Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas apie nelauktą poilsį: „Kai Dakarui ruošiesi metus, nesinori simuliuoti“

Benedikto Vanago sąskaitoje – ne tik aukštos pozicijos pastaruosiuose greičio ruožuose, bet ir 24 valandų bauda, užsidirbta pirmosiomis Dakaro ralio dienomis. Visi stabčiojimai jam – nepalankūs, sportininkas yra pripažinęs, kad šiemet jo komanda gero absoliutaus rezultato neparodys.
Sebastianas Rozwadowskis ir Benediktas Vanagas po finišo 8-ame greičio ruože
Sebastianas Rozwadowskis ir Benediktas Vanagas po finišo 8-ame greičio ruože / Edgaro Buiko nuotr.

24 valandų baudą lenktynininkas užsidirbo tuomet, kai kritęs nuo skardžio, sulaužęs automobilį ir užtrukęs jį taisydamas iki reikiamo punkto greičio ruože atvyko per vėlai. Dėl šios priežasties sportininkas nebuvo įleistas į kopų masyvą ir privalėjo finišą pasiekti aplinkiniu keliu. O už tai bei nepasiektus reikiamus taškus trasoje organizatoriai jam skyrė milžinišką, 24 valandų, baudą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Benediktas Vanagas: „Mums šis Dakaras „nurašytas“, bet Lietuva gali turėti net ir rekordą“

Tiesa, bauda milžiniška tik matuojant tarp lietuvių. Pavyzdžiui, Cyrilis Despresas už „nusižengimus“ trasoje turi 29 valandų baudą, garsieji broliai Timas ir Tomas Coroneliai turi kiek kuklesnę, bet nemenką, 15 valandų, baudą. O rekordinėmis galima vadinti dviem „Sodicars Racing“ ekipažams skirtas laiko baudas: abi jos siekia po 130 valandų.

VIDEO: B.Vanagas apie atšauktą greičio ruožą: „Kai Dakarui ruošies metus, simuliuoti nereikėtų“

Gauta bauda, yra sakęs B.Vanagas, ekipažui nebeleis tikėtis reikšmingesnio rezultato šių metų absoliučioje įskaitoje. Po 8 greičio ruožų lenktynininko ekipažas čia įrašytas 38-uoju numeriu. Visgi kiekviena lenktynių diena ir geras pasirodymas per ją leistų palypėti aukščiau. Galbūt todėl sportininkas neslėpė, kad džiaugsmu dėl laisvos dienos netrykšta.

„Kai ruošiesi Dakarui metus laiko, tai čia atvažiuoti ir simuliuoti... Man tokiu atveju reikėtų daryti darbą iki galo ir tiek žinių. Visgi, jei atšaukė, mes greičiausiai jo nebeatstatysim“, – gūžtelėjo pečiais B.Vanagas.

Žurnalistams pastebėjus, kad bent jau bus laiko išsilaižyti kovinėms žaizdoms, sportininkas pajuokavo, kad viskas, kas nukritę ar pamesta nuo automobilio, nebuvo reikalinga, o apskritai technika išbandymus atlaikė gana gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius