Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 11 /12:18

Po sunkaus ketvirtojo etapo B.Vanagas naktį remontavo automobilį, A.Juknevičius svajoja išgyventi penktadienį

Ketvirtoji diena Dakare buvo tikras pragaras visiems vairuotojams, lietuviams taip pat. Antanas Juknevičius tik paskutinę sekundę spėjo į startą, Vaidotas Žala įveikęs etapą sunkiai tarė žodžius iš nuovargio, o Benediktas Vanagas vis dar jautėsi prastai po apsinuodijimo. Tačiau jam teko padirbėti ir po finišo, nes paaiškėjo, kad automobiliui reikia remonto.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Žilvino Pekarsko nuotr.

Daugiau Dakaro naujienų (spauskite čia)

B.Vanagas ketvirtąjį etapą įveikė 18-oje vietoje, bendroje rikiuotėje jis yra 12-as. Tačiau poilsis po pirmosios maratono dienos, greičiausia, Benediktui buvo nelabai ilgas.

„Atvykus į maratono dienos uždarą techninį parką, atrodė, kad tik pasitikrinsime mazgus pagal sąrašą, nusipūsime dulkes ir keliausime ilsėtis. Aišku, kad taip neišėjo! Pamačiau, kad linkusi priekinė apatinė svirtis. Teko padirbėti ją keičiant“, – socialiniame tinkle „Facebook“ apie 10 val. Lietuvos laiku paskelbė B.Vanagas.

Peru tuo metu buvo gili naktis.

VIDEO: Benedikto Vanago komandos lauktą poilsį sutrikdė visą naktį trukęs remontas

Ketvirtadienį B.Vanagas lenktyniavo negaluodamas. Jis vis dar neatsigavo po apsinuodijimo, nors vaistai ir padėjo, tačiau kartu apsunkino vairavimą.

„Sunki diena. Nedaug, bet ypatingo lakumo smėlio, mano „mėgstamų“ feš–feš dulkių ir pabaigai akmenų, kurie nepalieka šansų sveikiems ratams. Neįsivaizduoju, kaip reikėjo važiuoti tą atkarpą ir nepažeisti ratų. Nemažai kasėmės, keitėm vieną pramuštą ratą, paskui pastebėjom, kad turim lengvai pažeistą padangą, kuri leidžia orą, tad teko ir ją pasikeisti. Tai nebuvo geriausia mūsų diena. Vaistai užmušė viruso simptomus, bet tuo pačiu neturėjau vairavimo pojūčio – toks kaip guminis visas jaučiuosi, tai tik džiaugiuosi, kad pasiekėm finišą ir tikiuosi, kad ryt jau bus geriau“, – po finišo sakė B.Vanagas, atsiprašydamas, kad šįkart nebus labai iškalbus.

VIDEO: B.Vanagas: jeigu ne prasta savijauta, būtų buvę geriau

Sunkus ketvirtasis etapas buvo ir kitiems lietuviams. V.Žala ir Saulius Jurgelėnas ketvirtą greičio ruožą baigė 23-ioje pozicijoje (bendroje įskaitoje jie yra 16-i). Duetas nestokojo nuotykių – du kartus teko keisti prakirstas ir nusimontavusias padangas, pamojuoti kastuvais įklimpus feš-feše.

Kadangi šis greičio ruožas yra maratoninis ir mechanikų pagalba draudžiama, V.Žala nesulauks ir atsarginių ratų papildymo. Tai reiškia, kad 452 kovinius kilometrus penktame greičio ruože „Agrorodeo“ vyrai turės įveikti turėdami galimybę sugadinti tik vieną padangą. Sustoję po finišo abu komandos nariai atrodė labai išvargę, nes bent jau V.Žalai sunku buvo ir žodį ištarti.

VIDEO: V.Žala: minus du ratai, bet daugiausiai laiko praradom feš-fešo kanjone

A.Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu finišą pasiekė jau sutemus (jie atvažiavo 49-i, bendroje įskaitoje rikiuojasi 50-oje vietoje). Paskutinę akimirką spėję į startą, finišavę jie tebebuvo geros nuotaikos, nors lengva nebuvo. O ir variklis, tvarkytas prieš maratoną net dviejų komandų mechanikų, vėl kaito.

„Vakar trasoje praleidom daugiau nei 10 val. Prikėlė man prisiminimus apie senus laikus, važiuojant visų išmaltuose trasos likučiuose. Bet viskas į naudą – Darius tik rekordus iki šiol rinko ir dar tokio Dakaro nebuvo matęs, dabar jau nebijos nieko!“, – pasidalinęs naktiniu vaizdo įrašu parašė A.Juknevičius.

„Rytoj bus kopos, jeigu rytoj išgyvensim, tai bus didelė tikimybė, kad gal mes ir finišuosim. Bet rytoj turim išgyventi, nes variklis kaista. O dabar mašina bus pilnai pakrauta, rytoj yra sunkiausias greičio ruožas, ilgiausias ir sunkiausias. Mašina yra neaptarnauta, mes patys kiek galėjom, tiek pasižiūrėjom. (…) Iš tikrųjų važiuojam, kad tik nuvažiuotume. Mums būtinai reikia pasiekti bivaką, kad vakare galėtų mechanikai perrinkti kitą variklio dalį“, – apie penktadienio etapą kalbėjo patyręs pilotas, šiemet važiuojantis jau dešimtą savo Dakarą.

VIDEO: Antanas Juknevičius: „Laukia ilgiausia diena, o variklis vis tiek kaista“

Apie tai, kad naktį nuveikė daug darbų, informavo ir motociklininkas Arūnas Gelažninkas: „Stabdžiai sutvarkyti, tepalai pakeisti. Šiandien mūsų laukia 2-toji maratono diena. STAGE 5 keliausime Tacna-Arequipa. Iš viso mūsų laukia 714 km. iš jų 197 km geičio ruožo. Šiandien kaip ir vakar, liekame be mechanikų pagalbos. Tikiuosi nebeteks važiuoti be stabdžių.“

A.Gelažninkas ketvirtadienį finišavo 42-as, bendroje įskaitoje jis yra 37-as. Antrasis Lietuvos motociklininkas Balys Bardauskas dabar rikiuojasi 100-asis, tačiau „vienišių“ įskaitoje ketvirtajame etape jis buvo 15-as.

VIDEO: Be galinių stabdžių važiavęs A.Gelažninkas: galima sakyti išgyvenau šią dieną

Penktadienį pirmieji startuos motociklininkai. A.Gelažninkas turėtų pajudėti Lietuvos laiku 15.20 val., B.Bardauskas – 15.50 val. Automobilių klasėje pirmasis iš lietuvių startuos B.Vanagas – 17.20 val., V.Žala – 17.27 val., o A.Juknevičius – 17.50 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius