Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas pasitraukė iš „Baja Poland“ dėl gedimo

Penktadienį sėkmingai „Baja Poland“ startavę „Toyota Gazoo Racing Baltics“ kovą finaliniame Europos bajų taurės etape Lenkijoje baigė dėl gedimo.
Benediktas Vanagas Baja Poland
Benediktas Vanagas Baja Poland / Vytautas Pilkauskas nuotr.

Lūžo Benedikto Vanago „Hilux“ galinis pusašis

Antrajame greičio ruože lūžo „Toyota Hilux“ galinis pusašis. Nors automobilį buvo galima sutvarkyti ir grįžti į trasą, komandos pilotas Benediktas Vanagas pranešė, kad komanda nusprendė lenktynių nebetęsti.

„Esame priėmę sprendimą pasitraukti iš šių lenktynių, nes greičiai čia ypatingai dideli, o laikas, kurį mes prarastume keičiant pusašį ir grįžtant į varžybas, mums jau nieko nepakeistų“, – sakė Benediktas Vanagas ir pridūrė: „Turime planą B, bet apie jį – ne šiandien“.

Šeštadienį, antrąją lenktynių dieną, dalyviai turėjo įveikti du pasikartojančius 210 km ilgio greičio ruožus. Dieną prieš tai „Toyota Gazoo Racing Baltics“ ekipažas kvalifikacinį greičio ruožą įveikė antras ir prieš pagrindinę dieną turėjo galimybę išsirinkti patogią startinę poziciją, tad prie starto linijos ryte stojo trečias.

Pirmasis antrąjį greičio ruožą įveikė lenkas, „Mini“ pilotas K. Holowczycius. Nuo jo 2 min. ir 20 sek. atsiliko „Toyota Hilux“ vairuojantis saudo arabas Y. Al Rajhi. Trečias finišą pasiekė, net 10 min. ir 8 sek. nuo lyderio atsilikęs, lenkas M. Maluszynskis su „Mini“.

„Baja Poland“ yra paskutinysis iš penkių Europos bajų taurės etapų ir penktasis iš aštuonių Pasaulio bajų taurės etapų. Lenktynių rezultatas nulems, kam atiteks Europos bajų taurė, tad tarp sportininkų vyksta itin arši kova. „Baja Poland“ taip pat startavo Mindaugo Povilaičio ir Alberto Veliamovič duetas. Po antrojo greičio ruožo jie preliminariai septyniolikti. Varžybose taip pat dalyvauja bagį pilotuojanti Egidijaus Valeišos bei Mindaugo Varžos komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius