Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Čirba apie prasidedantį Europos „drifto“ čempionatą: laukia labai stiprus sezonas

Šį savaitgalį, gegužės 7-8 dienomis, prasideda Europos „drifto“ čempionatas. Pirmasis „Drift Masters“ etapas įvyks Airijoje, „Mondello“ trasoje, kur turėtų susirungti 57 dalyviai iš 23 šalių. Prieš išvykstant į pirmą etapą sezono lūkesčiais pasidalino Benediktas Čirba, rašoma pranešime.
Benediktas Čirba
Benediktas Čirba / Komandos nuotr.
Temos: 1 Driftas

Intensyvus čempionatas ir 6 skirtingos trasos

„Drift Masters“ Europos čempionatas – svarbiausios šonaslydžio pirmenybės senajame žemyne, kurių naujienų laukia ne tik šios sporto šakos aistruoliai, bet ir dalyviai. Šiemet „Drift Masters“ organizatoriai skelbia, kad pirmą kartą nuo 2019 metų čempionatas sugrįš į 6-ias trasas, 6-iose šalyse bei žada stiprų, nenuspėjamą ir intriguojantį sezoną. Abejonių dėl to nekyla, nes paskelbtame dalyvių sąraše net 57 dalyviai iš 23 šalių: buvę „Drift Masters“, „Formula Drift“, „RDS“ ir kitų nacionalinių čempionatų nugalėtojai. Tai neabejotinai prikaustys žiūrovų dėmesį, o dalyviams neleis atsipalaiduoti.

Pirmasis čempionato etapas įvyks jau šį savaitgalį, Airijoje, o paskutinės čempionato kovos vyks spalio 1 d., kaimyninėje Lenkijoje.

2022 m. „Drift Masters“ Europos čempionato kalendorius:

  • 1 etapas – Airija • Mondello Park – Gegužės 7-8 d.
  • 2 etapas – Austrija • PS Racing Center – Birželio 18-19 d.
  • 3 etapas – Švedija • Drivecenter Arena – Liepos 1-2 d.
  • 4 etapas – Latvija • Bikernieku – Liepos 29-30 d.
  • 5 etapas – Vokietija • Ferropolis – Rugpjūčio 19-20 d.
  • 6 etapas – Lenkija • Moto Arena Łódź – Rugsėjo 30 d. – Spalio 1 d.

Benediktas Čirba: laukia labai stiprus sezonas

Po ne vienerių metų dalyvavimo Europos „drifto“ čempionate, Benediktas Čirba praėjusiais metais pagerino ne tik asmeninį, bet ir visos Lietuvos geriausią rezultatą – iškovojo bronzą. Tiesa, po stulbinančio pasirodymo „Drift Masters“ B. Čirba ketino išmėginti jėgas ir kitose šonaslydžio pirmenybėse – RDS („Russian Drift Series“). Vis tik, prasidėjus karui Ukrainoje, sportininkas savo planų atsisakė ir nusprendė tęsti pasirodymą Europos čempionate. B. Čirbos ir komandos palaikymas Ukrainai šiemet atsispindės ir atnaujintame BMW E92 Eurofighter dizaine.

„Laukia labai stiprus sezonas“, – tokiais žodžiais dalinosi Lietuvos ir Baltijos šalių „drifto“ čempionas B. Čirba, paklaustas apie šio sezono lūkesčius. „Bus sunku, nes žymiai daugiau sportininkų ir labai stiprių. Grįžta stipriausi čempionato dalyviai tokie kaip: James Deane, Jack Shanahan. Ir toliau dalyvaus Piotr Wiecek. Itin didelės konkurencijos galima tikėtis iš WRC ralio dalyvio Kalle Rovanperä. Be to, šiemet bus nebe dvi, o šešios trasos ir skirtingose šalyse. Todėl šiemet sau keliuosi tikslą pasiekti TOP 5. Ir nors tikrai stengsimės iš visų jėgų, bet tikslą pasiekti nebus lengva“, – prieš išvykdamas į Airiją pasakojo B. Čirba.

„Drift Masters“ čempionate lietuvių gretas papildys ir daugkartinis Lietuvos „drifto“ čempionas Andrius Vasiliauskas. Šalies atstovus palaikyti bus galima stebint tiesioginę transliaciją per www.redbull.tv.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius