturizmu užsiimu nuo to laiko kai gavau teises. Automobiliu, ypač visureigiu, galima aplankyti daugelį mūsų planetos vietų. Ypač įdomu ten, kur nėra kelių, juk būtent ten prasideda nuotykiai. Vieną akimirką aš supratau, kad noriu kažko daugiau, nei visą gyvenimą derinti keliones ir darbą biure. Man kilo mintis sukurti organizaciją, kuri profesionaliai organizuotų pačias įvairiausias ekspedicijas. Taip atsirado nepriklausoma nekomercinė turizmo plėtros ir aktyvaus poilsio organizacija „Laisvės dvasia“, – teigia autorius.

11. „RFC 2015 – OFICIALUS treileris“

Oleg Kabalik (Vladivostokas, Rusija).

„Pagal išsilavinimą – žurnalistas. Nuo 2000 metų susidomėjau automobilių sporto tematika. Kaip operatorius filmavau visus auto-moto įvykius Tolimuosiuose rytuose. Kartingas, klasikinis ralis, traukos lenktynės, šonaslydis, motokrosas ir kt. Nuo 2011 iki 2014 metų dirbau prodiuseriu autosporto laidoje „Primring Tv“. Nuo 2009 iki 2015 metų dalyvavau „Rain forest challenge“, kaip filmų apie Malaizijos lenktynes operatorius ir režisierius. Šiuo metu esu laisvai samdomas. Klipas apie „Rain forest challenge 2015“ lenktynes, vykusias Malaizijos džiunglėse 2015 m. gruodį“, – sakė autorius.

12. „5 MINUTĖS“

Aidas Bubinas. (Vilnius, Lietuva).

„Gimiau, augau, filmavau. Gimiau Ukmergėje, laisvalaikiu filmuoju TV laidas ir viską kas juda arba nejuda. Esu operatorius, motociklininkas, keliautojas ir šiaip geras žmogus. Klipe – Lietuvių motociklininkų kančios, vargai ir džiaugsmai pelkėse ir ne pelkėse“, – prisistatė autorius.

13. „Red Off-road Expedition: Žieminė Aktolagajaus plynaukštė, Kokžede kopos“

Šatalov Jevgenij (Čeliabinskas, Rusija)

„Keliautojas, bekelės projekto „Red Off-road Expedition“ vadovas. Klipe – Važiavimas per žieminę Aktolagajaus plynaukštę ir Kokžede kopas visureigiais Kazachstano Respublikoje“, – sakė kūrėjas.

Tema „Bekelės Turizmas“

14. „UŽSISPYRUSI VORKUTA“

Autorius: Krišs Ozols (Garkalnė, Latvija).

„Režisierius, scenaristas ir kinematografas. „Šiaurės pašvaistės beieškant“ 2014 m., „Ar tokia vieta egzistuoja ar ne?“ 2014 m., „Islandija“ 2013 m., „Moab“ 2012 m., „Vaira Smile“ 2007 m., „Latvijos Bomberosi“ 2006 m. „Miestas“ 2002 m., „Iš rytų į vakarus“ 2000 m. autorius. Vorkuta – trečias didžiausias miestas už poliarinio rato. Žiemą Vorkutą automobiliu galima pasiekti važiuojant žieminiu ledo keliu – „zimnik“. 2016 m. kovą latvių ekspedicija mėgino pasiekti Vorkutą. Per mėnesį buvo išmėginti keturi maršrutai. Latviai yra pirmieji ir vieninteliai, kurių automobiliai sezono metu pasiekė Vorkutą“, – teigia autorius.

VIDEO: „UŽSISPYRUSI VORKUTA“

15. „VĖJO PĖDSAKAIS“

Autorius: Julius Zeinalovas-Tarutis (Vilnius, Lietuva)

„Gyvenu Vilniuje, baigiau Vilniaus Salomėjos Nėries gimnaziją, studijuoju multimedijos technologijas, kuriu dokumentinius filmus. Darbai prie kurių esu dirbęs tai: „Aplink Europą trim ratais“ Tv serialas; „Aplink Europą su Pigeon paspirtuku“, „Vėjo pėdsakais“ dokumentinis filmas. Esu dar jaunas ir tikuosi, ateityje išvysite daugiau mano filmų.

Aš visados siekiu paprastumo neimant vaidybos elementų. Man patinka fiksuoti tai, kas yra dabar ir čia. Šis filmas – reali istorija apie žmones bei transporto priemonę, kurie kartu pasiryžta atrodančiai neįveikiamai misijai. Čia išvysite daug emocinių iššūkių, kitaip išsireiškiant – tai labiau bendravimo filmas apie žmones, gamtą bei techniką.

Šie žmonės, su kuriais aš keliavau, man davė daug atradimų bei potyrių. Tikiuosi, ir Jums šis dokumentinis filmas duos tai“, – pasakoja autorius.

16. „NEVALGYK GELTONOJO SNIEGO“​

Autorius: Aidas Bubinas (Vilnius, Lietuva).

„Afrikos Šiaurės Vakarai. “Dakaro„ pėdsakų beieškant galima rasti ne tik jų, bet ir neįtikėtino grožio vaizdų“, – trumpai apibūdina filmą autorius.

VIDEO: „NEVALGYK GELTONOJO SNIEGO“​

17. „Red Off-road Expedition: Mangistau 2015“

Autorius: Šatalov Jevgenij (Čeliabinskas, Rusija)

„Ekspedicinės mokyklos tipo kelionė bekele po Mangistau pusiasalį“, – apibūdina kūrėjas.

VIDEO: „Red Off-road Expedition: Mangistau 2015“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius