-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 04 /19:12

B.Vanagui Dakaras baigtas: medikų verdiktas – sunkus galvos sutrenkimas

Šis Dakaras kasdien turi blogų naujienų jo gerbėjams lietuviams. Trečiadienį jų pasipylė tikras lietus: Vaidotas Žala sustojo ir trasos nebetęsė vos pajudėjęs, Gintas Petrus apsivertė, o Benediktui Vanagui neleidžia lenktynių tęsti medikai.

Atnaujinta 19.12 val.

„Panašu, kad ketvirta Dakaro diena buvo ne pati geriausia diena komandai. Aš ką tik grįžęs iš medicininio centro, tai galiu pasakyti – viskas gerai, tikrai gyvensiu, nors šiek tiek pagadinau kaklo raiščius, sutrenkiau smegenis, bet dėl to žmonės gyvena“, – kalbėjo komandos išplatintame vaizdo įraše B.Vanagas.

VIDEO: Saudo Arabijos dienoraštis: ką toliau darys trys nelaimėliai – Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala ir Gintas Petrus

Jo teigimu, ketvirtojo greičio ruožo pradžia ėjosi sėkmingai. Jame buvo daug kopų, tempas buvęs geras. Tačiau nuo vienos kopos nusileidimas buvo itin nesėkmingas – mašina priekiu stipriai trenkėsi į žemę.

„Jau tada akyse kažkaip pradėjo dvejintis. Pavažiavus dar 15-20 km prasileidom akmenį didelį, irgi buvo milžiniškas smūgis. Tada sustojome, supratome, kad automobilis tik galu varomas.

Iki neutralizacijos buvo likę gal 30-40 km ir privažiavę ten turėjome palaukti. Galvojome važiuoti toliau, bet pradėjo mane pykinti, akyse dvejinosi. Supratau, kad tikrai nesugebėsiu važiuoti. Teisėjai iškvietė medikus“, – pasakojo lenktynininkas.

Benediktas šypteli: „Gyvensiu, bet tik su galva truputį negerai.“

Atnaujinta 18.28 val.

Kalbėdamas su „Cross Country Rally News“ B.Vanagas sakė, kad stipriai nusileido nuo kopos ir vėliau dar trenkėsi į akmenį.

„Diena buvo gera iki kol teko paskraidyti sraigtasparniu. Vakar džiaugėmės, kad galėjome grįžti į normalią poziciją, o važiuoti šiandien sekėsi neblogai. Tuomet kartą gan stipriai nusileidome nuo kopos, o už 20 kilometrų dar trenkėmės automobilio priekiu į akmenį.

Sulūžo priekinis diferencialas, bet nuvažiavome iki tranzitinės zonos. Bevažiuojant pasijaučiau prastai ir nebegalėjau susikoncentruoti – teisėjai paskambino medikams ir jie sraigtasparniu mane nugabeno atgal į bivaką.

Panašu, kad mano Dakaras pasibaigė“, – kalbėjo B.Vanagas.

Atnaujinta 17.53 val.

„Visų pirma noriu atsiprašyti. Kad daliai Jūsų paskutinėmis naujienomis sukėliau nerimą.

Ką tik po medikų apžiūros. Jų verdiktas, turėčiau keletą savaičių pailsinti savo galvą ir po to būsiu dar geresnis. Dakaro tęsti su dabartine būsena negalėsiu.

Labai gaila. Pažadu, kad Dakaro kelias, kurį pradėjome eiti drauge, bus įveiktas iki tinkamo rezultato. Dabar sunku koncentruoti mintis.

Tuoj pailsėsiu ir parašysiu, kas vyko šiandieną“, – rašė B.Vanagas feisbuke.

Atnaujinta 17.02

Kol kas žinių apie Benedikto Vanago sveikatą ir kas jam nutiko, komanda nepateikia. Tik praneša, kad jis jau bivake: „Benediktas jau Hailo bivake. Keliauja į medicinos punktą, ten medikai jį apžiūrės ir įvertins situaciją.“

Atnaujinta 15.10 val.

„Žinia iš Benedikto: Skrendam med. tyrimams. Galvą susitrenkiau truputį. Gyvensiu.

Medikai Benediktui suteikė būtiną pagalbą. Jis išskraidintas į bivaką rimtesnei apžiūrai. Kuldarui – viskas gerai“, – tokios naujausios žinios iš B.Vanago stovyklos.

Iš 18-os pozicijos trečiadienį startavęs Benediktas Vanagas iš pradžių važiavo išties sėkmingai, fiksavo viename iš WP net 11 rezultatą.

Tačiau paskui komanda sustojo. Gerbėjams pradėjus socialiniuose tinkluose spėlioti, kas nutiko, komanda paskalbė, kad „Ekipažas stovi. Daugiau informacijos, kai tik bus galimybė.“

Ir netrukus ta galimybė atsirado, tik naujienos buvo toli gražu ne tokios, kokių laukta Lietuvoje.

„Medikai Benediktui neleidžia tęsti lenktynių. Kai galėsime, papildysime“, – parašė komanda feisbuke.

VIDEO: B.Vanagas: „Mums pasisekė, kad buvo paliję, tai su dulkėmis didelių bėdų nekilo“

Kol kas daugiau naujienų nepateikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius