Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Ferrari“ komandos vadovas prabilo apie Michaelio Schumacherio būklės pokyčius

„Formulės 1“ legenda, septyniskart čempionas Michaelis Schumacheris rodo „vilties teikiančius“ ženklus – agentūra „Reuters“ cituoja buvusį „Ferrari“ komandos techninį vadovą Rossą Brawną.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / „Scanpix“ nuotr.

Primename, kad 2013 m. slidinėdamas kalnuose Michaelis Schumacheris patyrė sunkią galvos traumą. Tuo metu Prancūzijos Alpėse buvo mažai sniego, todėl trasoje buvo daug aštriabriaunių akmenų ir atsikišusių uolų.

6 mėnesius Grenoblio ligoninėje Michaelis išbuvo komos būsenos (vėliau perkeltas į Lozanos gydymo įstaigą ir pervežtas į namus), patys optimistiškiausi medikai jam prognozavo 1-3 metus lovoje.

Grenoblio ligoninėje sportininkui buvo atliktos dvi operacijos. Pasak medikų, iš pradžių pašalinta hematoma smegenų išorėje, kad būtų sumažintas spaudimas. Vėliau skanogramos parodė, kad hematomų yra ir smegenų viduje. Vieną jų, smegenų kairėje pusėje, pašalinti nebuvo sudėtinga, todėl ir buvo nuspręsta tai padaryti. M.Schumacheriui koma buvo sukelta dirbtinai.

Nuo nelaimės praėjus trejiems metams, 47-erių čempiono sveikata išlieka didele paslaptimi. Šeima ne kartą prašė žiniasklaidos suteikti šeimai ramybę ir privatumą. Todėl žinios apie Šumio sveikatos pokyčius – labai epizodiškos.

Savo naujausiame interviu „Reuters“ R.Brawnas teigė:

„Tikrai yra vilties teikiančių ženklų ir mes visi kasdien meldžiamės, kad tokių žinių vis daugėtų. Gerbdamas jo šeimos valią nelabai ką daugiau galiu pasakyti“.

Melskimės, ir turėkime vilties vieną dieną pamatyti atsigavusį po baisios traumos Michaelį.

Anot R.Browno, didžioji dalis informacijos apie M.Schumacherio sveikatą tėra spekuliacijos:

„Didžioji dalis pranešimų yra melas. Melskimės, ir turėkime vilties vieną dieną pamatyti atsigavusį po baisios traumos Michaelį“.

Rugsėjo mėnesį Vokietijos teismą pasiekė informacija kad M.Schumacheris vis dar negali vaikščioti. Kai kurie šaltiniai skelbė, kad jis naudojasi specialiu neįgaliojo vežimėliu, valdomu iš burnos pučiamu oro srautu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius