-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Centrinės Europos ralio maratono čempionate – lietuvių ekipažo pergalė

Spalio 14-16 dienomis Slovakijoje vykęs paskutinysis Centrinės Europos ralio maratono čempionato etapas baigėsi lietuvių pergale – T2 klasėje greičiausiai finišavo ir pirmąją vietą užėmė vairuotojo Mindaugo Slapšio ir šturmano Antano Juknevičiaus ekipažas. Bendroje varžybų įskaitoje mūsų šalies komanda finišavo šešta.
Vairuotojo Mindaugo Slapšio ir šturmano Antano Juknevičiaus ekipažas
Vairuotojo Mindaugo Slapšio ir šturmano Antano Juknevičiaus ekipažas / Komandos nuotr.

„Kova buvo labai atkakli. Tik paskutinėmis varžybų akimirkomis paaiškėjo, kad savo klasėje finišuojame pirmieji“, – sako Mindaugas Slapšys, Centrinės Europos ralio maratono čempionato paskutiniojo etapo „Baja Slovakia 2011” dalyvis. Lenktynininko teigimu, dalyvauti čempionate jis nusprendė ne siekdamas rezultatų, bet norėdamas įgyti patirties prieš kitų metų Centrinės Europos ralio maratono čempionatą ir dar kartą pravažiuoti kartu su savo mokytoju – patyrusiu šturmanu Antanu Juknevičiumi.

Lietuvių komandai fortūna buvo itin palanki – ji „Baja Slovakia 2011” lenktynėse sėkmingai varžėsi su patyrusiais vietos lenktynininkais, nors sudėtingi, kalnuose besidriekiantys greičio ruožai mūsų komandai buvo visiškai nauja patirtis. Lietuvos lenktynininkai čempionato etape „Baja Slovakia 2011” važiavo Vokietijoje ruoštu automobiliu „Mitsubishi Pajero“, skirtu ilgo nuotolio ralio maratono varžyboms.

Komandos nuotr./Vairuotojo Mindaugo Slapšio ir šturmano Antano Juknevičiaus ekipažas
Komandos nuotr./Vairuotojo Mindaugo Slapšio ir šturmano Antano Juknevičiaus ekipažas

Slovakijoje vykusiame paskutiniajame Centrinės Europos čempionato etape iš viso dalyvavo 24 lenktynininkų ekipažai iš Lenkijos, Čekijos, Vengrijos, Slovakijos ir Lietuvos. Per tris varžybų dienas dalyviai nuvažiavo 700 km, iš jų daugiau nei 300 km sudarė greičio ruožai.

Lietuvių M. Slapšio ir A. Juknevičiaus ekipažas debiutavo prieš mėnesį vykusiame penktajame Centrinės Europos ralio čempionato etape Lenkijoje „Baja Poland 2011“ ir savo klasėje užėmė antrąją vietą, vos 3 min. 27 sek. nusileidę kolegų lenkų ekipažui, ir tik dėl rato keitimui sugaištų 8 min. greičio ruože netapę pirmi. Bendroje varžybų įskaitoje M. Slapšys ir A. Juknevičius Lenkijoje finišavo devinti.

Varžybų etape Lenkijoje dalyvavo tokios techninio sporto žvaigždės kaip Prancūzijos lenktynininkas, daugkartinis Dakaro ralio dalyvis ir nugalėtojas Stephane Peterhansel bei lenkų lenktynininkas, daugkartinis Dakaro ralio dalyvis Krzysztof Hołowczyc. Iš viso varžybose Lenkijoje dalyvavo 43 ekipažai iš Prancūzijos, Belgijos, Vokietijos, Olandijos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos, Vengrijos ir Lietuvos. Tarptautinis „Baja Poland“ etapas pretenduoja kitais metais tapti Pasaulio ralio čempionato etapu.

Šiais metais 6 Centrinės Europos ralio maratono čempionato etapai vyko Čekijoje, Lenkijoje, Vengrijoje ir Slovakijoje.

Mindaugas Slapšys, savo lenktynininko karjerą pradėjęs kaip motociklininkas, yra daugkartinis „Ralio aplink Lietuvą“ čempionas, dukart Lietuvos „Enduro“ čempionato laimėtojas, 2009 m. Dakaro ralio dalyvis. Automobilių sporte sėkmingai startavo žiemos treko varžybose bei žiedinėse ilgų nuotolių varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius