Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bulių kautynių“ sezonas įsibėgėja – 2-asis etapas dalyvius suburs legendinėje Joniškio trasoje

Jau artėjantį sekmadienį bus duotas startas antram „Bulių kautynių“ sezono etapui. Jo metu taip pat vyks ir „Bulių be kontaktų“ važiavimai, kurie organizuojami pagal autokroso varžybų principus. Šįkart varžybos rengiamos itin gilias „Bulių kautynių“ tradicijas turinčioje Joniškio trasoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Prieš tris savaites pirmasis etapas „Bulių kautynių“ sezono dalyvius subūrė Šiaulių pašonėje esančioje Aleksandrijos trasoje. Ten dalyvių automobiliai pasipuošė pirmaisiais kovos randais. Po pirmojo etapo sportininkai daug laiko ilsėtis neturėjo – jiems reikia per tris savaites savo techniką paruošti antram kovos raundui, kuris įvyks jau gegužės 29-ą dieną.

Šįkart „Bulių kautynės“ keliasi į Joniškio autokroso trasą. Šis kraštas turi itin gilias „Bilių kautynių“ tradicijas, o ESK „Forsažas“ trasa puikiai pažįstama net ir patiems vyriausiems šios sporto šakos dalyviams bei žiūrovams.

Tradiciškai čia bus galima išvysti dvi „Bulių kautynių“ kategorijas. Tai „lengvieji“ ir „sunkieji“ buliai. Į šias klases technika skirstoma pagal jos paruošimo lygį ir šarvų atsparumą smūgiams. Jei „lengvieji buliai“ savo formomis dar primena standartinius automobilius, tai „sunkiųjų bulių“ technika po metalo plokštėmis slepia pačius įvairius agregatus.

Abiejų šių kategorijų dalyviai varžosi trasoje stengdamiesi sukelti kuo daugiau veiksmo, nes taškai čia skiriami už varžovų apsukimą, apvertimą, nustūmimą ar net savo paties inicijuotą apsivertimą. Šiais metais organizatoriai sumažino taškų, skiriamų už vieną įveiktą ratą koeficientą, tad dabar dalyviai dar labiau suinteresuoti kontaktuoti vieni su kitais, o ne sukti „tuščius“ ratus.

Gegužės 29-ą dieną Joniškio trasoje taip pat vyks ir „Bulių be kontaktų“ važiavimai. Jie vykdomi pagal automobilių kroso taisykles ir čia sportininkai jau kovoja dėl pozicijų vengdami bet kokių tyčinių kontaktų.

Tradiciškai čia pasirodys „Jaunimo“, 1,6 litro, 2 litrų ir „Open“ klasių dalyviai. Joniškio trasoje veiksmas sekmadienį prasidės nuo 12 valandos. Daugiau informacijos apie būsimą renginį galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius