Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik 8 tūkst. Benedikto Vanago gerbėjų lenktynininką lydės viso Dakaro metu

Kaip į lėktuvą sutalpinti papildomus 7638 žmones? Atsakymą puikiai žino lenktynininkas Benediktas Vanagas, kuris kiekvienais metais į Dakarą vežasi vis didesnę palaikymo komandą, kelionę į Pietų Ameriką „užsisakiusią“ dar gruodžio mėnesį, rašoma pranešime.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Sunkiausiose planetos lenktynėse šiemet dalyvaus net 5 Lietuvos ekipažai. Negana to, drauge su „General Financing team Pitlane“ komanda išvyko ir tūkstančiai gerbėjų. Rekordiniais skaičiais paženklintas 2019-tųjų Dakaras subūrė milžinišką Vyčio geno nešiotojų kariauną, tradiciškai lydinčią Benediktą Vanagą ir jo komandą į maratoną.

Beveik mėnesį projekto iniciatoriaus „General Financing“ internetiniame puslapyje lankytojai galėjo kelti savo nuotraukas, kurios „nugulė“ į daugiau nei 1 metro aukščio Vyčio mozaiką. Tiesa, unikalus projektas nelieka nepastebėtas ir Dakare: tautiškumą ir bendrystę simbolizuojanti Vyčio mozaika atkreipia lenktynių dalyvių dėmesį bei įrodo, jog lietuviai – ypač vieninga tauta.

Su pasididžiavimu išskleista Vyčio mozaika ankstyvą trečiadienio rytą su visa komanda išlydėta į Limą – palaikymą vizualiai įprasmino ne tik tūkstančiai Vyčio ambasadorių, žvelgiančių iš mozaikos, bet ir šeštą ryto į Vilniaus oro uostą atvykę Hospiso savanoriai, Lenkijos ambasados atstovas Grzegorz Poznanski bei daugelis kitų.

Pietų Amerika mozaiką oficialiai pirmą kartą išvys jau sausio 6 dieną, Dakaro ralio starto metu. Pirmasis greičio ruožas vyks sausio 7 d., kai Benedikto Vanago komandą palaikys ne tik beveik 8 tūkst. Vyčio geno nešiotojų, bet ir šimtai tūkstančių gerbėjų iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius