Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas „Italian Baja“ etapą baigė pasinaudoję taisyklių išimtimi

It amerikietiški kalneliai prasidėjęs pasaulio bajų taurės „Italian Baja“ etapas, „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandai baigėsi sėkmingai. Benedikto Vanago ir Kuldaro Sikko ekipažas paskutinįjį, ketvirtąjį, greičio ruožą baigė treti.

Po pirmojo greičio ruožo naujasis tandemas absoliučioje įskaitoje buvo antri, o Europos taurės klasifikacijoje – pirmi. Antrajame greičio ruože ekipažas viename iš posūkių nesuvaldė automobilio ir atsidūrė drėkinimo kanale. Tačiau pasinaudoję ralio taisyklių išimtimi, sėkmingai sugrįžo į lenktynes ir trečiąjį greičio ruožą įveikė treti.

„Apibendrinant visą „Italian Baja“ galima sakyti, kad buvome greiti ir stabilūs. Pirmajame greičio ruože buvome antri, trečiame ir ketvirtame – treti. Esame tikrai patenkinti, nes padarėme puikų darbą drauge su Kuldaru. Įgijome nemažai patirties, dabar tereikia visą informaciją priimti, o pagrindinis tikslas – po mėnesio vykstantis bajų taurės etapas Vengrijoje“, – kalbėjo „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ pilotas.

Didelę klasikinio ralio patirtį turintis naujasis ekipažo šturmanas K.Sikkas neslėpė, kad savo pirmojo ralio maratono rezultatu yra itin patenkintas: „Įgijau labai daug patirties. Klasikiniame ralyje tu žinai kiekvieną posūkį ir kas už jo laukia, tačiau čia, ne tik nežinai, kas tavęs laukia, bet dar turi būti ir greitas. Tikrai esu patenkintas mūsų rezultatu.“

Antrą kartą „Italian Baja“ lenktynėse startavo ir Edvino Juškausko ekipažas, kuriam šį kartą navigavo Dakaro vienišių klasės nugalėtojas Arūnas Gelažninkas. Po trečiojo greičio ruožo kauniečių duetas rikiavosi ketvirtoje vietoje absoliučioje įskaitoje. Tačiau paskutiniajame greičio ruože ekipažas laukuose kliudė paliktą ūkininkų techniką, kuri pažeidė automobilio važiuoklę ir dėl to nebegalėjo tęsti lenktynių.

VIDEO: B.Vanagas ir K.Sikkas finišavo „Italian Baja“ etape: „Buvo sunku“

Trijų dienų lenktynėse triumfavo „TOYOTA Overdrive“ pilotas Yazeedas Al Rahji, nei sykio neužleidęs lyderio pozicijų. Nuo jo kiek daugiau nei 5 minutėmis atsiliko „Mini“ vairuojantis portugalas J.Ferreira, o ant trečiojo podiumo laiptelio lipo „BRP Can-Am Maverick XRS“ brazilas Cristiano De Sousa Batista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius