Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas atsakė, ką daryti, jei norite tapti lenktynininku

Lenktynininko karjera – laikmečiui ir amžiui nepavaldi profesija, kuri vilioja ne tik benzingalvius, bet ir su automobiliais mažiau ką bendro turinčius, bet jais besižavinčius žmones. Sakoma, kad svajones pildyti niekada nevėlu, tačiau ką apie tai mano profesionalus lenktynininkas ir Dakaro rekordininkas Benediktas Vanagas?
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Vytauto Pilkausko nuotr.

„Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandą atstovaujantis pilotas sako, jog lenktyniauti galima išmokti.

„Jeigu žmogus mano, kad jo kompetencijos nėra pakankamos būti lenktynininku, tai nereiškia, kad jų negalima įgyti. Pastangos ir darbas su specialistais sėkmės formulėje sudaro 90 proc.“.

B.Vanagas profesionaliai vairuoti pradėjo mokytis būdamas aštuoniolikos metų. Pasak sportininko tai gan vėlyvas amžius ir jis praleido galimybę tobulėti bent papildomą dešimtmetį. Tačiau sportininkas drąsina norinčius lenktyniauti.

„Jeigu norite būti profesionalas, mokytis reikėtų pradėti kaip galima anksčiau. Bet jeigu patinka automobiliai, greitis, norite išmokti valdyti automobilį, suprasti fiziką, tai tuomet galima pradėti visiškai bet kada.“

Vienu universaliausių Baltijos šalyse lenktynininku laikomas B.Vanagas aukštų rezultatų pasiekė įvairiose automobilių sporto disciplinose: žiedinėse lenktynėse, bekelėje, klasikiniame ralyje, ralio maratone ir kt. Sportininkas teigia, jog geriausia pradžia bet kokio amžiaus ir automobilių sporto šakos mylėtojui – kartingai, kurie, lyginant su kitomis disciplinomis, finansiškai skausmingi mažiausiai. Perpratus jų valdymą, galima persėsti už „didesnio“ vairo.

Sportininkas ragina nenuleisti rankų, nes iššūkių profesionalaus lenktynininko karjeroje yra labai daug.

„Ką tikrai galiu pažadėti, kad noras ir energija nuverčia kalnus“ , – motyvuoja B.Vanagas.

Daugiau patarimų, kaip pradėti mokytis profesionaliai vairuoti, kokias pagrindines klaidas daro automobilių sporto naujokai ir kuo vadovautis einant sportininko keliu išgirsite naujausioje fanų užduotų klausimų–atsakymų sesijoje B.Vanago „Youtube“ kanale.

VIDEO: Q&A kaip tapti lenktynininku | Benediktas Vanagas | with EN subtitles

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius