-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„BMW Formulėje Mini“ Šiauliuose tempą diktuoja Gustas Grinbergas

„BMW Formulės Mini“ kartingo Lietuvos taurės dalyviai penktadienį tęsė treniruotes Šiauliuose. Jau rytoj jie stos į ketvirtojo lenktynių etapo startą, teigiama „Promosportas“ pranešime spaudai.
„BMW Formulės Mini“ dalyviai
„BMW Formulės Mini“ dalyviai / „Promosportas“ nuotr.

Penktadienio rytą trasą sušlapino negausus lietus, bet tai nemažino pilotų entuziazmo. Pirmąją treniruotę greičiausias buvo Rapolas Šerkšnas, tačiau rekordiškus rezultatus beveik visi lenktynininkai pademonstravo paskutiniame, penktame važiavime. Kol kas BMW Formulės Mini rekordą Šiaulių trasoje pasiekė Gustas Grinbergas (1:00.153 s, 68,824 km/h). Tik 0.034 s nuo jo atsiliko Markas Bukinas, lenkdamas varžovus parodęs ir puikius kovos trasoje įgudžius. Net tris važiavimus iš penkių greičiausiai įveikė, bei trečią dienos rezultatą pasiekė Rokas Baciuška.

Treniruočių dienai artėjant į pabaigą, o karščiui trasoje pasiekus 34 laipsnių ribą,  lenktynininkai vis didino tempą. Vakarykštėje treniruotėje šeštą rezultatą pasiekęs Kasparas Vaškelis, šiandien pakilo į penktą vietą. Didžiausią šuolį padarė Deimantas Šimkūnas, iš vakarykštės devintos vietos, pakilęs į šeštą. Kiek sunkiau sekėsi trečioje turnyrinės lentelės pozicijoje žengiančiam Aurimui Blažulioniui. Jo rezultatas buvo septintas, tačiau sportininką turėtų guosti tai, jog jis visą dieną stabiliai greitėjo. Šiek tiek sulėtėjęs Justas Jonušis užėmė aštuntą vietą, bet rytdienos varžybose iš jo tikimasi žymiai geresnių rezultatų.

Penktadienio tikrai negalima būtų pavadinti Kasparo Mičiūno diena. Gal išvargintas karščio, pirmuosiuose važiavimuose jis buvo neatpažįstamas, tačiau į treniruočių pabaigą susikaupė ir pastebimai pagreitėjo. O Nojus Nenortas dar labiau priartėjo prie lyderių, šiandien savo rato įveikimo laiką pagerinęs dar puse sekundės.

Šeštadienio rytą lenktynininkai pradės treniruote ir kvalifikaciniu važiavimu, o po pietų jų laukiai ketvirtojo etapo pusfinalis ir finalas.

Penktadienio treniruočių rezultatai (geriausi ratų įveikimo laikai):

1.Gustas Grinbergas       1:00.153
2.Markas Bukinas             1:00.187
3.Rokas Baciuška            1:00.304
4.Rapolas Šerkšnas        1:00.593
5.Kasparas Vaškelis        1:00.710
6.Deimantas Šimkūnas   1:01.273
7.Aurimas Blažulionis       1:01.292
8.Justas Jonušis               1:01.325
9.Kasparas Mičiūnas        1:01.889
10.Nojus Nenortas            1.02.243

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius