Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brolių Mindaugo ir Vygando Urbanų duetas 1006 km lenktynėse startuos be Giedriaus Notkaus

Istorijų ir motyvų, kodėl į automobilių sportą įsitraukia vis daugiau ir vis įvairesnių žmonių, yra daug. Šios istorijos herojų kelias prasidėjo nuo didelio noro lenktyniauti - broliai Mindaugas ir Vygandas Urbanai nuo vaikystės mėgo automobilius ir domėjosi lenktynėmis. Atsiradus pirmai galimybei išbandyti sportinius automobilius trasoje, jie nedvejodami pabandė ir pajuto lenktynininko dvasią savyje, rašoma pranešime.
„PayRay powered by EP bar“ komanda
„PayRay powered by EP bar“ komanda / Komandos archyvo nuotr.

Dabar broliai intensyviai ruošiasi dalyvauti 2022 metų „Aurum 1006 km powered by Hankook“ lenktynių festivalyje Palangoje: čia jie startuoja kasmet nuo 2014-ųjų. Šių metų lenktynės brolių duetui bus ypač įdomios, nes įveikti alinantį maratoną jie nusprendė dviese – „PayRay powered by EP bar“ komanda bus bene vienintelė, kurioje pamainas prie vairo turės dalytis tik du sportininkai.

Pabandė ir patiko

Kaip pasakoja Vygandas Urbanas, pirmoji pažintis su automobilių sportu įvyko Kačerginės „Nemuno žiede“, kur lenktynėms ruošėsi Giedrius Notkus. Šis patyręs lenktynininkas suteikė galimybę broliams išbandyti sportinius automobilius trasoje - iš pradžių keleivio sėdynėje. Po gautos dozės emocijų broliai nusprendė automobilių sportą pabandyti ir patys. Greitai suprato - tai buvo ne paskutinis kartas trasoje už vairo.

Mindaugas Urbanas 2014 metais prisijungė prie „Techninio projekto“ komandos ir debiutavo 1006 km lenktynėse Palangoje (tada komanda finišavo 20 vietoje, o A3000+ klasėje liko 7-ti), o 2015-aisiais ir jo brolis Vygandas Urbanas tapo komandos nariu. Kaip patys sako, per beveik visą dešimtmetį jų komanda mažai keitėsi: prie „Mitsubishi Lancer EVO IX“, o vėliau BMW M3 vairo dažniausiai sėda tie patys žmonės – laiko išbandyti bičiuliai, kurie jau puikiai žino ir trasą, ir automobilį, o, svarbiausia, pasitiki vienas kitu.

Ypač sėkmingi komandai buvo 2019 metai, kai ekipa finišavo šeštoje pozicijoje absoliučioje įskaitoje ir iškovojo pergalę TC3 klasėje.

Patinka ištvermės iššūkiai

Mindaugas ir Vygandas Urbanai prisipažįsta, kad įvairūs ištvermės reikalaujantys projektai jiems ypač patinka. Broliai 2017 m. kartu su savo tėvu įveikė „Iron Butt“ iššūkį motociklais: tose varžybose reikėjo per 24 valandas įveikti 1000 mylių atstumą. Urbanų šeimyna su iššūkiu susidorojo puikiai – jie per 23 valandas ir 33 minutes Lietuvos ir Lenkijos keliais nuvažiavo 1749 km.

Dar po metų trijulė dalyvavo lietuviams neįprastose „tuk-tukų“ lenktynėse Šri Lankoje: per 7 dienas įveikė daugiau nei 1000 km ir užėmė antrąją vietą tarp 11 komandų iš 8 pasaulio šalių.

„Pasitarėme namuose ir nusprendėme šiemet pabandyti dviese įveikti 1006 km lenktynių iššūkį. Žinome, kad tikrai nebus lengva, tačiau mes iššūkių nebijome. Broliškas tarpusavio supratimas turėtų tapti mūsų stiprybe, o mechanikų ir partnerių komanda leidžia tikėtis, kad šiemet užkopsime ant garbės pakylos“, – sako broliai, kurie pernai Palangoje liko ketvirti savo klasėje.

„PayRay powered by EP bar“ komanda startuos puikiai pažįstamu ir pasiteisinusiu BMW M3 automobiliu: komanda pasirinko 88 starto numerį ir varžysis TC3 klasėje.

Sportininkai pasakoja, kad važiuojant dviese svarbiausia racionaliai paskirstyti jėgas, nes po pamainos laukia trumputis poilsis ir vėl ilgesnis nei valandos darbas prie vairo „štampuojant“ kiek įmanoma greitesnius ratus Palangos trasoje. Žinant, kad per lenktynes liepos mėnesį paprastai būna labai karšta, o lenktyninio automobilio salonas įkaista iki 60-70 laipsnių karščio, galima tik įsivaizduoti, kas laukia lenktynininkų.

Paskutinės savaitės skirtos treniruotėms ir automobilio tobulinimui

2019 metais Urbanai tapo Baltijos šalių ilgų nuotolių lenktynių vicečempionais savo klasėje, tad „sportinių“ valandų prie BMW M3 vairo praleista tikrai nemažai. Kaip ir prieš kiekvienas lenktynes, taip ir prieš 2022-ųjų metų startą Palangoje, automobilis buvo kruopščiai patikrintas ir atnaujintas.

Komanda paskutinėmis savaitėmis iki starto lenktynėse yra suplanavusi testus Lietuvoje ir artimiausiose kaimyninių šalių trasose, tad iššūkiams „PayRay powered by EP bar“ jaučiasi esanti pasiruošusi.

„Orientacija į rezultatą, nuoseklus tikslo siekimas ir meistriškumas net mažiausiose detalėse – šios ekipažo vertybės „PayRay Bank“ komandai puikiai suprantamos ir pažįstamos, nes tokias puoselėjame ir kasdienėje savo veikloje. Matome vertę prisidėti prie jų puoselėjimo, sukuriant automobilių sporto šventę komandai, sirgaliams ir visiems svečiams“, – sako „PayRay Bank“ rinkodaros vadovė Lina Razgienė.

Tuo, kad prisideda prie šios komandos, džiaugiasi ir „EP bar“ vadovė Ieva Bajorienė: „EP bar“ produkcija yra tiesiog sukurta tokiems ištvermės iššūkiams ir gelbsti tiems, kurie siekia ambicingų tikslų sporte. Broliai Mindaugas ir Vygandas yra būtent tokie: ambicingi, patikimi ir charizmatiški lenktynininkai. Jie visą lenktynių krūvį dalinsis dviese, tad mūsų gėrimas „IdrinkQ“ bei baltyminiai, energijos suteikiantys batonėliai padės jiems išlikti ištvermingiems, energingiems, susikaupusiems ir aktyviems. Mes tikime, kad galime prisidėti prie brolių sėkmės“.

Šių metų „Aurum 1006 km powered by Hankook“ lenktynės Palangoje vyks liepos 16 dieną, šeštadienį, tačiau jau nuo trečiadienio, liepos 13 dienos, visos komandos susirinks į pagrindinį šalies vasaros kurortą, kur maratoninės lenktynės prasidės technine komisija, treniruotėmis, penktadienį vyksiančia kvalifikacija ir baigsis šeštadienio 1006 km lenktynėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius