-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Caterham“ F-1 komanda kaltinama bandymu nuslėpti blogas naujienas

Penktadienį apie savo sugrįžimą į F-1 paskelbusi „Caterham“ ekipa sulaukė kaltinimų bandant nuslėpti blogąsias žinias.
„Caterham F1“ komanda
„Caterham F1“ komanda / „Scanpix“/„LaPresse“ nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

Komandos administratoriai, pasinaudoję grupinio finansavimo modeliu, tikėjosi surinkti 2,4 mln. svarų sterlingų tam, kad ekipa galėtų dalyvauti paskutinėse sezono lenktynėse. Nepaisant to, jog iki reikiamos sumos pritrūko 400 tūkst., penktadienį buvo paskelbta, jog „Caterham“ vis dėlto dalyvaus F-1 lenktynėse Abu Dabyje.

Tačiau ekipa sulaukė kaltinimų, kad skelbdama geras naujienas siekia nuslėpti blogus pranešimus. Vienas iš buvusių „Caterham“ specialistų pareiškė, kad tą pačią dieną, kai administratoriai paskelbė apie komandos sugrįžimą į F-1, buvo atleista 230 darbuotojų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Caterham“ F-1 bolidas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Caterham“ F-1 bolidas

„Esu buvęs „Caterham“ darbuotojas. Nemalonu matyti, jog tą pačią dieną, kai buvo atleista daug darbuotojų, skelbiamos geros naujienos ir kalbama apie grupinio finansavimo projekto sėkmę. Atleisti darbuotojai septynias savaites nesulaukia jiems priklausančių pinigų“, – teigė vienas iš buvusių „Caterham“ specialistų.

„Ciniškas balsas manyje sako, kad gerosios naujienos pasitarnavo kaip priemonė siekiant nuslėpti blogąsias naujienas. Jei tai tiesa, tada viskas suveikė, kadangi apie blogus dalykus nieko nebuvo parašyta. To paties nepasakysi apie „Marussia“, kuri savo darbuotojams buvo skolinga „tik“ už vieną savaitę“, – sako pašnekovas.

Kurį laiką buvo kalbama, kad komandai Abu Dabyje gali atstovauti šių metų GP2 čempionas Jolyonas Palmeris, tačiau teigiama, kad pastarasis nusprendė sudalyvauti paskutinėse GP2 lenktynėse.

„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Roberto Merhi
„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Roberto Merhi

„Jei pavyks rasti pirkėją, su darbuotojais bus pasirašytos naujos sutartys. Jei ne, jiems teks palaukti kelias savaites kol gaus pinigų iš vyriausybės“, – tvirtino specialistas.

Kol kas nežinoma kokios formos ir būklės „Caterham“ atvyks į Abu Dabį, kur vyks paskutinės šių metų F-1 sezono lenktynės. Ekipos bolidai nebuvo tobulinami kelias savaites.

Andre Lottereris, gynęs ekipos garbę Belgijoje, prasitarė sulaukęs pasiūlymo iš „Caterham“ lenktyniauti Abu Dabyje, tačiau teigė nežinantis, ar sutiks tai daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius