-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas: Lietuvos ralis tampa labiau techniškas

Pirmajame trejetuke po trijų Lietuvos automobilių ralio čempionato etapų savo klasėje įsitvirtinęs Benediktas Vanagas pastebi, kad Lietuvos ralyje įsivyrauja nauja tendencija – lenktynėse pranašumą įgauna daugiau techninis važiavimas. Pasak jo, tokius pokyčius lemia organizatoriai, sudarantys įvairesnes trasas čempionate.
„Saulės ralis 2011“ lenktynių akimirkos
„Saulės ralis 2011“ lenktynių akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip teigia lenktynininkas, naujai parengtos trasos motyvuoja dalyvius labiau pasitempti tobulinant savo vairavimo techniką ir taip didina progresą Lietuvos ralyje.

„Savaitgalį vykusiame „Saulės“.ralyje trasos buvo sukonfigūruotos taip, kad lenktynininkams tektų įveikti labai įvairius greičio ruožus: tiek greitus, susuktus ar siaurus, tiek ir lėtesnius bei plačius. Manau, toks trasų parinkimas įpareigojo dalyvius ne, kaip tai buvo įprasta anksčiau, tiesiog nugalėti baimę ir įveikti greičio ruožą maksimaliai greitai, bet pasitelkti meistriškus automobilio valdymo įgūdžius ir rimtai susitelkti ties vairavimo technika“, – teigia lenktynininkas.

Ralyje „Saulė“. B.Vanago ekipažas, kurį nuo trečios vietos skyrė vos septynios sekundės, užėmė ketvirtą poziciją savo klasėje (N4), o šios kategorijos absoliučioje Lietuvos čempionato įskaitoje, pakilo į trečią vietą. Tai geriausias naujosios lenktynininko ir tituluotos šturmanės iš Ukrainos Irinos Klomeytsevos suformuotos komandos „Subaru General Financing“ rezultatas čempionate.

B.Vanago komandos pasiektas rezultatas buvo aukščiausias ir tarp visų Subaru automobiliu važiavusių ekipažų. 2011 m. Lietuvos automobilių ralio čempionate komanda dalyvauja su naujausio modelio „Subaru Impreza WRX STI“ automobiliu.

„Savo pasirodymą čempionate vertiname daugiau nei gerai. Nors abu su Irina į ralį grįžome po kelių metų pertraukos, tačiau mūsų ekipažas greitai susidirbo ir pradeda vystyti vis didesnį tempą. Be to, išaugo ir pasitikėjimas naujuoju automobiliu, kuris yra ypatingai gerai valdomas bei pranašumą įgauna vadinamuose techniškuose greičio ruožuose“, – sako B.Vanagas.

Artimiausios varžybos, kuriose dalyvaus „Subaru General Financing“, – liepos 2-3 d. Latvijoje vykstantis „Ralis Latgale 2011“. Liepos 15-16 d. komanda Lietuvai atstovaus prestižinėse Baltijos Šalių lenktynėse – „Rally Estonia 2011“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius