Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bernie Ecclestone'as klimpsta vis giliau

Šiomis dienomis vokiečių bankininko Gerhardo Gribkowsky teisme liudijant „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojui Bernie Ecclestone'ui, aiškėja vis daugiau nemalonių kyšininkavimo skandalo detalių.
Bernie Ecclestonas
Bernie Ecclestonas / Formula1.com nuotr.

Nors britas ir tvirtina 44 mln. JAV dolerių buvusiam „Bayerische Landesbank“ darbuotojui sumokėjęs už tai, kad šis neimtų skleisti tariamai melagingų kaltinimų mokesčių vengimu, tai kelia labai didelių abejonių.

Laikraštis „The Daily Telegraph“ tvirtina, kad pinigų pervedimą bankininkui inicijavo pats B.Ecclestone'as, siekdamas, kad „Bayerisches Landesbank“ priklausiusios „Formulės-1“ komercijos teisės būtų parduotos jam palankiam pirkėjui. Šias tuomet įsigijo dabartiniai savininkai CVC.

Tvirtinama, kad dėl sumokėto 44 mln. JAV dolerių kyšio sporto komercijos teisės buvo parduotos vos už 814 mln. JAV dolerių, nors tuo metu esą buvo vertos net 2,8 mlrd.

Nenuostabu, kad prieš B.Ecclestone'ą jau paduotas ir civilinis ieškinys Didžiojoje Britanijoje. Be to, teigiama, kad jo veiksmų tyrimą atlieka ir vietinės finansų kontrolės institucijos.

Spėjama, jog šie įvykiai greičiausiai lems B.Ecclestone'o vadovavimo „Formulės-1“ komercijos pusei eros pabaigą. Dėl skandalo savo valdomą turtą gali parduoti ir CVC. Galimais pirkėjais, tvirtinama, toliau lieka „News Corp“ bei „Exor“ konsorciumas. Sporto komercijos teisėmis domisi ir arabų investuotojai.

Neatmetamas ir trečiosios šalies išstūmimo variantas, lenktynių komercijos pusę, susitarus su Tarptautine automobilių federacija (FIA), perimant „Formulės-1“ komandoms.

Sporto specialisto Jameso Alleno nuomone, aukščiausios autosporto klasės ateitis turėtų paaiškėti per artimiausius 18 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius